Έχουμε διαβάσει 2998 βιβλία

ΑΣΠΡΑ ΓΑΝΤΙΑ

12.09.2017
Συντάκτης: Στέφανος Ξένος
facebook twitter linkedin email
ΑΣΠΡΑ ΓΑΝΤΙΑ
Εκδοτικός Οίκος
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Συγγραφέας
Πέτρος Γαλιατσάτος
Κατηγορία
ISBN
978-960-569-160-8
Σελίδες
304
                                                                          Χέρια γεμάτα σφαίρες

Ο Πέτρος Γαλιατσάτος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Τέλειωσε τη Σιβιτανίδειο Σχολή, σπούδασε Τουριστικές Επιχειρήσεις στο ΤΕΙ της Αθήνας και εργάστηκε για πολλά χρόνια σε ξενοδοχεία και τουριστικούς οργανισμούς. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως ανεξάρτητος σύμβουλος τουριστικών επιχειρήσεων και παραδίδει μαθήματα σε σχολές που έχουν άμεση σχέση με την επαγγελματική του εμπειρία. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα δημιουργικής γραφής. Ζει στο Παγκράτι. Τα «'Aσπρα γάντια» είναι το πρώτο του βιβλίο.

Ο Μάικ Ζάκρος είναι ένας μπάτλερ που ζει στο Λονδίνο και εργάζεται γα τη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας. Ζει μια καθημερινότητα με κύρος και αίγλη μέχρι τη στιγμή που ένα τηλεφώνημα θα τον αναγκάσει να επιστρέψει σε όσα από καιρό είχε ξεχάσει. Ένας άνθρωπος με το επώνυμο Αλάστρης, που τον βοήθησε όταν ο Μάικ ζούσε στην Ελλάδα με το όνομα Παύλος, του ζητάει να ανταποδώσει τη χάρη. Ο Μάικ, μη μπορώντας να αρνηθεί, συμφωνεί να τον βοηθήσει και να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Το σχέδιο του Αλάστρη είναι το εξής: πρέπει ως μπάτλερ να εργαστεί στον νέο πρέσβη της Νοτίου Αφρικής στην Ελλάδα. Θέλει να εκδικηθεί τον νέο πρέσβη για κάτι που είχε συμβεί στο παρελθόν. Όταν ο Μάικ θα φτάσει στην Ελλάδα θα μπλεχτεί σ’ ένα παιχνίδι πολύ πιο σκοτεινό απ’ όσο μπορούσε να φανταστεί, θα έρθει αντιμέτωπος με όσα προσπαθούσε για χρόνια να ξεχάσει, θα φτάσει κοντά στον θάνατο περισσότερο από κάθε άλλη φορά στη ζωή του, ενώ όσοι βρίσκονται πλάι του θα κινδυνέψουν.

Το αστυνομικό μυθιστόρημα του Πέτρου Γαλιατσάτου είναι γραμμένο σε πρωτοπρόσωπη αφήγηση, παρακολουθώντας σε πρώτο πλάνο τον πρωταγωνιστή του βιβλίου. Η ροή του κειμένου είναι κινηματογραφική, με πλούσια πλοκή, χωρίς καμπή στο ενδιαφέρον του αναγνώστη. Ο συγγραφέας χτίζει μια πολυεπίπεδη υπόθεση που εξελίσσεται γοργά, με καταιγιστική ορμή, γρήγορες εναλλαγές σκηνών, που αγκιστρώνουν τον αναγνώστη από την αρχή.

Οι χαρακτήρες, ως πιόνια της πλοκής, παίζουν άρτια τον ρόλο τους στην εξέλιξη της ιστορίας. Το ύφος του συγγραφέα, ανάλογο των σύγχρονων περιπετειών του γραπτού λόγου και της μεγάλης οθόνης. Αν και κατά σημεία εκλείπουν οι λεπτομέρειες και οι περιγραφές σκηνικών, ωστόσο ο συγγραφέας καταφέρνει να υπερκεράσει την έλλειψη αυτή με τις γρήγορα εναλλασσόμενες σκηνές και τη διαρκώς φουρτουνιασμένη πλοκή που οδηγεί μονίμως σε νέες καταστάσεις.

Ένα αρκετό ενδιαφέρον πρώτο δείγμα γραφής του Πέτρου Γαλιατσάτου, που δημιουργεί ευάρεστες προϋποθέσεις για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με τη Νίτσα Μανωλά

Η Νίτσα Μανωλά με αφορμή το δίγλωσσο παραμύθι «Ο Συννεφούλης ταξιδεύει στην Ελλάδα», που έγραψε παρέα με τρεις ακόμα συγγραφείς και που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
17.11.2019
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The Dutch House

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The Dutch House
10.11.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ