Έχουμε διαβάσει 3022 βιβλία

ΧΝΟΤΑ ΣΤΟ ΤΖΑΜΙ

01.07.2007
Συντάκτης: Ευμορφία Ζήση
facebook email
ΧΝΟΤΑ ΣΤΟ ΤΖΑΜΙ
Εκδοτικός Οίκος
ΚΕΔΡΟΣ
Συγγραφέας
Κατηγορία
ISBN
978-960-04-3427-9
Σελίδες
271
          "Κάπου στο μέλλον..........όχι και τόσο μακριά"
        Τα παιδιά ως η μόνη ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο

Ο Βασιλης Παπαθεοδώρου γεννήθηκε το 1967, σπούδασε Μεταλλειολόγος και Χημικός Μηχανικός στο Ε.Μ.Π, ενώ εργάζεται ως αναλυτής σε μεγάλη τράπεζα. Από το 1996 γράφει παιδικά και νεανικά μυθιστορήματα. Τα δύο από τα τέσσερα βιβλία του διδάσκονται στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης. Στα βιβλία του συνδυάζεται η τεχνολογία και η επιστημονική φαντασία με το αστυνομικό μυστήριο και το σασπένς.

Το νεανικό αστυνομικό μυθιστόρημα ΄΄Χνότα στο τζάμι΄΄τοποθετεί τους αναγνώστες του σε μια μεγαλούπολη, στο κοντινό μέλλον, που οι κάτοικοι της ζουν καθημερινά με το φόβο τρομοκρατικών χτυπημάτων.Υπάρχει έντονη αστυνόμευση και οι Αρχές εισάγουν κάμερες παντού. Έτσι καταγράφουν τις κινήσεις όλων των πολιτών. Καλλιεργείται καθημερινά ένα εχθρικό κλίμα εναντίον των μεταναστών, οι οποίοι σύμφωνα με την έρευνα της αστυνομίας είναι οι βασικόι υποκινητές των τρομοκρατικών επιθέσεων. Οι πολίτες φοβούνται να κυκλοφορήσουν στους δρόμους, να επικοινωνήσουν μεταξύ τους και γενικότερα να κινηθούν ελεύθερα. Οι νέοι τις περισσότερες ώρες της ημέρας είναι κλεισμένοι στο σπίτι και ασχολούνται με τους υπολογιστές. Τα παιδιά επικοινωνούν μεταξύ τους μόνο μέσω mail. Σε μια τέτοια ατμόσφαιρα, ο δεκαεννιάχρονος φοιτητής Άλεκ  βιντεοσκοπεί κατά λάθος τη δολοφονία του συμφοιτητή του Πολ από την αστυνομία. Οι Αρχές υποστηρίζουν ότι ο Πολ ήταν τρομοκράτης. Το βίντεο όμως του Άλεκ αποδεικνύει κάτι εντελώς διαφορετικό. Ο πατέρας του Άλεκ, που εργάζεται για τις Αρχές, ανακαλύπτει την αλήθεια,  αλλά αποφασίζει να μην αντιδράσει. Από αυτό το σημείο αρχίζει να ξεδιαλύνεται το μυστήριο. Ο Άλεκ βρίσκεται αντιμέτωπος με την σκληρή πραγματικότητα. Τι κρύβεται πίσω από όλα αυτά; Ποιός είναι τελικά ο εχθρός;  Η μικρή αδερφή του Άλεκ αντιδρά με έναν ιδιαίτερο τρόπο και προκαλεί αλλαγές.

Το βιβλίο αυτό συνδυάζει το σασπένς  με τον προβληματισμό. Οι συνεχείς ανατροπές στην ιστορία εξάπτουν την περιέργεια του αναγνώστη. Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου χωρίζει το βιβλίο του σε 51 κεφάλαια. Κάθε κεφάλαιο εστιάζει σε έναν ήρωα, στις σκέψεις του, στις κινήσεις του και στο ρόλο που παίζει σε κάθε στάδιο . Η γρήγορη εναλλαγή των κεφαλαίων προκαλεί συναισθήματα αγωνίας στους αναγνώστες  για την εξέλιξη και την  τελική τροπή της ιστορίας. Η γλώσσα που χρησιμοποιεί είναι ιδιαιτέρως παραστατική και βοηθά στη δημιουργία κλίματος μυστηρίου. Ταυτόχρονα ο συγγραφέας κατορθώνει να περάσει κοινωνικά μηνύματα που δεν αφορούν μόνο τους νέους, αλλά όλους ανεξαρτήτως ηλικίας. Η τρομοκρατία, η καταπάτηση των αθρώπινων δικαιωμάτων, η εξαπάτηση του λαού από τις κυβερνήσεις μας απασχολούν όλους.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με την Αγγελική Ράδου

Η Αγγελική Ράδου μιλάει στην Αφροδίτη Δημοπούλου και το Diavasame.gr με αφορμή το τελευταίο της βιβλίο "Φάντασμα στο χιόνι" (εκδόσεις Momentum).
26.04.2020
Περισσότερα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ