Έχουμε διαβάσει 2956 βιβλία

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΥ

04.09.2011
facebook email
ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΥ
Εκδοτικός Οίκος
ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Συγγραφέας
Κατηγορία
ISBN
978-960-496-255-6
Σελίδες
329

Εγκληματίες πέραν πάσης υποψίας

Το αστυνομικό μυθιστόρημα περιλαμβάνει διάφορες υποκατηγορίες: δικαστικό, μυστηρίου, με serial killers. Υπάρχει και μια κατηγορία που κυριαρχεί ιδιαίτερα στις βορειότερες χώρες και σχετίζεται με κοινωνικά εγκλήματα. Σε αυτή την κατηγορία θα μπορούσαμε να κατατάξουμε το νέο μυθιστόρημα του πολυγραφότατου και πολυδιαβασμένου Γιώργου Πολυράκη.

Ο στρατιωτικός γιατρός Άγγελος Μάνεσης βγαίνει στο μπαλκόνι του κατά τις τρεις τα ξημερώματα. Βλέπει μια σκοτεινή φιγούρα να παρακολουθεί το μπαλκόνι του. Λίγο αργότερα, συναντά στο ασανσέρ μια γυναίκα η οποία μοιάζει υπερβολικά στην Κιμ Νόβακ, την πρωταγωνίστρια της ταινίας του Χίτσκοκ «Δεσμώτης του ιλίγγου». Το επόμενο πρωί, ο επιχειρηματίας Επαμεινώνδας Καλλιγέρης, που έμενε στον ίδιο όροφο με τον Άγγελο, βρίσκεται δολοφονημένος στο κρεβάτι του. Όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι ο δολοφόνος είναι ο ανιψιός του θύματος, διάσημος για την άσωτη ζωή του. Συλλαμβάνεται και προφυλακίζεται. Ο αστυνόμος Ανδρέου, όμως, βασισμένος στην κατάθεση του Άγγελου και στο δικό του ένστικτο, υποψιάζεται ότι κάποιος άλλος βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία. Όταν η σωσίας της Νόβακ βρίσκεται νεκρή, η αστυνομία αρχίζει να ξαναψάχνει τα στοιχεία. Παράλληλα, ο Ανδρέου έχει να αντιμετωπίσει και μια άλλη υπόθεση. Μια νεαρή Αυστριακή καταφέρνει να δραπετεύσει από τη δική της «φυλακή» και ξεφεύγει από τους ανθρώπους που την ανάγκαζαν να δέχεται «επισκέψεις πελατών». Οι έρευνες τους οδηγούν σε πολίτες υπεράνω υποψίας και... φίλους του Καλλιγέρη. Μήπως οι δυο υποθέσεις συνδέονται κάπως; Τι ήταν αυτό που γνώριζε ο νεκρός και αποτελούσε κίνδυνο για τους φίλους του; Μόλις εντοπίσει ο αστυνόμος τις απαντήσεις θα καταφέρει να λύσει και τις δυο υποθέσεις και να προστατεύσει τον Άγγελο, ο οποίος βρίσκεται συνεχώς σε κίνδυνο, αφού ο δολοφόνος θέλει να βγάλει από τη μέση το μόνο μάρτυρα που έχει δει το πρόσωπό του.

Ο συγγραφέας επιλέγει την τριτοπρόσωπη αφήγηση για να εξιστορήσει την υπόθεση. Αλλάζοντας συχνά οπτικές γωνίες και εστιάζοντας σε διαφορετικά πρόσωπα -στον Άγγελο, τον αστυνόμο, τον ανιψιό του Καλλιγέρη, τη νεαρή Αυστριακή-, δίνει μια σφαιρική εικόνα της κατάστασης που περιγράφει. Με γρήγορο ρυθμό, καλοστημένες σκηνές εγκλημάτων και καταδιώξεων, το μυθιστόρημα χτίζει μια ένταση και αυξάνει την αγωνία του αναγνώστη, ενώ από ένα σημείο και μετά υπάρχει και ανυπομονησία όχι μόνο για την αποκάλυψη του δολοφόνου, αλλά και για την τύχη του Άγγελου και του νεαρού που έχει κατηγορηθεί άδικα. Παράλληλα, ο Γιώργος Πολυράκης τονίζει το πώς εγκλήματα όπως το εμπόριο λευκής σαρκός και η παιδεραστία δεν συναντιούνται μόνο στον υπόκοσμο, αλλά μπορεί να είναι και η κερδοφόρα επιχείρηση καθωσπρέπει επιχειρηματιών.

Το «Έγκλημα στην Παλαιών Πατρών Γερμανού» είναι ένα καλοδουλεμένο αστυνομικό μυθιστόρημα, με γρήγορη δράση και κοινωνικό σχολιασμό παράλληλα, που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με τη Νίτσα Μανωλά

Η Νίτσα Μανωλά με αφορμή το δίγλωσσο παραμύθι «Ο Συννεφούλης ταξιδεύει στην Ελλάδα», που έγραψε παρέα με τρεις ακόμα συγγραφείς και που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
17.11.2019
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The Dutch House

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The Dutch House
10.11.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με την Ειρήνη Δερμιτζάκη

Η Ειρήνη Δερμιτζάκη, με αφορμή το βιβλίο της «Γεννημένος Λούζερ» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εύμαρος, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
20.10.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ