Έχουμε διαβάσει 3001 βιβλία

ΚΟΑΛΕΜΟΣ

10.09.2019
Συντάκτης: Αγγέλα Γαβρίλη
facebook email
ΚΟΑΛΕΜΟΣ
Εκδοτικός Οίκος
ΧΡΟΝΙΚΟ
Συγγραφέας
Στέλιος Ανατολίτης
Κατηγορία
ISBN
978-960-9659-05-5
Σελίδες
319
                                                          Κυνηγώντας βαμπίρ στη Θεσσαλονίκη

Ένα πολύ ιδιαίτερο βιβλίο φαντασίας, το πρώτο της σειράς Κοάλεμος (τι ή μάλλον ποιος είναι αυτός θα μάθετε διαβάζοντας το βιβλίο), είναι το ντεμπούτο του Stand-up κωμικού Στέλιου Ανατολίτη. Και πράγματι αυτή η ιδιότητα του συγγραφέα είναι καθοριστική, διότι θα καταδιασκεδάσετε με το σουρεάλ χιούμορ που διατρέχει όλη την ιστορία αλλά και τους διαλόγους. Αρκεί να σας πω ότι η αφήγηση ανοίγει με μια σκηνή όπου ο ήρωας, μυστικός πράκτορας που δρα εναντίον των υπερφυσικών κινδύνων, καταδιώκει το βαμπίρ που του έχει μόλις επιτεθεί στην καλοκαιρινή σχεδόν άδεια Θεσσαλονίκη, φορώντας σαγιονάρες… Και την επομένη, αφού έχει εξοντώσει μια ολόκληρη φωλιά βρικολάκων, ψωνίζει από τη λαϊκή τις σωστές ντομάτες για τα γεμιστά της μαμάς του… Για την ακρίβεια, όλα τα σκηνικά του βιβλίου είναι τόσο σουρεάλ, ώστε έρχονται αρκετά κοντά στην πραγματική ζωή, η οποία αποτελεί την επιτομή του σουρεαλισμού.

Δεν θέλω να πω πολλά λόγια για την πλοκή, γιατί θα σας στερήσω τις απανωτές εκπλήξεις και ανατροπές που επιφυλάσσει ο συγγραφέας στους αναγνώστες του. Προσωπικά ξεκίνησα να διαβάζω το βιβλίο εντελώς ανυποψίαστη για το τι με περιμένει, και αυτό ακριβώς ήταν μεγάλο μέρος της απόλαυσης. Πολύ συνοπτικά, ο Ηρακλής Ανδρέου, που η δουλειά του είναι κυνηγός βαμπίρ, λυκανθρώπων και άλλων υπερφυσικών όντων με κακόβουλες προθέσεις, έχοντας ως συνεργάτες του τον κολλητό του και μία ξωτικιά και παλιό του αμόρε, θα διαπιστώσει ότι οι βρικόλακες, που συνυπάρχουν από την αρχή του χρόνου με το είδος μας, δεν αρκούνται πλέον στο να τρέφονται με ανθρώπινο αίμα το βράδυ και να κοιμούνται ανάποδα σαν νυχτερίδες το πρωί… Κάτι πολύ πιο επικίνδυνο, μεγαλεπήβολο και σκοτεινό απεργάζονται και η ομάδα πρέπει με κάθε κόστος να τους σταματήσει. Αν μπορεί…

Παρά το χιούμορ για το οποίο μίλησα στην αρχή, η ιστορία είναι αρκετά σκοτεινή, φτάνοντας στη δυστοπία, ενώ η βία κυριαρχεί: για την ακρίβεια, πέφτει πολύ ξύλο και το αίμα ρέει άφθονο. Συνολικά, θα χαρακτήριζα τις επιρροές και την αισθητική του συγγραφέα pulp, και αν αγαπάτε το είδος όπως και εγώ, τότε θα περάσετε πραγματικά καλά διαβάζοντας μία πρωτότυπη ιστορία φαντασίας, τοποθετημένη στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα, που τρέχει με τσίτα τα γκάζια μέχρι την τελευταία σελίδα.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με τη Νίτσα Μανωλά

Η Νίτσα Μανωλά με αφορμή το δίγλωσσο παραμύθι «Ο Συννεφούλης ταξιδεύει στην Ελλάδα», που έγραψε παρέα με τρεις ακόμα συγγραφείς και που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
17.11.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ