Έχουμε διαβάσει 3010 βιβλία

ΤΟ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

19.07.2019
facebook email
ΤΟ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Εκδοτικός Οίκος
ΠΑΤΑΚΗΣ
Συγγραφέας
Κατηγορία
ISBN
978-960-16-7863-4
Σελίδες
324
Ο Πολυχρόνης Κουτσάκης είναι ένας συγγραφέας που κινείται με άνεση ανάμεσα στο μυθιστόρημα και τον θεατρικό λόγο. Τα μυθιστορήματά του και τα θεατρικά του εκδίδονται σε ΗΠΑ, Αγγλία, Αυστραλία και Καναδά, ενώ δεν είναι λίγες και οι διακρίσεις που έχει λάβει στη χώρα μας (Κρατικό Βραβείο Θεατρικού Έργου 2005 και 2007, Κρατικό Βραβείο Εφηβικού-Νεανικού Βιβλίου, 2016). «Το ομορφότερο τέλος στον κόσμο» είναι το πιο πρόσφατο μυθιστόρημά του και –μην αφήσετε τον τίτλο να σας ξεγελάσει– πρόκειται για ένα αστυνομικό μυθιστόρημα.

Ο Χρήστος Πάλλης, διάσημος ιδιωτικός ντετέκτιβ, βρίσκεται σε μια περίεργη στιγμή της ζωής του: συγκατοικεί με έναν ιδιαίτερα τεμπέλη σκύλο, ενώ συχνά φιλοξενεί και μια έφηβη που έσωσε από πολύ δύσκολες συνθήκες. Προσωπική ζωή δεν έχει, αλλά και δεν ενδιαφέρεται να αποκτήσει, αφού τον μοναδικό έρωτα της ζωής του, τη Μαριάννα, τη γνώρισε στα είκοσι δύο του και την έχασε σε ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα δύο χρόνια αργότερα. Τώρα, ζει με τις αναμνήσεις της κοινής τους ζωής παρά το γεγονός ότι έχει περάσει μια ολόκληρη δεκαετία από τον θάνατο της κοπέλας. Ώσπου μια μέρα χτυπάει την πόρτα του γραφείου του ο στενός συνεργάτης ενός εφοπλιστή και του ζητά να εντοπίσει τη γυναίκα του αφεντικού του που έχει εξαφανιστεί. Όμως η φωτογραφία της εξαφανισμένης γυναίκας θα προκαλέσει σοκ στον Χρήστο Πάλλη, καθώς δεν είναι άλλη από τη δική του Μαριάννα. Η αναζήτηση τον οδηγεί στα Χανιά, στην πόλη που έζησε τα πιο ευτυχισμένα δύο χρόνια της ζωής του, στο πλάι της μοναδικής γυναίκας που αγάπησε. Όμως, ποια πραγματικά αγάπησε; Ποια ήταν η Μαριάννα, τι του έκρυβε και, κυρίως, πώς μπόρεσε να τον αφήσει να πιστεύει τόσα χρόνια ότι ήταν νεκρή;

Ο Πολυχρόνης Κουτσάκης έχει κατασκευάσει με μεγάλη μαεστρία ένα μυστήριο γύρω από μια γυναίκα με διαφορετικές ταυτότητες, μια γυναίκα που έχει πολλά να κρύψει και από πολλούς να κρυφτεί. Επίδοξος λύτης του μυστηρίου, ένας άντρας που βλέπει τον κόσμο του να γκρεμίζεται, αφού όσα θεωρούσε δεδομένα δεν ισχύουν πια. Επίμονος και ικανός στη δουλειά του, οπλισμένος με πείσμα, αλλά και την προσωπική του ανάγκη να εντοπίσει τη Μαριάννα, αρχίζει να ταξιδεύει από άκρη σ’ άκρη της Κρήτης, να συναντά παλιούς φίλους και γνωστούς και να περπατά τους δρόμους των Χανίων που είχε περπατήσει μαζί της. Παρά το γεγονός ότι ο πρωταγωνιστής είναι ένας κλειστός και συχνά απότομος χαρακτήρας, η πρωτοπρόσωπη αφήγησή του δεν στερείται χιούμορ και (αυτο)σαρκασμού, στοιχεία που τον κάνουν να δείχνει πιο ανθρώπινος και προσιτός από τους ντετέκτιβ που έχουμε συνηθίσει να παρακολουθούμε στη σύγχρονη αστυνομική λογοτεχνία. Το δε μυστήριο είναι τόσο έξυπνα μπλεγμένο που οι συνεχείς ανατροπές του είναι αληθοφανείς και λογικές, όχι απλά παραστρατήματα από την ιστορία χάριν εντυπωσιασμού.

«Το ομορφότερο τέλος στον κόσμο» είναι ένα επιδέξια γραμμένο αστυνομικό μυθιστόρημα, διαθέτει ταχύτητα στην εξέλιξη της ιστορίας, γοργές εναλλαγές και ανατροπές και έναν πρωταγωνιστή αποφασισμένο να ανακαλύψει όχι μόνο την εξαφανισμένη γυναίκα, αλλά και την αλήθεια για το τι την οδήγησε να πει τόσα ψέματα. Ένα μυθιστόρημα που σίγουρα δεν θα απογοητεύσει τους θαυμαστές της αστυνομικής λογοτεχνίας.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ