Έχουμε διαβάσει 3025 βιβλία

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ

06.04.2011
facebook email
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
Εκδοτικός Οίκος
ΚΕΔΡΟΣ
Συγγραφέας
Κατηγορία
ISBN
978-960-04-4146-8
Σελίδες
334

Ένας από μηχανής Πουαρ?

Το έργο της Ανν Ζουρούδη, η οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αγγλία, περιλαμβάνει αστυνομικές ιστορίες που σχετίζονται με την Ελλάδα, είτε επειδή είναι τοποθετημένες σε αυτήν είτε επειδή έχουν στοιχεία από την αρχαία ελληνική μυθολογία. Αυτό είναι φανερό από το όνομα που επιλέγει να δώσει στον ιδιόρρυθμο ντετέκτιβ της: Ερμής Διάκτορος.

Σε ένα μικρό νησί, τη Θίμινο, οι αρχές βρίσκουν το πτώμα μιας νεαρής γυναίκας που είχε εξαφανιστεί. Λίγο αργότερα, η τοπική αστυνομία χαρακτηρίζει το θάνατο ατύχημα και κλείνει την υπόθεση. Ένας ξένος, όμως, εμφανίζεται ξαφνικά από την Αθήνα και αρχίζει να σκαλίζει την υπόθεση. Το όνομά του είναι Ερμής Διάκτορος και είναι αποφασισμένος να μάθει τι έχει συμβεί. Αρχίζοντας την έρευνά του ανακαλύπτει ότι η νεκρή κοπέλα, η οποία ήταν παντρεμένη με έναν αρκετά μεγαλύτερο άντρα, είχε σχέση με τον Θοδωρή, έναν επίσης παντρεμένο. Μήπως πρόκειται για έγκλημα πάθους ή για αυτοκτονία; Ο Ερμής δεν σταματά και ψάχνοντας ανακαλύπτει ότι αρκετοί ήταν αυτοί που θα μπορούσαν να κάνουν το έγκλημα. Ο εραστής, ο απατημένος σύζυγος, η απατημένη σύζυγος, ο αδίστακτος διοικητής του αστυνομικού τμήματος. Το ζήτημα είναι ποιος είχε αρκετό μίσος για να το διαπράξει.

Μέσα από μια κατά κύριο λόγο τριτοπρόσωπη αφήγηση, με αρκετά κομμάτια όπου η νεκρή και ο εραστής της αφηγούνται σε πρώτο πρόσωπο, η συγγραφέας στήνει ένα μυστήριο που αναζητά λύση. Η περιγραφή της κλειστής νησιώτικης κοινωνίας είναι αρκετά πειστική: το κουτσομπολιό, οι κοινωνικοί περιορισμοί, ο στιγματισμός, όλα αυτά που υπάρχουν ακόμα σε οποιαδήποτε μικρή, συντηρητική κοινωνία. Εντυπωσιακός είναι ο τρόπος με τον οποίο έπλασε το χαρακτήρα του ντετέκτιβ. Χοντρός, ιδιόρρυθμος και ιδιότροπος φέρνει αμέσως στο μυαλό του αναγνώστη τον Ηρακλή Πουαρώ της Αγκάθα Κρίστι. Ωστόσο, το γεγονός ότι ποτέ δεν αποκαλύπτει ποιος πραγματικά τον έβαλε να ψάξει την υπόθεση, ενώ παράλληλα φαίνεται να γνωρίζει πολλά πράγματα τα οποία είναι αδύνατον να έχει μάθει, δίνουν την εντύπωση ότι αποτελεί το εκτελεστικό όργανο μιας ανώτερης δικαιοσύνης.

Γεμάτο εικόνες ελληνικού νησιού και με αρκετό μυστήριο, με μια εντυπωσιακά περιγραφική ομολογία του εγκλήματος, το μυθιστόρημα αποτελεί ένα ευχάριστο και ξεκούραστο ανάγνωσμα.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με την Αγγελική Ράδου

Η Αγγελική Ράδου μιλάει στην Αφροδίτη Δημοπούλου και το Diavasame.gr με αφορμή το τελευταίο της βιβλίο "Φάντασμα στο χιόνι" (εκδόσεις Momentum).
26.04.2020
Περισσότερα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ