Έχουμε διαβάσει 3022 βιβλία

ΛΕΩΝ ΚΑΙ ΕΜΙΝΕ

29.04.2019
Συντάκτης: Ελένη Κίτσου
facebook email
ΛΕΩΝ ΚΑΙ ΕΜΙΝΕ
Εκδοτικός Οίκος
ΩΚΕΑΝΟΣ
Συγγραφέας
Γιώργος Πουλημένος
Κατηγορία
ISBN
978-618-5284-89-3
Σελίδες
713
                                                            Πυρετός

Σμύρνη, Δεκέμβρης του 1918. Εκείνος είναι Έλληνας, εκείνη Τουρκάλα. Και οι δύο από πλούσιες οικογένειες∙ μεγάλωσαν σε γειτονικά σπίτια και τα καλοκαίρια στα τσιφλίκια των πατεράδων τους ήταν αχώριστοι φίλοι.

Ο Λέων και η Εμινέ. Λίγο πριν ξεσπάσει ο Μεγάλος Πόλεμος φεύγουν για σπουδές στην Ευρώπη και ξαναγυρίζουν μετά τη λήξη του.

Ένας απαγορευμένος έρωτας γεννιέται που παλεύει με νύχια και με δόντια να ανθίσει παρά τις δυσκολίες και να βγει αλώβητος από τα συντρίμμια. Καθώς οι Τούρκοι οργανώνονται υπό τις οδηγίες του Κεμάλ με σκοπό να αφανίσουν κάθε ελληνικό στοιχείο από τη Σμύρνη από τη μία. Και από την άλλη οι Έλληνες παλεύουν για την πατρίδα τους, τον τόπο τους, τις περιουσίες τους. Τι μέλει γενέσθαι;

Λεπτομερείς, πλούσιες περιγραφές που αποτυπώνουν την ατμόσφαιρα εκείνης της εποχής. Λεπτομερείς, πλούσιες περιγραφές του τόπου, του χώρου, των δρόμων, των σπιτιών που αναπαράγουν ένα εντυπωσιακό σκηνικό της Σμύρνης από το 1918 έως το 1922. Όπως και πλούσιες, λεπτομερείς περιγραφές της ζωής των ανθρώπων –Ελλήνων και Τούρκων–, των συνηθειών τους, των διασκεδάσεων, των ενδυμασιών τους, των φαγητών τους.

Και πάνω σε αυτόν τον καμβά, σε παράλληλη τροχιά με την Ιστορία, ο έρωτας των δύο νέων, όπως αυτός εξελίσσεται παλεύοντας να επιβιώσει και να βγει νικητής. Θα τα καταφέρει;

Μυστικά και πάθη έρχονται στο φως, οικογένειες, αδελφωμένες μέχρι τότε, από τη μια στιγμή στην άλλη γίνονται θανάσιμοι εχθροί και πολεμούν για την πατρίδα τους και για την επικράτησή τους.

«Λέων και Εμινέ» του Γιώργου Πουλημένου. Ένα οδοιπορικό ζωής και επιβίωσης μέσα στις φλόγες και στον πυρετό του πολέμου. Ένα εντυπωσιακό ιστορικό μυθιστόρημα που ξεκινάει από τη λήξη του Μεγάλου Πολέμου για να καταλήξει στη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με την Αγγελική Ράδου

Η Αγγελική Ράδου μιλάει στην Αφροδίτη Δημοπούλου και το Diavasame.gr με αφορμή το τελευταίο της βιβλίο "Φάντασμα στο χιόνι" (εκδόσεις Momentum).
26.04.2020
Περισσότερα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ