Έχουμε διαβάσει 2986 βιβλία

ΣΜΑΡΑΓΔΙΑ ΜΕ ΑΣΗΜΙ

14.03.2010
facebook email
ΣΜΑΡΑΓΔΙΑ ΜΕ ΑΣΗΜΙ
Εκδοτικός Οίκος
ΚΕΔΡΟΣ
Συγγραφέας
Κατηγορία
ISBN
978-960-04-4015-7
Σελίδες
394

Fantasy με ελληνική υπογραφή

Η επιστημονική φαντασία έχει φανατικούς αναγνώστες και στην Ελλάδα. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι δεν έχουν υπάρξει παρά ελάχιστες απόπειρες από Έλληνες συγγραφείς σε αυτό το είδος. Η νέα συγγραφέας Ελίζα Πολιτσοπούλου επέλεξε αυτό το πεδίο γράφοντας μια σειρά μυθιστορημάτων με το γενικό τίτλο «Ουροβόρος Κρίνος». Το βιβλίο «Σμαράγδια με Ασήμι» είναι το πρώτο μέρος αυτής της σειράς που εισάγει τον αναγνώστη σε ένα περίεργο σύμπαν.

Σε έναν κόσμο που μαστίζεται από μια παράξενη και θανατηφόρα ασθένεια, τρεις φίλοι -η Μόριγκαν, η Ελεονόρα και ο Πάτρικ-, ζουν μαζί ώσπου ανακαλύπτουν ότι διαθέτουν παράξενες ιδιότητες. Η ασθενική Ελεονόρα και ο δυναμικός Πάτρικ καταλαβαίνουν ότι είναι λυκάνθρωποι, ενώ η Μόριγκαν ξαφνιάζεται όταν συνειδητοποιεί ότι από την πλάτη της εμφανίζονται δυο μαύρα φτερά. Ένας μυστηριώδης ηλικιωμένος άντρας, ο Τζον Ντι, εμφανίζεται στην πόρτα τους και τους εξηγεί ορισμένα πράγματα. Έπειτα τους παίρνει μαζί του σε μια σχολή όπου μπορούν να αναπτύξουν τις ικανότητές τους. Εκεί η Μόριγκαν θα παντρευτεί τον βρικόλακα καθηγητή της, τον Μάρκους, ο οποίος είναι πιο επικίνδυνος απ’ όσο φαίνεται. Όταν οι φίλοι βρίσκονται μπλεγμένοι σε δολοπλοκίες ανάμεσα σε μάγους και σε ένα τάγμα των Αθανάτων, θα πρέπει να επιστρατεύσουν τις ικανότητές τους και τη βοήθεια απρόσμενων συμμάχων για να μπορέσουν να επιβιώσουν.

Η Πολιτσοπούλου φτιάχνει έναν αρκετά σκοτεινό και μυστηριώδη κόσμο, στο κέντρο του οποίου βρίσκεται η κοκκινομάλλα Μόριγκαν Κρόου με τις ιδιαίτερες δυνάμεις και τις ηγετικές ικανότητες. Ενδιαφέρον δημιουργείται και χάρη στον αφηγητή, ο οποίος δηλώνει ότι διαδραματίζει κάποιο ρόλο στην ιστορία, αλλά προτιμά να την αφηγηθεί σε τρίτο πρόσωπο. Η συγγραφέας δείχνει ιδιαίτερη ικανότητα στο να στήνει καταστάσεις και να παρουσιάζει χαρακτήρες - τις εντυπώσεις τις κλέβουν οι δευτερεύοντες τύποι. Ορισμένες φορές δείχνει να πλατειάζει, αλλά μάλλον είναι λογικό όταν προσπαθεί να παρουσιάσει πολλά δεδομένα. Πολύ δυναμικά είναι τα κεφάλαια που παρεμβάλλονται στην κύρια ιστορία και είναι πρωτοπρόσωπες αφηγήσεις ανθρώπων που έρχονται αντιμέτωποι με τη θανατηφόρα ασθένεια και με σκοτεινές δυνάμεις. Νεκρομάντες, αθάνατοι, βρικόλακες και απλοί άνθρωποι, λοιπόν, μπλεγμένοι σε έναν κόσμο μυστηριώδη προσπαθούν να επιβιώσουν και να κυριαρχήσουν. Δυναμικό, γρήγορο και γεμάτο απρόοπτα το μυθιστόρημα της Πολιτσοπούλου θα ικανοποιήσει τους φίλους της επιστημονικής φαντασίας.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με τη Νίτσα Μανωλά

Η Νίτσα Μανωλά με αφορμή το δίγλωσσο παραμύθι «Ο Συννεφούλης ταξιδεύει στην Ελλάδα», που έγραψε παρέα με τρεις ακόμα συγγραφείς και που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
17.11.2019
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The Dutch House

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The Dutch House
10.11.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ