Έχουμε διαβάσει 2998 βιβλία

Ο ΦΥΛΑΚΑΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

16.11.2008
Συντάκτης: Στέφανος Ξένος
facebook twitter linkedin email
Ο ΦΥΛΑΚΑΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Εκδοτικός Οίκος
ΛΙΒΑΝΗΣ
Συγγραφέας
Κατηγορία
ISBN
978-960-14-1781-3
Σελίδες
371

Η αέναη πάλη του ανθρώπου απέναντι στο χρόνο

Ο Κωνσταντίνος Παπαχρήστου γεννήθηκε το 1980 στη Θεσσαλονίκη. Μεγάλωσε στην Κοζάνη και σπούδασε στην Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών. Τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στην Αθήνα, όπου εργάζεται ως οδοντίατρος. Ασχολείται επίσης με τη συγγραφή σεναρίων για ταινίες μικρού μήκους, ενώ ετοιμάζει τα σενάρια για δυο ταινίες μεγάλου μήκους.

«Ο φύλακας του χρόνου» είναι ένα αστυνομικό μυθιστόρημα με κεντρικό άξονα τον αγώνα του ανθρώπου να ταξιδέψει στο χρόνο. Όταν συμβαίνει ένα ατύχημα σε αυτοσχέδιους αγώνες ταχύτητας και βρίσκεται νεκρός ένας νεαρός, ο αδερφός του και τρεις φίλοι αποφασίζουν να βρουν το εγχειρίδιο που θα τους βοηθήσει να ταξιδέψουν στον χρόνο. Με τη βοήθεια ενός νεαρού μοναχού, κλέβουν το βιβλίο από το μοναστήρι όπου φυλασσόταν. Γρήγορα, όμως, θα διαπιστώσουν ότι οι επιδιώξεις του καθενός σχετικά με το μεγαλεπήβολο εγχείρημα διαφέρουν μεταξύ τους.

Τρεις δεκαετίες αργότερα, το παιχνίδι για τη μηχανή του χρόνου θα συνεχιστεί. Αφορμή θα σταθεί ένας χωρικός, τον οποίο έχει χτυπήσει κεραυνός και από τη στιγμή εκείνη σχεδιάζει περίεργα σύμβολα. Στην αναζήτησή του θα μπει μια νεαρή δημοσιογράφος, ένας λαμπρός επιστήμονας, δυο αστυνομικοί και μια ομάδα ανθρώπων, η οποία διοικείται από έναν τεράστιο όμιλο. Οι συνωμοσίες, τα κυνηγητά και οι έρευνες μπλέκουν σε κάθε στιγμή της ιστορίας και τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται.

Οφείλω να ομολογήσω, ότι, όταν έπιασα στα χέρια μου το βιβλίο, είχα αρκετούς ενδοιασμούς σχετικά με το πόσο καλά μπορεί ένας συγγραφέας και δη Έλληνας, να αναπτύξει έντεχνα έναν λαβύρινθο αστυνομικού περιεχομένου. Για να είμαι λοιπόν, απόλυτα ειλικρινής, καθώς διάβαζα κάθε σελίδα του συγκεκριμένου βιβλίου, με κέρδιζε ολοένα και περισσότερο, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να το αφήσω από τα χέρια μου από τα μέσα και μετά. Φυσικά έχει ορισμένες τεχνικές αδυναμίες, που αν έλειπαν θα μπορούσαν να το κάνουν ακόμα πιο «συμπαγές», όμως το αποτέλεσμα που παραδίδεται στα χέρια μας είναι πολύ καλό. Οι διάλογοι είναι ικανοποιητικά δουλεμένοι, ενώ το μεγαλύτερο προτέρημα του βιβλίου είναι η ιστορία και η πλοκή. Οι χαρακτήρες παρουσιάζουν μικρές αδυναμίες στη στοιχειοθέτησή τους, όμως η ροή και το ύφος του συγγραφέα μας παρασέρνει στην ορμή του. Η ανατρεπτικότητα στην εξέλιξη της ιστορίας δίδει ακόμα ένα μεγάλο συν στο βιβλίο, ενώ η τριτοπρόσωπη –αρκετά καλή– αφήγηση τοποθετεί με άρτιο τρόπο τον αναγνώστη σε ρόλο παρατηρητή.

Το βιβλίο του Κωνσταντίνου Παπαχρήστου, «Ο φύλακας του χρόνου», αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για τους λάτρεις του είδους, αλλά και μια πολύ καλή συντροφιά για εκείνους που δεν έχουν διαβάσει κάτι ανάλογο.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με τη Νίτσα Μανωλά

Η Νίτσα Μανωλά με αφορμή το δίγλωσσο παραμύθι «Ο Συννεφούλης ταξιδεύει στην Ελλάδα», που έγραψε παρέα με τρεις ακόμα συγγραφείς και που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
17.11.2019
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The Dutch House

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The Dutch House
10.11.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ