Έχουμε διαβάσει 3010 βιβλία

ΚΕΡΜΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

08.11.2019
Συντάκτης: Ελένη Κίτσου
facebook email
ΚΕΡΜΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ
Εκδοτικός Οίκος
ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
Συγγραφέας
Κατηγορία
ISBN
978-960-03-6625-9
Σελίδες
144
                                                           Ποιος ορίζει τη μοίρα μας;

«Κέρμα στον αέρα ο πόλεμος, πώς να μαντέψεις από ποια μεριά θα κάτσει;» σ. 14

Εν αρχή ην ο πόλεμος. Και έπεται η ζωή.

Τρεις γενιές ανθρώπων, δέκα άτομα στο σύνολο, αφηγούνται. Κάθε κεφάλαιο και μια μέρα από τη ζωή τους. Και ταυτόχρονα η σύνοψη της ζωής του καθενός από τα γεννοφάσκια του ώς το παρόν του. Αλλά και το μέλλον του, αυτό που ονειρεύεται. Δέκα ζωές τόσο διαφορετικές μεταξύ τους. Με τους πόνους και τις χαρές τους. Με τους θυμούς και τις ευτυχίες τους. Με τα καλά τους και τα κακά τους. Δέκα διαφορετικές ζωές τόσο ίδιες, ωστόσο, με τις ζωές του καθενός.

Και στο σύνολό τους τα κεφάλαια, μια νουβέλα. Το «Κέρμα στον αέρα» της Τασούλας Επτακοίλη.

Αποτύπωση ενός ολόκληρου κόσμου που καλύπτει οχτώ δεκαετίες. Με πράγματα και καταστάσεις που έχουν χαθεί ανεπιστρεπτί και με άλλες που πλέον ορίζουν το σήμερα. Όσο τα κεφάλαια περνούν και οι αφηγήσεις –τόσο ζωντανές, ίδιες εικόνες μπροστά σου, με καθαρή γλώσσα, σε τρίτο πρόσωπο– ξετυλίγονται, κυλούν και τα χρόνια.

Από το αλβανικό μέτωπο του 1940, στη Σάμο, στον Πειραιά και στην Αυστραλία. Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, εμφύλιος, φτώχεια, πείνα, μετανάστευση. Από τις προσδοκίες της μεταπολίτευσης, στις διαψεύσεις της κρίσης και στη νέα μετανάστευση. Και παντού και πάντα, η ελπίδα που ποτέ δεν πεθαίνει. Η κινητήριος δύναμη των ανθρώπων.

Και στο τέλος, όταν φτάνει η ώρα το τρίτο πρόσωπο να γίνει πρώτο, μια εξομολόγηση. Της αφηγήτριας των ιστοριών, της ίδιας της συγγραφέως. Περί των ηρώων της και της «καταγωγής» τους, περί αλήθειας και μυθοπλασίας, περί συγγραφής και τεχνικών της, περί ζωής γενικότερα.

Ατμοσφαιρικό, γεμάτο εικόνες, νοσταλγικό, αληθινό, αποτυπώνει με ακρίβεια την πραγματικότητα του χθες μέσα στον χρόνο, αλλά και του σήμερα μέσα από τις μικρές ιστορίες των ηρώων του.

Κέρμα στον αέρα η ζωή, πώς να μαντέψεις από ποια μεριά θα κάτσει;

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ