Έχουμε διαβάσει 2962 βιβλία

ΤΟ ΔΑΚΡΥ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ

03.04.2012
facebook email
ΤΟ ΔΑΚΡΥ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ
Εκδοτικός Οίκος
ΔΙΟΠΤΡΑ
Συγγραφέας
Μετάφραση
Πόλυ Μοσχοπούλου
Κατηγορία
ISBN
978-960-364-438-5
Σελίδες
385

Ερωτική ιστορία σε έναν πονεμένο τόπο

«Το δάκρυ του λύκου» είναι το δεύτερο μυθιστόρημα της Αγγλίδας Andrea Busfield, η οποία είναι δημοσιογράφος. Από την εμπειρία της στο Αφγανιστάν, όπου έζησε και εργάστηκε για κάποιο διάστημα, γεννήθηκε το πρώτο της βιβλίο, “Born under a million shadows”. Έχοντας ζήσει την παιδική της ηλικία στην Κύπρο, η συγγραφέας την επιλέγει για το δεύτερο βιβλίο της.

Λίγο έξω από την Κερύνεια ζει η οικογένεια Οικονομίδη που έχει με πέντε γιους. Ο μικρότερος γιος, ο Λουκής, μεγαλώνει έχοντας συντροφιά του την Πραξούλα και ο δεσμός που τους ενώνει είναι εξαιρετικά ισχυρός. Όταν ο ένας αδερφός του σκοτώνεται από τους Βρετανούς, ο έφηβος Λουκής βρίσκει παρηγοριά στην αγκαλιά της Πραξούλας, αλλά, όταν αυτή σε μια στιγμή απερισκεψίας τον αρνείται, φεύγει και εντάσσεται στην ΕΟΚΑ. Ένα τραγικό ατύχημα σκοτώνει τα περισσότερα μέλη της ομάδας του και ο Λουκής αναγκάζεται να επιστρέψει στην οικογένειά του. Αγωνιά να συναντηθεί με την Πραξούλα για να ζήσει μαζί της, αλλά απογοητεύεται όταν μαθαίνει ότι αυτή αναγκάστηκε να παντρευτεί, αφού είχε μείνει έγκυος. Μέσα από διαμάχες και αμοιβαίες εξηγήσεις, το ζευγάρι αρχίζει μια παράνομη σχέση, η οποία σταδιακά γίνεται αποδεκτή ακόμα κι από τον σύζυγο της Πραξούλας, έναν άντρα εγκλωβισμένο στη δική του κόλαση, αφού δεν μπορεί να ζήσει τον έρωτά του με έναν άλλο άντρα. Η ιστορία του τόπου, όμως, έρχεται να προλάβει το άτυχο ζευγάρι και η εισβολή καταστρέφει για μια ακόμα φορά τη ζωή τους.

Η ιστορία ξετυλίγεται μέσα από μια τριτοπρόσωπη αφήγηση που αλλάζει συνεχώς οπτικές γωνίες: υπάρχει η αντίληψη των γεγονότων από την πλευρά των μελών της οικογένειας Οικονομίδη, της Πραξούλας, αλλά και του οικογενειακού τους φίλου, του Τουρκοκύπριου Μεχμέτ. Στον πυρήνα της ιστορίας φυσικά βρίσκεται ο έρωτας της Πραξούλας και του Λουκή, ένα αίσθημα που καταφέρνει να υπερνικήσει όλα τα εμπόδια που στέκονται στο δρόμο του, ακόμα και τον θάνατο. Γύρω, όμως, από αυτή τη σχέση αναπτύσσεται η ιστορία ολόκληρης της οικογένειας, οι ισχυροί δεσμοί τους, τα βάσανά τους και το κουράγιο τους να συνεχίζουν να ζουν μετά από κάθε χτύπημα της μοίρας. Μέσα από αυτή την οικογενειακή ιστορία, ξεδιπλώνεται και η ταραγμένη ιστορία ενός τόπου. Η συγγραφέας κρατά τις ισορροπίες, σεβόμενη και τις δυο κοινότητες, επιμένοντας στα βάσανα που αναγκάστηκαν να υποστούν και οι δύο. Η φιλία ανάμεσα στον ηλικιωμένο Μεχμέτ και την οικογένεια Οικονομίδη αντέχει μέχρι το τέλος γιατί βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό και μοιάζει σαν όαση μέσα στην κόλαση της έχθρας.

Το μυθιστόρημα της Andrea Busfield είναι μια δυνατή ιστορία αγάπης μέσα από την επώδυνη ιστορία ενός τόπου. Τρυφερό, συγκινητικό και ταυτόχρονα σκληρό, «Το δάκρυ του λύκου» είναι ένα μυθιστότημα που ανταμοίβει την προσοχή και τις προσδοκίες του αναγνώστη.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με τη Νίτσα Μανωλά

Η Νίτσα Μανωλά με αφορμή το δίγλωσσο παραμύθι «Ο Συννεφούλης ταξιδεύει στην Ελλάδα», που έγραψε παρέα με τρεις ακόμα συγγραφείς και που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
17.11.2019
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The Dutch House

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The Dutch House
10.11.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με την Ειρήνη Δερμιτζάκη

Η Ειρήνη Δερμιτζάκη, με αφορμή το βιβλίο της «Γεννημένος Λούζερ» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εύμαρος, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
20.10.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ