Έχουμε διαβάσει 2962 βιβλία

ΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΠΑΤΗΣΙΩΝ

02.08.2007
facebook email
ΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΠΑΤΗΣΙΩΝ
Εκδοτικός Οίκος
ΑΙΟΛΟΣ
Συγγραφέας
Κατηγορία
ISBN
960-521-180-7
Σελίδες
178

"Μια συναρπαστική μεταφυσική ιστορία"

Η Μαρώ Τριανταφύλλου γεννήθηκε στην Αθήνα όπου και σπούδασε φιλοσοφία. Έπειτα πήγε στο Παρίσι όπου σπούδασε Σημειολογία. Τώρα εργάζεται ως φιλόλογος στη Μέση Εκπαίδευση. Το Διαμέρισμα της Οδού Πατησίων είναι το τρίτο της μυθιστόρημα, καθώς έχουν προηγηθεί τα Άννα και Εύα. Παράλληλα αρθρογραφεί σε διάφορες εφημερίδες , ενώ γράφει θεατρική κριτική στην κυριακάτικη εφημερίδα Εποχή.
 
Το μυθιστόρημα αρχίζει όταν η Σοφία, μια νεαρή οδοντίατρος, αγοράζει ένα διαμέρισμα στην Πατησίων. Εκπλήσσεται με το πόσο εύκολα αγόρασε ένα διαμέρισμα το οποίο έμενε απούλητο για χρόνια. Πολλά βράδια βλέπει, από το μπαλκόνι της ένα νεαρό στη στάση του λεωφορείου απέναντι από το σπίτι της να την κοιτάζει, ενώ αισθάνεται ότι ψιθυρίζει το όνομα της. Παράλληλα, εμφανίζεται στο ιατρείο της ένας παράξενος ασθενής ο Φίλιππος, ο οποίος έχει την περίεργη συνήθεια να εμφανίζεται μπροστά της σε στιγμές που δεν τον περιμένει ή σε μέρη που αυτός δεν θα μπορούσε να έχει πρόσβαση. Την ίδια στιγμή, η Σοφία βασανίζεται από παράξενα όνειρα και από την αίσθηση ότι κάποιο μυστικό υπάρχει στην ιστορία των προηγούμενων ιδιοκτητών του σπιτιού που συνδέεται με το παρόν της. Αρχίζει να αμφιβάλλει για την ψυχική της υγεία, ενώ αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει κάτι που συνδέει το νεαρό στη στάση με το Φίλιππο. Όταν ο Φίλιππος θα της αποκαλύψει την αλήθεια, θα μάθει πράγματα που το μυαλό της δεν θα αποδεχόταν υπό φυσιολογικές συνθήκες. 
 
Η συγγραφέας στήνει μια πραγματικά συναρπαστική ιστορία- η οποία σύμφωνα με τον επίλογο προήλθε μέσα από μια μαρτυρία. Μέσα από την πρωτοπρόσωπη αφήγηση της Σοφίας παρακολουθούμε προοδευτικά όλα της τα συναισθήματα: τη χαρά της όταν αποκτά το διαμέρισμα, τα έντονα συναισθήματα που της προκαλεί, το φόβο που αρχίζει να εμφανίζεται όταν δεν μπορεί να εξηγήσει τα όσα της συμβαίνουν. Οι περιγραφές των σκηνών είναι έντονα ρεαλιστικές, ενώ υπάρχουν στιγμές που ο αναγνώστης μπορεί να νιώσει όλα τα συναισθήματα της ηρωίδας: αναταραχή, αμφιβολία, φόβο. Η εναλλαγή ανάμεσα στις ρεαλιστικές και μεταφυσικές σκηνές δημιουργεί μια έντονη ατμόσφαιρα. Η Μαρώ Τριανταφύλλου γράφει μια «αλλόκοτη ιστορία», όπως είναι ο υπότιτλος του βιβλίου, που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη και διαβάζεται απνευστί.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με τη Νίτσα Μανωλά

Η Νίτσα Μανωλά με αφορμή το δίγλωσσο παραμύθι «Ο Συννεφούλης ταξιδεύει στην Ελλάδα», που έγραψε παρέα με τρεις ακόμα συγγραφείς και που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
17.11.2019
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The Dutch House

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The Dutch House
10.11.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με την Ειρήνη Δερμιτζάκη

Η Ειρήνη Δερμιτζάκη, με αφορμή το βιβλίο της «Γεννημένος Λούζερ» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εύμαρος, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
20.10.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ