Έχουμε διαβάσει 3025 βιβλία

ΟΥ ΜΠΛΕΞΕΙΣ

04.09.2011
Συντάκτης: Στέφανος Ξένος
facebook twitter linkedin email
ΟΥ ΜΠΛΕΞΕΙΣ
Εκδοτικός Οίκος
ΚΕΔΡΟΣ
Συγγραφέας
Κατηγορία
ISBN
978-960-04-4171-0
Σελίδες
356

Γυναίκες… και πάλι γυναίκες!!

Το να επιχειρήσει να γράψει ένας συγγραφέας ένα μπεστ σέλερ, είναι φυσικά κάτι που απασχολεί τους περισσότερους συγγραφείς, αν όχι όλους. Οι λόγοι πολλοί. Πρώτον και κύριον για τη φήμη, γίνεσαι γνωστός σε ξέρουν όλοι, σε καλούνε παντού, είσαι ένας άνθρωπος που όλοι επιζητούν να έχουν δίπλα τους. Ο δεύτερος και ουχί μηδαμινός, είναι τα χρήματα. Χρήματα που θα πραγματοποιήσουν το όνειρο κάθε συγγραφέα να ζει μονάχα από τα πονήματά του και να σουλατσάρει ολημερίς και ολονυχτίς στους απέραντους κόσμους της λογοτεχνικής φαντασίας και πραγματικότητας.

Κάπου μεταξύ των δύο λόγων κινείται ο ήρωας του Άρη Σφακιανάκη, ο ήρωας του «Δεν ήξερες… δε ρώταγες». Χωρισμένος, με μια κόρη που καταφέρνει συνεχώς να τον αφήνει άναυδο, επιθυμεί διακαώς να γράψει ένα μπεστ σέλερ, ενώ φρικάρει με τις συναδέλφους του που πουλάνε κατά δεκάδες χιλιάδες. Παράλληλα παρασύρεται στις δίνες των γυναικών που περνάνε από τη ζωή του. Και μέσα σε όλα αυτά διεισδύει στον κόσμο του ίντερνετ και ειδικότερα του facebook.

Εκεί, μετά από μερικές αποτυχημένες απόπειρες, θα γνωρίσει μια όμορφη Ελληνίδα που σπουδάζει στο Παρίσι. Δεν αργεί να την επισκεφτεί στην πόλη του φωτός και όταν γυρίζει ο ενθουσιασμός είναι ακόμα μεγαλύτερος. Ο έρωτάς τους ανθίζει περισσότερο όταν βρίσκονται για λίγες ημέρες στη Βενετία. Και όλα κυλούν άψογα μέχρι τη στιγμή που εκείνη καταφτάνει και εγκαθίσταται σπίτι του…

Το βιβλίο του Άρη Σφακιανάκη είναι διασκεδαστικό, ευφυές, με έντονο αυτοσαρκασμό, απολαυστικό, με μια παιδική και ειλικρινή αφέλεια που το κάνει ακόμα πιο αληθινό. Γραμμένο σε πρώτο πρόσωπο, σε γλώσσα καθομιλουμένη και με διαλόγους που είναι καθόλα ρεαλιστικοί, ενώ το ύφος του συγγραφέα είναι εκείνο που ουσιαστικά χαλαρώνει τον αναγνώστη και τον αφήνει να περιπλανηθεί σε έναν κόσμο πραγματικό με διάσπαρτα φανταστικά στοιχεία. Τα πιο θετικά σημεία του βιβλίου είναι οι απορίες του ήρωα, οι εκφράσεις και οι εκφάνσεις του, οι ανάγκες και τα θέλω του, δοσμένα μ’ έναν τρόπο που ο αυτοσαρκασμός, αναμεμιγμένος με χιούμορ, δίνει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα στον αναγνώστη.

Το «Ου μπλέξεις» επιτυγχάνει να μεταδώσει στον αναγνώστη τα συναισθήματα, την εικόνα και την ουσία ενός κόσμου που ζούμε και βιώνουμε καθημερινά, ενώ χαλαρώνει την εικόνα μιας πραγματικότητας που όλοι λίγο ή πολύ έχουμε φροντίσει να την πάρουμε πολύ σοβαρά.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με την Αγγελική Ράδου

Η Αγγελική Ράδου μιλάει στην Αφροδίτη Δημοπούλου και το Diavasame.gr με αφορμή το τελευταίο της βιβλίο "Φάντασμα στο χιόνι" (εκδόσεις Momentum).
26.04.2020
Περισσότερα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ