Έχουμε διαβάσει 3025 βιβλία

ΤΑΡΑΓΜΕΝΑ ΝΕΡΑ

14.07.2018
facebook email
ΤΑΡΑΓΜΕΝΑ ΝΕΡΑ
Εκδοτικός Οίκος
ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Συγγραφέας
Χρύσα Σπυροπούλου
Κατηγορία
ISBN
978-618-03-1400-7
Σελίδες
366
                                                               Μυστήριο στα νερά της λίμνης Δοϊράνης

Μια νουβέλα που είχε δημοσιεύσει η συγγραφέας είκοσι χρόνια πριν («Ομίχλη στη λίμνη», εκδ. Οδός Πανός, 1998) αποτελεί το βασικό υλικό για το νέο της μυθιστόρημα, όπως σημειώνει η ίδια η Χρύσα Σπυροπούλου. Έμπειρη στον χώρο της αστυνομικής λογοτεχνίας –και όχι μόνο, καθώς έχει ασχοληθεί και με τη μετάφραση και την κριτική– η συγγραφέας μας μεταφέρει στη Βόρεια Ελλάδα και στα μυστήρια που μπορεί να κρύβουν τα νερά της λίμνης Δοϊράνης.

Στο ξενοδοχείο «Το μαργαριτάρι της λίμνης» κάνει διακοπές η διάσημη συγγραφέας και σεναριογράφος Σάρα Ανδρέου, μαζί με τον σύντροφό της Γιάννη Ιωάννου. Μια μέρα, όμως, η κοπέλα εξαφανίζεται στα ανοιχτά της λίμνης και οι προσπάθειες του συντρόφου της να την εντοπίσει αποβαίνουν μάταιες. Ο αστυνόμος Ηλιού και η βοηθός του, η υπαστυνόμος Γεωργίου, αναλαμβάνουν την υπόθεση και προσπαθούν να ξεκαθαρίσουν τι ακριβώς συνέβη. Υπάρχει περίπτωση η κοπέλα να σκηνοθέτησε την εξαφάνισή της, όπως ισχυρίζονται πολλοί; Μήπως πρόκειται για ατύχημα; Ή μήπως κάποιος θα είχε συμφέρον από τον θάνατο της Σάρας; Όταν λίγες μέρες αργότερα εντοπίζεται το άψυχο σώμα της κοπέλας, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια. Τα στοιχεία που συλλέγουν οι αστυνομικοί τους οδηγούν σε διαφορετικές κατευθύνσεις, σχεδόν πάντα, όμως, στο στενό οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του θύματος. Δύο φόνοι ακόμα ακολουθούν, σαν κάποιος να έχει βάλει στόχο τη συγκεκριμένη οικογένεια, και τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο για τους αστυνομικούς που δεν μπορούν να βρουν τον συνδετικό κρίκο σε αυτές τις δολοφονίες. Μήπως πρέπει να κοιτάξουν και λίγο πιο πίσω, στο παρελθόν;

Με μεγάλη άνεση η συγγραφέας κινείται ανάμεσα στα διαφορετικά είδη αστυνομικών μυθιστορημάτων: ανοίγει την αυλαία προϊδεάζοντας τον αναγνώστη ότι αυτό που θα διαβάσει είναι ένα κλασικό whodunit μυθιστόρημα, με τους ενοίκους του ξενοδοχείου και τους κατοίκους της περιοχής να αποτελούν τους πρώτους υπόπτους. Και εκεί που νομίζεις ότι το μυθιστόρημα θα περιοριστεί στην περιοχή γύρω από τη λίμνη, η συγγραφέας μεταφέρει το ενδιαφέρον –και τους υπόπτους– στις Σέρρες και σε διάφορα κοντινά χωριά για να καταλήξει σε μια κινηματογραφική καταδίωξη του υπόπτου. Αυτές οι εναλλαγές στον σκηνικό χώρο και στους υπόπτους δίνουν έναν ενδιαφέροντα ρυθμό στο μυθιστόρημα, ο οποίος συμβαδίζει με τις αποκαλύψεις και τα στοιχεία που καταφέρνουν να συλλέξουν οι αστυνομικοί. Όλα αυτά συνδυάζονται υπέροχα με τη μυστηριώδη ατμόσφαιρα της λίμνης, αλλά και των γύρω περιοχών και καθιστούν τα «Ταραγμένα νερά» ένα αγωνιώδες και ατμοσφαιρικό ανάγνωσμα που, χωρίς να το αντιληφθείς, σε μαγνητίζει και δεν σου επιτρέπει να σταματήσεις την ανάγνωση παρά μόνο όταν ολοκληρώσεις το βιβλίο.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με την Αγγελική Ράδου

Η Αγγελική Ράδου μιλάει στην Αφροδίτη Δημοπούλου και το Diavasame.gr με αφορμή το τελευταίο της βιβλίο "Φάντασμα στο χιόνι" (εκδόσεις Momentum).
26.04.2020
Περισσότερα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ