Έχουμε διαβάσει 3025 βιβλία

ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ

29.02.2012
facebook email
ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ
Εκδοτικός Οίκος
ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Συγγραφέας
Μετάφραση
Βάσια Τζανακάρη
Κατηγορία
ISBN
978-960-501-358-5
Σελίδες
447

Μίση και διχόνοιες που δεν τελειώνουν ποτέ

Όταν ένας πρωτοεμφανιζόμενος συγγραφέας κάνει ένα εντυπωσιακό ντεμπούτο, η επόμενη εκδοτική του απόπειρα καθορίζει εάν πρόκειται για πυροτέχνημα ή για έναν σταθερά καλό μάστορα της γραφής. Ο Stuart Neville εντυπωσίασε με το πρώτο του μυθιστόρημα, «Τα Φαντάσματα του Μπέλφαστ», και το δεύτερο βιβλίο του απέδειξε ότι είναι ένας συγγραφέας που έχει την ικανότητα να καθηλώνει τον αναγνώστη του.

Η ιστορία εκτυλίσσεται στο Μπέλφαστ, όπου ένας ψυχρός δολοφόνος σκοτώνει γρήγορα και με μεγάλη ευκολία τα θύματά του δουλεύοντας για λογαριασμό ενός εκδικητικού, παράλυτου γέρου. Ο επιθεωρητής Τζακ Λένον υποψιάζεται από την αρχή ότι οι δολοφονίες δεν είναι τυχαίες, αλλά συνδέονται μεταξύ τους. Στην προσπάθειά του να ξεδιαλύνει την ιστορία αρχίζει να ξετυλίγει ένα κουβάρι συνωμοσίας που έχει απλωθεί παντού, ακόμα και στην ίδια την αστυνομία. Μην ξέροντας ποιον να εμπιστευτεί πλέον αναγκάζεται να συμμαχήσει με τον Τζέρι Φέγκαν, έναν πρώην εκτελεστή του IRA, ο οποίος είναι ο μόνος άνθρωπος που δεν διστάζει να τα βάλει με όλους για να μπορέσει να σώσει τη Μαρί και την Έλεν, την πρώην σύντροφο και την κόρη του Τζακ. Δυο απίθανοι σύμμαχοι σε έναν αγώνα δρόμου για να σωθούν δυο αθώοι άνθρωποι, τους οποίους κάποιοι δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν σαν δολώματα για να πετύχουν τους σκοπούς τους.

Ο Neville, ουσιαστικά, πιάνει το νήμα της ιστορίας εκεί που το άφησε στο προηγούμενο μυθιστόρημά του. Το Μπέλφαστ εξακολουθεί να είναι χωρισμένο σε φατρίες που δεν διστάζουν να αλληλοεξοντωθούν για να διατηρήσουν τα συμφέροντά τους. Ο Μπουλ Ο’ Κέιν, ένας από τους ελάχιστους επιζώντες του μακελειού που είχε προκαλέσει ο Τζέρι Φέγκαν, προσλαμβάνει τον Ταξιδιώτη για να ξεφορτωθεί όλους όσους σχετίζονται μαζί του. Ο τελικός στόχος βέβαια είναι ο Τζέρι. Ο Neville ξεφεύγει από το μοτίβο του πρώτου βιβλίου του, όπου κυριαρχούσε η φιγούρα του Τζέρι Εδώ, μοιράζει την προσοχή του ανάμεσα σε τρεις προβληματικούς άντρες: τον Τζακ, έναν από τους λίγους καθολικούς αστυνομικούς του Μπέλφαστ, ο οποίος, εξαιτίας της επιλογής του να μπει στο αστυνομικό σώμα, αποξενώθηκε από την οικογένειά του, τον Ταξιδιώτη, έναν άντρα με σκληρό παρελθόν και κανέναν ηθικό ενδοιασμό, και τέλος τον Τζέρι Φέγκαν, τον άντρα που δεν δίστασε να σκοτώσει όσους του είχαν δώσει εντολή να προβεί σε δολοφονίες για χάρη του IRA για να μπορέσει να ξεφορτωθεί τα φαντάσματα των θυμάτων του.

Μέσα από τριτοπρόσωπη αφήγηση και με συνεχόμενες αλλαγές οπτικής γωνίας ανάμεσα στους τρεις άντρες, ο Neville χτίζει ένα μυθιστόρημα για το καταραμένο Μπέλφαστ των εντάσεων, της προδοσίας και των δολοπλοκιών που δεν αφήνουν καμία από τις δυο κοινότητες να ορθοποδήσουν και συνυπάρξουν. Η «Συνωμοσία της φωτιάς», πέρα από ένα μυθιστόρημα χαμένων ψυχών, είναι ένα βιβλίο για μια καταραμένη πόλη που επιθυμεί να βρει την ηρεμία της.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με την Αγγελική Ράδου

Η Αγγελική Ράδου μιλάει στην Αφροδίτη Δημοπούλου και το Diavasame.gr με αφορμή το τελευταίο της βιβλίο "Φάντασμα στο χιόνι" (εκδόσεις Momentum).
26.04.2020
Περισσότερα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ