Έχουμε διαβάσει 3001 βιβλία

ΒΥΘΙΣΜΕΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

17.10.2019
Συντάκτης: Αγγέλα Γαβρίλη
facebook email
ΒΥΘΙΣΜΕΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
Εκδοτικός Οίκος
BELL
Συγγραφέας
Κίκα Τσιλιγγερίδου
Κατηγορία
ISBN
978-960-507-122-6
Σελίδες
388
Μαύρο από τον σκοτεινιασμένο ουρανό της Αθήνας που συνεχώς βρέχει πάνω από το κεφάλι με τα κόκκινα, ατίθασα μαλλιά της ντετέκτιβ Στέλλας Άνταμς, είναι νομίζω τα δύο χρώματα που δίνουν την ατμόσφαιρα του βιβλίου αλλά την ψυχοσύνθεση της ηρωίδας, στο πρώτο αστυνομικό μυθιστόρημα, και την αρχή μιας τριλογίας, της Κικής Τσιλιγγερίδου.

Ο «Βυθισμένος ουρανός» είναι ένα κλασικό παράδειγμα βιβλίου όπου η πλοκή του είναι ουσιαστικά ο χαρακτήρας της ηρωίδας του, η οποία επιβεβαιώνει πως η μοίρα ενός ανθρώπου είναι ο χαρακτήρας του, αφού όσο κι αν αγωνίζεται, όσο κι αν τρέχει με χίλια, δεν μπορεί φυσικά να ξεφύγει από τον εαυτό της, και κυρίως από τους δαίμονές της: μία τραυματική εμπειρία από τα χρόνια της στην αντιτρομοκρατική ομάδα του FBI που τη στοιχειώνει νυχθημερόν. Τώρα η Στέλλα Άνταμς καλείται, μαζί με τους συναδέλφους της στην ελληνική αστυνομία, να εξιχνιάσει μία αυτοκτονία που θα μπορούσε να είναι και δολοφονία: μία γυναίκα βρίσκεται νεκρή μέσα στο βυθισμένο τζιπ της στη θάλασσα του Μαραθώνα. Και γύρω της, μια σειρά από πρόσωπα που αποτελούσαν το κέντρο της ζωής της… ή και μήπως την αιτία του θανάτου της; Αυτό προσπαθεί να ανακαλύψει η ντετέκτιβ με την ιδιαίτερη εμφάνιση και τις πολύ ιδιαίτερες μεθόδους έρευνας…

Διάβασα το βιβλίο απνευστί, έτσι ακριβώς όπως η ηρωίδα του διατρέχει τους δρόμους και τις γειτονιές της Αθήνας, όχι μόνο γιατί ήθελα να μάθω τη λύση του αστυνομικού μυστηρίου, αλλά και γιατί ο κινηματογραφικός ρυθμός της γραφής με παρέσυρε από σελίδα σε σελίδα. Κυρίως όμως γιατί η Στέλλα Άνταμς επιφυλάσσει σε κάθε σχεδόν κεφάλαιο και μια νέα έκπληξη στον αναγνώστη, ένα νέο στοιχείο του εκκεντρικού χαρακτήρα της, μια ανατροπή, ένα κομμάτι του παζλ που τη συνθέτει.

Για να είμαι αντικειμενική, έχω ενστάσεις σε σχέση με το γεγονός ότι αυτός ο ακραίος χαρακτήρας με την αντισυμβατική εμφάνιση και συμπεριφορά, που είναι επιπλέον και γυναίκα, γίνεται αποδεκτός και μάλιστα ως επικεφαλής της έρευνας, σε μία τόσο συντηρητική, πατριαρχική όσο δεν παίρνει ακόμα κι αν έχουν αλλάξει κάποια πράγματα, δομή της κρατικής εξουσίας όπως η ελληνική αστυνομία. Όμως αυτό δεν με εμπόδισε σε τίποτα να αγαπήσω την ηρωίδα, άλλωστε οι οριακές ηρωίδες είναι η αδυναμία μου. Η Στέλλα Άνταμς με κέρδισε και περιμένω τις επόμενες περιπέτειές της.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με τη Νίτσα Μανωλά

Η Νίτσα Μανωλά με αφορμή το δίγλωσσο παραμύθι «Ο Συννεφούλης ταξιδεύει στην Ελλάδα», που έγραψε παρέα με τρεις ακόμα συγγραφείς και που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
17.11.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ