Έχουμε διαβάσει 2998 βιβλία

Ο ΑΝΤΡΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΣΕ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ

17.10.2010
Συντάκτης: Στέφανος Ξένος
facebook twitter linkedin email
Ο ΑΝΤΡΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΣΕ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ
Εκδοτικός Οίκος
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ
Συγγραφέας
Κατηγορία
ISBN
978-960-19-0553-2
Σελίδες
111

«Ο δρόμος για την κόλαση των αντρών είναι στρωμένος με λογικές σκέψεις»             
  (Απόσπασμα από το βιβλίο)

Ο Κώστας Κατσουλάρης γεννήθηκε στην Άρτα το 1968. Μεγάλωσε και ζει στην Αθήνα. Μέχρι σήμερα έχει εκδώσει τρία μυθιστορήματα, μία νουβέλα κι ένα θεατρικό έργο. Επίσης, έχει διδάξει στα σεμινάρια του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου κριτική λογοτεχνίας – δημιουργική γραφή, ενώ αργότερα συμμετείχε και σε άλλα παρόμοιου τύπου σεμινάρια ως καθηγητής. Πρόσφατα εκλέχτηκε μέλος του ΔΣ της Εταιρείας Συγγραφέων. Εργάζεται ως κριτικός λογοτεχνίας, δημοσιογράφος και μεταφραστής.

Συνήθως ισχυριζόμαστε οι άντρες ότι οι γυναίκες είναι αυτές που εκλογικεύουν τα πάντα, διεισδύοντας στο βάθος όχι μόνο κάθε έννοιας, αλλά και κάθε λέξης ξεχωριστά, προκειμένου να ανακαλύψουν εκείνο το μυστικό που είναι κρυμμένο στα βάθη της ψυχής μας. Τι γίνεται, όμως, στην περίπτωση που τρόπον τινά ένας άνδρας ενδύεται τον κυκεώνα των σκέψεων μιας γυναίκας και εισέρχεται σ’ έναν κυκλώνα απ΄ όπου η έξοδος μοιάζει αδύνατη;

Κάπως έτσι είναι κι ο ήρωας του Κώστα Κατσουλάρη: όταν ένα απόγευμα βλέπει τη γυναίκα του, φεύγοντας από το ιατρείο του, να κοντοστέκεται και να χαιρετά έναν φίλο του, του μπαίνει για πρώτη φορά η υποψία στο μυαλό ότι η γυναίκα του πιθανόν να τον απατά. Κι από εκείνη τη στιγμή πρώτη και κυρίαρχη σκέψη είναι εκείνη που τη φαντάζεται με τον εραστή της να ερωτοτροπούν.

Καταφεύγει σε διάφορα τεχνάσματα για να ανακαλύψει το μυστικό της, την παρακολουθεί, τη βλέπει τυχαία μαζί με κάποιον άλλο να δειπνίζουν, ενώ παράλληλα διαπιστώνει ότι τελευταία λείπει αρκετές ώρες από το σπίτι. Καθώς οι ημέρες περνούν οι σκέψεις γίνονται δυσβάσταχτες, ώσπου τελικά ο ήρωας του βιβλίου αποφασίζει να έρθει (ξανά) σε επαφή με μια παλιά του περιπέτεια. Βρίσκεται, λοιπόν, στη μέση, από τη μία με τη σύζυγο, η οποία κατά την εκτίμησή του τον απατά και από την άλλη με την ερωμένη, η οποία διαρκώς ζητά να περνάνε χρόνο μαζί. Όμως ακόμα και τότε οι υποψίες περί τρίτου προσώπου στο γάμο του δεν λένε να καταλαγιάσουν.

Ο Κώστας Κατσουλάρης με το συγκεκριμένο έργο του, όπως και με τα προηγούμενα, συνεχίζει να καταδεικνύει στοιχεία της ανθρώπινης ιδιοσυγκρασίας, αναζητώντας ταυτόχρονα τις αιτίες εκείνες που ωθούν τον άνθρωπο να πράττει όπως πράττει. Ο ήρωάς μας εκμυστηρεύεται την ιστορία του σε πρωτοπρόσωπη αφήγηση, κάτι που κάνει πιο οικεία τη διάθεση του αναγνώστη απέναντί του, ενώ η απλή γλώσσα και το λιτό ύφος αναδεικνύουν για ακόμα μια φορά ότι τα απλά πράγματα (εν προκειμένω η απλή εξιστόρηση) είναι και τα πιο σημαντικά.

Όμως εκείνο που αναδύεται από την ανάγνωση του βιβλίου και είναι το πιο ουσιώδες είναι η θύμηση εκείνων των στιγμών που μεταχειριστήκαμε ανθρώπους, καταστάσεις, σκέψεις, ακόμα και τον ίδιο μας τον εαυτό, προκειμένου να δικαιολογήσουμε τις ίδιες μας τις πράξεις, τα πάθη, τις εμμονές…

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με τη Νίτσα Μανωλά

Η Νίτσα Μανωλά με αφορμή το δίγλωσσο παραμύθι «Ο Συννεφούλης ταξιδεύει στην Ελλάδα», που έγραψε παρέα με τρεις ακόμα συγγραφείς και που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
17.11.2019
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The Dutch House

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The Dutch House
10.11.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ