Έχουμε διαβάσει 2998 βιβλία

ΘΑ ΜΕ ΒΡΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΩΡΙΩΝΑ

01.09.2009
Συντάκτης: Ευμορφία Ζήση
facebook email
ΘΑ ΜΕ ΒΡΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΩΡΙΩΝΑ
Εκδοτικός Οίκος
ΙΩΛΚΟΣ
Συγγραφέας
Κατηγορία
ISBN
960-426-406-0
Σελίδες
437

Ένα ταξίδι αυτογνωσίας

Ο Γιώργος Καπράνος είναι επικοινωνιολόγος και πρώην νομάρχης. Έχει ασχοληθεί με την πολιτική επικοινωνία και έχει συγγράψει πολλές μελέτες και άρθρα. Εργάστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα ως πολιτικός αναλυτής γράφοντας και παρουσιάζοντας την τηλεοπτική εκπομπή ''Άμεση Δημοκρατία''.

Στο βιβλίο του ''Θα με βρεις στον αστερισμό του Ωρίωνα'', παρουσιάζει την ιστορία της τριανταπεντάχρονης Μαρίας. Είναι όμορφη, έξυπνη και εργάζεται ως αρχιτέκτονας σε μια από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες. Η προσωπική της ζωή βρίσκεται στη χειρότερη φάση. Έπειτα από έναν αποτυχημένο γάμο, δημιουργεί σχέση με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας. Νιώθοντας ότι έχει φτάσει σε αδιέξοδο αποφασίζει να επισκεφτεί το μέρος καταγωγής της, την Καστοριά, να ερευνήσει την ιστορία της οικογένειάς της και να καλύψει τα κενά που υπάρχουν μέσα της. Ο πατέρας της υπήρξε δυνάστης και η μητέρα της υπερπροστατευτική κρύβοντάς της το οικογενειακό παρελθόν. Στο ταξίδι αυτό γνωρίζει πολύ ενδιαφέροντα πρόσωπα που της δίνουν την ευκαιρία να ξαναγεννηθεί ως άνθρωπος και να κάνει μια νέα αρχή στη ζωή της. Μαθαίνει τα πάντα για το παρελθόν της οικογένειάς της και έτσι μπορεί και κατανοεί τη συμπεριφορά της μητέρας της και ρυθμίζει τη δική της συμπεριφορά απέναντί της. Η ιστορία της μητέρας της τοποθετείται χρονικά στη γερμανική κατοχή και στη μεταπολεμική Ελλάδα. Έτσι παρουσιάζονται σκληρές εικόνες της κατοχικής Αθήνας και σκιαγραφείται ανάγλυφα η περίοδος του εμφυλίου πολέμου. Ο συγγραφέας μάς δίνει αναλυτικά το ιστορικό πλαίσιο της εποχής εστιάζοντας στην περίοδο του εμφυλίου πολέμου στο Γράμμο και στο Βίτσι, στη δυτική Μακεδονία.

Ο Γιώργος Καπράνος κατορθώνει επιτυχώς να συνδυάσει την ιστορία ενός προσωπικού δράματος με την ιστορία ενός εθνικού δράματος, της κατοχικής και μεταπολεμικής Ελλάδας με εστίαση στον εμφύλιο πόλεμο. Προσεγγίζει σε βάθος τους ήρωές του και μέσα από το χαρακτήρα τους και τη στάση ζωής τους περνάει μηνύματα που έχουν διαχρονικό χαρακτήρα. Πετυχαίνει να στηλιτεύσει συμπεριφορές και καταστάσεις που καταδυναστεύουν τον άνθρωπο κάθε εποχής. Μέσα από το ταξίδι της Μαρίας ο συγγραφέας κάνει το δικό του ταξίδι στην ψυχοσύνθεση του ανθρώπου και μια κατάδυση στα εσώτερα της ψυχής του. Επίσης, κάνει ένα ταξίδι στην ιστορία.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με τη Νίτσα Μανωλά

Η Νίτσα Μανωλά με αφορμή το δίγλωσσο παραμύθι «Ο Συννεφούλης ταξιδεύει στην Ελλάδα», που έγραψε παρέα με τρεις ακόμα συγγραφείς και που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
17.11.2019
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The Dutch House

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The Dutch House
10.11.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ