Έχουμε διαβάσει 3022 βιβλία

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΚΡΙΑ ΣΟΥ

01.06.2007
Συντάκτης: Ευμορφία Ζήση
facebook email
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΚΡΙΑ ΣΟΥ
Εκδοτικός Οίκος
ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
Συγγραφέας
Κατηγορία
ISBN
960-03-3875-2
Σελίδες
280
              “Ένας ύμνος στον έρωτα”
     
Ο Παύλος Κάγιος, αν και ασκεί το επάγγελμα του δημοσιογράφου, είναι ταυτόχρονα συγγραφέας και σκηνοθέτης. Σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου. Σήμερα εργάζεται στο πολιτιστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας ΄΄Τα Νέα΄΄. Ωστόσο οι συγγραφικές του αρετές, όπως αποκαλύπτονται και στο τρίτο του μυθιστόρημα «Δεν υπάρχει ελευθερία μακριά σου», τον καταξιώνουν και του χαρίζουν για ακόμη μια φορά τον τίτλο του συγγραφέα.
    
Στο τελευταίο του αυτό μυθιστόρημα ο ήρωας της ιστορίας, ο Δημήτρης-Μερκούριος, αναζητεί την αλήθεια και το χαμένο του όραμα. Έχει γυρίσει όλο τον κόσμο, αλλά παρ’ όλα αυτά η μοναξιά είναι η μόνη λέξη που τον χαρακτηρίζει. Ένας πυροβολισμός στο Κονγκό τον οδηγεί στο Άγιο Όρος στο οποίο μπαίνει για να δοκιμαστεί και να ανακαλύψει ένα όραμα, μια πίστη. Η Αντιγόνη, παιδί άγνωστων γονιών, ψάχνει τον άνδρα που θα την συγκλονίσει. Και οι δύο νιώθουν μόνοι. Μια μοιραία συνάντηση θα τους οδηγήσει μετά από πολλές περιπέτειες στην ένωση τους, αλλά και πάλι στον χωρισμό τους. Η σχέση τους είναι θυελλώδης. Ο αναγνώστης βιώνει με αγωνία την πορεία της σχέσης τους αναμένοντας ένα αίσιο τέλος. Θα ανακαλύψουν άραγε οι ήρωες την δική τους αλήθεια;
   
Ο Παύλος Κάγιος μας δίνει την ιστορία χωρισμένη σε τρία μέρη. Το περιεχόμενο που έχει το καθένα μας οδηγεί ασυναίσθητα στη σκέψη, ότι θα μπορούσαν να αποτελούν τον πρόλογο, τα επεισόδια και τον επίλογο ενός δράματος. Χρησιμοποιεί δύο αφηγητές, οι οποίοι αφηγούνται τα γεγονότα εναλλάξ σε πρώτο πρόσωπο. Αυτό που προσδίδει ιδιαίτερη χάρη στην αφήγηση είναι ότι ο συγγραφέας αποτυπώνει επακριβώς τις σκέψεις των προσώπων και τον διάλογο που κάνουν με τον εαυτό τους. Έτσι φωτίζει τον εσωτερικό κόσμο των ηρώων του και βοηθά και εμάς να προσεγγίσουμε την αλήθεια που αναζητούν. Η γλώσσα που χρησιμοποιεί διακρίνεται από μια ποιητικότητα.
  
Τελικά, το μυθιστόρημα αυτό αποτελεί έναν ύμνο στον έρωτα. Ο Παύλος Κάγιος κάνει μια σπουδαία ανακάλυψη. Η σωτηρία δεν βρίσκεται μέσα μας, αλλά δίπλα μας.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με την Αγγελική Ράδου

Η Αγγελική Ράδου μιλάει στην Αφροδίτη Δημοπούλου και το Diavasame.gr με αφορμή το τελευταίο της βιβλίο "Φάντασμα στο χιόνι" (εκδόσεις Momentum).
26.04.2020
Περισσότερα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ