Έχουμε διαβάσει 2938 βιβλία

ΜΕ ΜΙΑ ΡΑΚΗ

23.01.2018
Συντάκτης: Ελένη Κίτσου
facebook email
ΜΕ ΜΙΑ ΡΑΚΗ
Εκδοτικός Οίκος
ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ
Συγγραφέας
Ειρήνη Μπάιλα,Μαρία Μαυράκη
Κατηγορία
ISBN
978-960-6628-93-1
Σελίδες
288
                                                              Με μια ρακή

«Με μια ρακή», όμοια με σφηνάκι, διαβάζεται το βιβλίο της Μαρίας Μαυράκη και της Ειρήνης Μπάιλα. «Με μια ρακή», σαν για να πάνε κάτω τα φαρμάκια.

Τολμηρό το εγχείρημά τους. Να συν-γράψουν και να παραδώσουν στο αναγνωστικό κοινό μία και μοναδική ιστορία. Μια ιστορία που έχει τις ρίζες της στην Κρήτη του 1970, τότε που δυο παιδιά, ο Κυριάκος και η Μάρω, ερωτεύτηκαν παράφορα και απόλυτα, αλλά που η μοίρα το θέλησε –μαζί με τους γονιούς τους– να τα χωρίσει και να τους ορίσει νέους μοναχικούς δρόμους μακριά από τη γενέτειρα. Διότι οι προκαταλήψεις μιας αυστηρής κοινωνίας, σκληρής και απόλυτης, τιμωρούν την αγάπη.

Τριάντα χρόνια μετά, βρίσκουμε τους ήρωες πιο ώριμους και κατασταλαγμένους, αλλά με τον ίδιο πόνο στην καρδιά για τον ανεκπλήρωτο έρωτά τους. Ο καθένας έχει προχωρήσει με τον δικό του τρόπο, έχει δημιουργήσει νέους δεσμούς με άλλους ανθρώπους, έχει απομακρυνθεί απ’ ό,τι τον πληγώνει, αλλά δεν έχει συγχωρέσει. Γύρω τους συναθροίζονται άνθρωποι δικοί τους, που τους αγαπούν, αλλά βασανίζονται από τύψεις και ενοχές για τα λάθη και τα μυστικά του παρελθόντος.

Είναι εφικτό η μοίρα να αλλάξει τα γραμμένα της και διαφορετικά να κυλήσουν οι ζωές των ανθρώπων; Τριάντα χρόνια μετά, οι ανατροπές παίρνουν το πάνω χέρι και βήμα βήμα οι ήρωες οδηγούνται στην «αλήθεια».

Παρόν και παρελθόν εναλλάσσονται, ακόμα και μέσα στα ίδια κεφάλαια, οδηγώντας τους αναγνώστες και φωτίζοντας κρυμμένα μυστικά. Τι πραγματικά συνέβη τότε; Για ποιο λόγο τα δυο παιδιά πίστεψαν ότι το έτερόν τους ήμισυ χάθηκε; Και μετά, τι έγινε μετά; Ποιοι οι θύτες και ποια τα θύματα;

Μια εξιστόρηση γεμάτη αγωνία και μυστήριο. Μια ιστορία ύμνος στην αγάπη, τη θυσία, την πίστη και την ανθρώπινη ύπαρξη.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Αφιέρωμα στην ελληνική λογοτεχνία

Αφιέρωμα του Diavasame.gr στην ελληνική λογοτεχνία. Για 13η συνεχή χρονιά, η συντακτική ομάδα του Diavasame.gr θα επιλέξει και θα παρουσιάσει κριτικές βιβλίων από Έλληνες συγγραφείς από τις 15/7 έως και την 29/7.
10.07.2019
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/12/2018-31/5/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/12/2018 έως 31/5/2019.
03.06.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με την Ευτυχία Γιαννάκη και τους Πιτσιμπουίνους της

Η Ευτυχία Γιαννάκη, με αφορμή την κυκλοφορία της πρώτης περιπέτειας των Πιτσιμπουίνων «Μυστήριο στη Λίμνη Λαμπίκο» από τις εκδόσεις Ίκαρος, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
02.06.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ