Έχουμε διαβάσει 2992 βιβλία

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΦΩΣ

11.10.2018
Συντάκτης: Ελένη Κίτσου
facebook email
ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΦΩΣ
Εκδοτικός Οίκος
ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Συγγραφέας
Ιφιγένεια-Ειρήνη Τέκου
Κατηγορία
ISBN
978-618-01-2512-2
Σελίδες
432
                                                            Θα υπάρξει συγχώρεση;

Ποιος ορίζει τη ζωή μας; Εμείς ή η μοίρα; Έχουμε, πράγματι, την πολυτέλεια της επιλογής ή απλά ακολουθούμε τη ζωή μας, όπως αυτή εμφανίζεται μπροστά μας;

Ισμήνη και Σεμέλη. Δύο αχώριστες φίλες, δύο κοπέλες, ίδιες με αδερφές, που σε μια δύσκολη καμπή της ζωής, στην πρώτη τους νιότη, κάνουν μια επώδυνη συμφωνία. Σε μια προσπάθεια να αλλάξουν τον ρου της ζωής τους και να ζήσουν όπως εκείνες επιθυμούν. Η μοίρα όμως αλλιώς τα έχει αποφασίσει.

Μαρίνα και Μάχη. Από το πουθενά, η πρώτη θα βρεθεί με μια αναπάντεχη κληρονομιά. Μια φωτογραφία και ένα κλειδί θα την οδηγήσουν μαζί με την κόρη της σε έναν πύργο στη Μάνη. Από την εγκατάστασή τους και μετά όμως, αρχίζουν να συμβαίνουν διάφορα ανεξήγητα και τρομακτικά περιστατικά. Και τότε είναι που, στην προσπάθειά της να καταλάβει τι συμβαίνει, η Μαρίνα έρχεται αντιμέτωπη με καλά κρυμμένα μυστικά και ένα παρελθόν που ζητά να φωτιστεί.

Από τη Μάνη της δεκαετίας του ’70, στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, στο Λονδίνο και στην Κένυα. Και τελικά πίσω στη Μάνη του σήμερα. Για να κλείσει ο κύκλος της ζωής, τα σκορπισμένα κομμάτια να ενωθούν και πάλι, οι ταλαιπωρημένοι ήρωες να βρουν γαλήνη και ευτυχία.

«Το τελευταίο φως» της Ιφιγένειας Τέκου είναι ένα βαθιά κοινωνικό μυθιστόρημα, που παρουσιάζει τις «δύσκολες» ζωές ανθρώπων που ανήκουν σε τρεις διαφορετικές γενιές. Ανθρώπων με τις δικιές τους επιθυμίες και ιδιαιτερότητες, που, παρά τις αντιξοότητες, παλεύουν να πάρουν στα χέρια τους τα ηνία της ζωής τους.

Η συγγραφέας χτίζει αριστοτεχνικά τη δομή του βιβλίου μεταφέροντας εναλλάξ τους αναγνώστες πότε στο τότε και πότε στο τώρα, δημιουργώντας συναισθήματα έντασης, αγωνίας, θυμού, πόνου, ελπίδας.

Οι ζωές των ηρώων έχουν σφραγιστεί με επιθυμίες που ούτε καν μπορούν να ειπωθούν, και εκείνοι καταφεύγουν σε πράξεις απελπισίας και εκδίκησης. Αφού οποιαδήποτε άλλη εναλλακτική έχει πλέον χαθεί.

Άραγε θα υπάρξει συγχώρεση προτού οι ενοχές σβήσουν με «το τελευταίο φως»;

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με τη Νίτσα Μανωλά

Η Νίτσα Μανωλά με αφορμή το δίγλωσσο παραμύθι «Ο Συννεφούλης ταξιδεύει στην Ελλάδα», που έγραψε παρέα με τρεις ακόμα συγγραφείς και που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
17.11.2019
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The Dutch House

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The Dutch House
10.11.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ