Έχουμε διαβάσει 2986 βιβλία

Ο ΔΑΙΜΟΝΙΣΤΗΣ

02.09.2007
Συντάκτης: Στέφανος Ξένος
facebook twitter linkedin email
Ο ΔΑΙΜΟΝΙΣΤΗΣ
Εκδοτικός Οίκος
ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
Συγγραφέας
Κατηγορία
ISBN
978-960-03-4343-4
Σελίδες
327

"Μαρτυρία ενός δαίμονα"
 Πάθος ανίκατε μάχαν

Αύγουστος Κορτώ είναι το λογοτεχνικό ψευδώνυμο του Πέτρου Χατζόπουλου. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1979. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο λογοτεχνικό χώρο το 1999 με το «Βιβλίο των βίτσιων». Στη συνέχεια εξέδωσε πλήθος μυθιστορημάτων και διηγημάτων, ενώ διακρίθηκε και βραβεύθηκε στο παιδικό βιβλίο. Επίσης, έχει ασχοληθεί με μεταφράσεις («Το μυστικό του Brokeback Mountain» κ.α.) και έχει γράψει το σενάριο της ταινίας «Τεστοστερόνη». Πολλοί τον έχουν χαρακτηρίσει ως τον Έλληνα Ντε Σαντ. «Ο δαιμονιστής» είναι το πρώτο του αθηναϊκό μυθιστόρημα.
     
«Δεν μπορώ να σας πω τ’ όνομά μου, γιατί δεν έχω όνομα. Είμαι γόνος μιας αρχαίας ράτσας. Είμαι δαιμονιστής. Κι αυτή είναι η ιστορία μου...». Έτσι ξεκινά η αφήγηση ενός πλάσματος που ζει με διάφορες μορφές ανάμεσά μας, που περνάει από σώμα σε σώμα μέσω σεξουαλικής συνεύρεσης. Προέρχεται από την αρχαία φυλή των δαιμονιστών, αθάνατων πλασμάτων, χωρίς φύλο, αλλά με αχαλίνωτη ερωτική επιθυμία, που δημιουργήθηκαν από την ένωση μιας παρθένας ταγμένης στον Θεό των Εβραίων με τον Ασταρώθ, τον δαίμονα της ερωτικής δυσπραγίας. Η ιστορία τον βρίσκει στην Αθήνα του 2000. Έχοντας περάσει μια δεκαετία στο σώμα επιφανούς ζωγράφου, ύστερα από μια ομοφυλοφιλική ερωτική πράξη περνάει στο κορμί ενός νεαρού αγοριού. Ο νέος του όμηρος, ο Παύλος Νοταράς, γόνος εύπορης οικογένειας, θα απαγορέψει στον εαυτό του τις ερωτικές περιπτύξεις, αφού οι επιθυμίες του βρίσκονται σε έξαρση. Με το σύντροφό του, τον Δημήτρη, θα αναπτύξουν μια ιδιάζουσα πλατωνική σχέση. Αυνανίζονται ο ένας μπροστά στον άλλο, χωρίς να αγγίζονται. Ο Δημήτρης σε μια έκρηξη αγάπης και συναισθηματικής ολοκλήρωσης αυτοκτονεί μπροστά στα μάτια του Παύλου. Έκτοτε η ζωή του νέου παίρνει ανάποδη τροχιά. Στη συνέχεια βιώνει και τον θάνατο των «θετών» του γονιών. Απομονώνεται για λίγους μήνες, δίχως να αντικρίσει ούτε ένα ανθρώπινο πρόσωπο και έρχεται σε επαφή με την τερατώδη φύση του. Παρόλα τα γεγονότα η ερωτική επιθυμία του υποβόσκει. Αυνανίζεται ακατάπαυστα. Τότε βλέπει στο διαδίκτυο ένα ιατρικό κέντρο «εκουσίων» εγχειρήσεων στη Βραζιλία. Εκεί ζητά από τους γιατρούς να του ράψουν τον πρωκτό, να του κόψουν τα χέρια, να του βγάλουν το λάρυγγα, ώστε να εξαλείψει τη σεξουαλική έξαρσή του. Όμως αγνοεί την βούληση των άλλων…
     
Ο Αύγουστος Κορτώ παρουσιάζει ένα μυθιστόρημα που ταράσσει τους αναγνώστες. Από τη μία η πρωτοπρόσωπη αφήγηση κάνει τον αναγνώστη μάρτυρα στην ιστορία ενός δαίμονα, ενώ από την άλλη τα γεγονότα δεν απέχουν και πολύ από τη σύγχρονη Αθήνα. Ο αφηγηματικός χρόνος διαφέρει από τον πραγματικό, δίνοντας μια ολοκληρωμένη εικόνα των καταστάσεων. Ο κεντρικός ήρωας και οι χαρακτήρες που τον πλαισιώνουν σκιαγραφούνται άρτια, παρουσιάζοντας ένα «γεμάτο» σκηνικό από πρόσωπο και γεγονότα.
«Ο δαιμονιστής» είναι ένα βιβλίο που έχει φανατικούς φίλους ή φανατικούς εχθρούς. Πέρα από τα υπόλοιπα όμως, παρουσιάζει με έξυπνο και ιδιαίτερο τρόπο τον σεξουαλικό αγώνα των νέων. 

 

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με τη Νίτσα Μανωλά

Η Νίτσα Μανωλά με αφορμή το δίγλωσσο παραμύθι «Ο Συννεφούλης ταξιδεύει στην Ελλάδα», που έγραψε παρέα με τρεις ακόμα συγγραφείς και που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
17.11.2019
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The Dutch House

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The Dutch House
10.11.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ