Έχουμε διαβάσει 3025 βιβλία

ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

13.07.2019
Συντάκτης: Ελένη Κίτσου
facebook email
ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ
Εκδοτικός Οίκος
ΠΟΛΙΣ
Συγγραφέας
Ελεάννα Βλαστού
Κατηγορία
ISBN
978-960-435-674-4
Σελίδες
216
                                                             Αγγλικό Savoir Vivre
 
Ένας διαφορετικός οδηγός «πρώτων βοηθειών» και επιβίωσης για όλους εκείνους που θα θελήσουν να ζήσουν –για λίγο ή και για πιο πολύ– στο Λονδίνο. Ένας χρήσιμος, χρησιμότατος οδηγός!

Προσωπικές καταγραφές που η Ελεάννα Βλαστού καταθέτει στο βιβλίο της «Στο Λονδίνο», με άμεση αφήγηση και ζωντανό λόγο, και που αποτυπώνουν την πραγματική –ωμή– όψη αυτής της πόλης και των κατοίκων της.

Πώς μιλούν οι Άγγλοι; Τι εννοούν; Πώς συμπεριφέρονται, κάνουν κομπλιμέντα και τι περιμένουν από τον συνομιλητή τους; Έχουν αίσθηση του χιούμορ; Τι πιστεύουν για τους εαυτούς τους; Είναι κλειστοί χαρακτήρες και καθόλου συναισθηματικοί ή έξω καρδιά και «ανοιχτά βιβλία»; Και έπειτα έρχονται η βροχή, το στήσιμο στις ουρές, το αλκοόλ, η σχέση με τον χρόνο, η συνέπεια, η ακρίβεια και τόσα άλλα.

Πόσο εύκολο είναι να μείνει κάποιος αλλοδαπός στο Λονδίνο χωρίς να αισθάνεται διαρκώς ότι κάτι του διαφεύγει; Δεν είναι ότι είναι αλλιώτικη η πόλη ή ακατανόητα τα αγγλικά. Όλοι μας ξέρουμε αυτή τη γλώσσα, την κατανοούμε, επικοινωνούμε με άνεση. Οι περισσότεροι δε έχουμε επισκεφτεί την πόλη ως τουρίστες σε κάποια φάση της ζωής μας. Τι συμβαίνει, λοιπόν; Όταν κάποιος μετακομίζει εκεί, γρήγορα διαπιστώνει ότι καταλαβαίνει ολοένα και λιγότερα απ’ όσα ακούει και όσα συμβαίνουν γύρω του.

Απαραίτητος και απαράβατος κανόνας για να επιβιώσει είναι να γίνει κοινωνός των άγραφων κανόνων και της συμπεριφοράς, που διέπουν τη συγκεκριμένη κοινωνία, να εισχωρήσει κάτω από την επιφάνεια, να μπει σε βάθος, να «κατανοήσει» την τόσο «αλλόκοτη» –και αρκετά ξένη προς εμάς– αγγλική κουλτούρα. Κάτι που προϋποθέτει κόπο, υπομονή, επιμονή και χρόνο. Και κάποιον, φυσικά, που θα του προσφέρει τις «πρώτες βοήθειες».

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με την Αγγελική Ράδου

Η Αγγελική Ράδου μιλάει στην Αφροδίτη Δημοπούλου και το Diavasame.gr με αφορμή το τελευταίο της βιβλίο "Φάντασμα στο χιόνι" (εκδόσεις Momentum).
26.04.2020
Περισσότερα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ