Έχουμε διαβάσει 2998 βιβλία

ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ

01.09.2009
Συντάκτης: Ευμορφία Ζήση
facebook email
ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ
Εκδοτικός Οίκος
ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Συγγραφέας
Κατηγορία
ISBN
978-960-453-508-8
Σελίδες
455

'' Έρως ανίκατε μάχαν''

Η Μαρία Τζιρίτα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Σπούδασε Ψυχολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιταλία, με αντικείμενο τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες. Είναι η συγγραφέας του μπεστ σέλερ, ''Το παιδί της αγάπης'', που βασίζεται σε αληθινή ιστορία. Ασχολήθηκε με τη διδασκαλία ξένων γλωσσών και το μάρκετινγκ, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει αφιερωθεί στη συγγραφή βιβλίων.

Το μυθιστόρημα ''Μάτια μου'', αποτελεί μια συγκλονιστική ιστορία αγάπης και έρωτα ανάμεσα στη Λένα, μια τυφλή κοπέλα, και στον Λουκά, έναν όμορφο, βλέποντα νεαρό. Τα γεγονότα εκτυλίσσονται σ' ένα παραθαλάσσιο χωριό κοντά στο Ναύπλιο, όπου διαμένουν τα δύο παιδιά. Ο Λουκάς και η Λένα περνούν μαζί την παιδική και εφηβική τους ηλικία, συζητώντας και παίζοντας πάντα δίπλα στη θάλασσα. Έχουν μάθει να τα μοιράζονται όλα. Η σχέση τους είναι μοναδική, καθώς βασίζεται στην ψυχική τους κυρίως ένωση, πιο πολύ από την πλευρά της Λένας, η οποία δεν μπορεί να δει την ομορφιά του Λουκά, αλλά την αισθάνεται, όπως συνεχώς διαβεβαιώνει. Το άγγιγμα, η μυρωδιά, ο ήχος της φωνής, οι κινήσεις του σώματος, όλα αυτά είναι αρκετά για να ερωτευτεί ένα μη βλέπον άτομο. Η ερωτική τους σχέση, όμως, εμποδίζεται από κάποια κοντινά τους άτομα. Ο χωρισμός τους τούς οδηγεί σε αποφάσεις που θα αλλάξουν εντελώς τη ζωή τους και για τις οποίες αργότερα μετανιώνουν οικτρά. Αν γύριζαν πίσω το χρόνο θα σκέφτονταν και θα έπρατταν διαφορετικά. Η ζωή τούς φέρνει πάλι κοντά, αλλά με έναν τρόπο που δεν θα φαντάζονταν ποτέ ότι θα μπορούσε να υπάρξει. Θα επιτευχθεί η επανένωσή τους, και αν ναι, πώς;

Το βιβλίο αυτό δεν αποτελεί απλά μια ερωτική μυθιστορία, αλλά μια προσέγγιση του ιδεατού έρωτα, του έρωτα που δεν βασίζεται στην εξωτερική εμφάνιση, αλλά αγγίζει την ψυχή και τα χαρίσματά της, του έρωτα που ξεπερνά κάθε όριο που βάζει η κοινωνική σύμβαση. Αυτός δεν είναι ο ορισμός του έρωτα; Ο έρωτας και το όριο, ο έρωτας και η λογική είναι όροι αντίθετοι. Αυτό μας αποδεικνύει και η σχέση ενός όμορφου νεαρού με μια κοπέλα, μέτριας εμφάνισης, και επιπλέον τυφλής. Αυτό που ενώνει τις ψυχές και τα σώματα των ανθρώπων είναι κάτι το ιερό που δεν επιδέχεται οποιαδήποτε ψυχολογική ή άλλου είδους ανάλυση. Επίσης, η συγγραφέας μάς βοηθά να γνωρίσουμε πλευρές της ζωής των ατόμων που έχουν προβλήματα όρασης. Είναι ανάγκη και στην Ελλάδα να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας τα άτομα με ειδικές ανάγκες βγάζοντάς τα από το περιθώριο. Η ροή του λόγου της συγγραφέως είναι τόσο φυσική και ο τρόπος που γράφει τόσο άμεσος που η ανάγνωση του μυθιστορήματος γίνεται απνευστί.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με τη Νίτσα Μανωλά

Η Νίτσα Μανωλά με αφορμή το δίγλωσσο παραμύθι «Ο Συννεφούλης ταξιδεύει στην Ελλάδα», που έγραψε παρέα με τρεις ακόμα συγγραφείς και που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
17.11.2019
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The Dutch House

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The Dutch House
10.11.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ