Έχουμε διαβάσει 2992 βιβλία

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ

03.05.2012
Συντάκτης: Ευμορφία Ζήση
facebook email
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ
Εκδοτικός Οίκος
ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Συγγραφέας
Μετάφραση
Γρηγόρης Κονδύλης
Κατηγορία
ISBN
978-960-501-525-1
Σελίδες
630

Η Camilla Lackberg γεννήθηκε το 1974 και μεγάλωσε στη Φιελμπάκα, ένα ψαροχώρι, 140 χλμ. περίπου από το Γέτεμποργ. Στη Φιελμπάκα εκτυλίσσονται και όλες οι ιστορίες των βιβλίων της. Μόλις έντεκα χρονών είχε διαβάσει όλα τα βιβλία της Αγκάθα Κρίστι. Σπούδασε οικονομικά στο πανεπιστήμιο του Γέτεμποργ και εργάστηκε ως οικονομολόγος για μερικά χρόνια στη Στοκχόλμη. Όμως, ένα σεμινάριο δημιουργικής γραφής, το οποίο παρακολούθησε στη Στοκχόλμη, στάθηκε η αφορμή για να αλλάξει καριέρα. Τότε ξεκίνησε να γράφει και το πρώτο βιβλίο μιας σειράς αστυνομικών μυθιστορημάτων, «Η παγωμένη πριγκίπισσα». Τα βιβλία της σειράς αυτής με πρωταγωνιστές τη συγγραφέα Ερίκα –το alter ego της Καμίλα– και τον αστυνομικό Πάτρικ, έχουν γίνει όλα μπεστ σέλερ.

Το τρίτο στη σειρά αστυνομικό μυθιστόρημα είναι τα «Οικογενειακά μυστικά», όπου η δράση και τα γεγονότα λαμβάνουν χώρα για μία ακόμη φορά στο ψαροχώρι Φιελμπάκα. Αυτή τη φορά, ο Πάτρικ καλείται να εξιχνιάσει τη δολοφονία ενός μικρού κοριτσιού, της Σάρας, με την οικογένεια της οποίας τυχαίνει να συνδέεται φιλικά. Αυτό κάνει πολύ δύσκολη την έρευνά του καθώς θα πρέπει να ανακρίνει συνεχώς τα μέλη της οικογένειας της Σάρας και να προσπαθήσει να χειριστεί με αντικειμενικότητα την υπόθεση χωρίς συναισθηματισμούς. Κατά τη διάρκεια της έρευνας ο δολοφόνος κινείται στο ψαροχώρι αφήνοντας τα ίχνη του χωρίς όμως να γίνεται αντιληπτός. Ο Πάτρικ με τους συναδέλφους του στην προσπάθειά του να εντοπίσει τον δράστη φέρνει στο φως τα μυστικά αρκετών οικογενειών της Φιελμπάκα που ήταν για χρόνια θαμμένα και που αυτή τη στιγμή θεωρήθηκαν ότι σχετίζονται με την υπόθεση αυτή. Μένουμε έκπληκτοι από την αποκάλυψη των καλά κρυμμένων μυστικών και αναρωτιόμαστε κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης κατά πόσο αυτά συνδέονται με τη συγκεκριμένη υπόθεση έτσι ώστε να προλάβουμε εμείς να εντοπίσουμε τον δράστη πριν από τον Πάτρικ.

Η συγγραφέας για ακόμη μία φορά μας προσφέρει ένα άρτιο αστυνομικό μυθιστόρημα, με εξαιρετική πλοκή και πολλαπλούς χαρακτήρες. Η Camilla Lackberg έχει καταφέρει να δημιουργεί μια βασική ιστορία και μέσα της να υφαίνει άλλες ιστορίες που να σχετίζονται με την αρχική και να τη συμπληρώνουν. Επίσης, παρ’ όλο που το βιβλίο είναι πολυσέλιδο, με πολλά ονόματα και χαρακτήρες, ο αναγνώστης ούτε για μια στιγμή δεν νιώθει ότι χάνει το ενδιαφέρον του, αντιθέτως κάθε σελίδα του βιβλίου τον ωθεί να πάει στις επόμενες μέχρι να γευτεί την αποκάλυψη της αλήθειας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν απολαμβάνει την περιγραφή των προσώπων και των γεγονότων και την αναμονή μέχρι να πέσουν οι μάσκες. Η συγγραφέας μάς χαρίζει ένα ταξίδι στις ζωές και στα βάθη των ψυχών των ανθρώπων και περιγράφοντας το παρελθόν του δράστη μάς εισάγει στο κεφάλαιο της ανθρώπινης ψυχολογίας και συμπεριφοράς που είναι για πολλούς ακατανόητο και ανεξήγητο.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με τη Νίτσα Μανωλά

Η Νίτσα Μανωλά με αφορμή το δίγλωσσο παραμύθι «Ο Συννεφούλης ταξιδεύει στην Ελλάδα», που έγραψε παρέα με τρεις ακόμα συγγραφείς και που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
17.11.2019
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The Dutch House

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The Dutch House
10.11.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ