Έχουμε διαβάσει 2998 βιβλία

ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΠΑΖΛ ΠΟΥ ΛΕΙΠΟΥΝ

17.10.2010
Συντάκτης: Βασιλική Χρίστη
email
ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΠΑΖΛ ΠΟΥ ΛΕΙΠΟΥΝ
Εκδοτικός Οίκος
ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ
Συγγραφέας
Κατηγορία
ISBN
978-960-99040-7-0
Σελίδες
282

Ένα νέο μοντέλο ερωτικών σχέσεων;

Η Χριστίνα Ματαράγκα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Γαλλικού Ινστιτούτου. Εργάστηκε ως ιδιωτική υπάλληλος σε διάφορες εταιρίες, καθώς και ως γραμματέας και μεταφράστρια δίπλα σε έναν καθηγητή πανεπιστημίου. Για έξι χρόνια έζησε και εργάστηκε στο Μόναχο. Αυτό είναι το πρώτο μυθιστόρημά της που εκδίδεται.

Η Ελίνα εργάζεται περιστασιακά σε ένα συνεργείο καθαρισμού γραφείων στο Μόναχο. Μια μέρα, και ενώ έχει ήδη αποφασίσει πως στο τέλος του μηνός θα πάρει την καλοκαιρινή άδειά της και δεν θα ξαναγυρίσει στη δουλειά, γνωρίζεται με τους ενοίκους ενός από τα γραφεία. Ο Ανδρέας και ο Αλέξανδρος είναι συνάδελφοι, φίλοι και εραστές. Ο Ανδρέας προσπαθούσε για χρόνια να κρύψει τη σχέση τους. Την ίδια στιγμή, όμως, είναι ερωτευμένος και με την Ελίνα, έχοντας ξεπεράσει την απέχθεια που του προκαλούσαν οι γυναίκες, την οποία υιοθέτησε ως αντίδραση στην καταπιεστική μητέρα του. Αλλά και ο Αλέξανδρος είναι ερωτευμένος με την Ελίνα. Κάθε μέλος αυτού του τριμελούς… ζευγαριού είναι ερωτευμένο με τον άλλον και με όλους μαζί. Θα μάθουμε την ιστορία του καθενός, τα τραύματα που κουβαλάει μέσα του, θα συμπληρώσουμε κι εμείς μαζί τους, ως αναγνώστες, τα «κομμάτια του παζλ που λείπουν».

Με το πρώτο μυθιστόρημά της, η Χριστίνα Ματαράγκα μπαίνει στα βαθειά των ανθρωπίνων σχέσεων και δη των ερωτικών. Πώς γίνεται μια γυναίκα να είναι ταυτόχρονα ερωτευμένη με δύο άντρες που έχουν υπάρξει ζευγάρι; Μήπως είναι το «καμουφλάζ» στην αναθερμαινόμενη σχέση τους; Πώς γίνεται παράλληλα να αγαπά και να δίνεται, έστω για μία και μοναδική φορά, σε έναν τρίτο άντρα, τον Πέτερ, που μοιάζει έτοιμος να προσκολληθεί πάνω της; Και πώς μπορεί, ακόμα, ν’ αγαπά, ως γυναίκα και φίλη, την ετεροθαλή αδελφή του Ανδρέα, την ατίθαση και αλκοολική Πέτρα;

Αυτό που βλέπουμε να ξετυλίγεται μέσα στις σελίδες του βιβλίου είναι μια ιστορία αγάπης, μια ιστορία ζωής, στο φόντο μιας γερμανικής πόλης. Ο ποταμός Ίζαρ, το κέντρο, οι πλατείες, οι σταθμοί και οι εξοχές του Μονάχου, μαζί με εικόνες από ένα καλοκαίρι στην Ικαρία και μετά στα μνημεία και τα μουσεία της Ρώμης, πλαισιώνουν αυτή την «αλλόκοτη» ιστορία, που κυλά με τα σκαμπανεβάσματά της και σε κερδίζει στο τέλος με την ειλικρίνεια της γραφής της.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με τη Νίτσα Μανωλά

Η Νίτσα Μανωλά με αφορμή το δίγλωσσο παραμύθι «Ο Συννεφούλης ταξιδεύει στην Ελλάδα», που έγραψε παρέα με τρεις ακόμα συγγραφείς και που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
17.11.2019
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The Dutch House

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The Dutch House
10.11.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ