Έχουμε διαβάσει 2944 βιβλία

Η ΣΤΟΡΓΗ ΤΟΥ ΒΑΛΤΟΥ

06.07.2017
Συντάκτης: Στέφανος Ξένος
facebook twitter linkedin email
Η ΣΤΟΡΓΗ ΤΟΥ ΒΑΛΤΟΥ
Εκδοτικός Οίκος
NIGHTREAD
Συγγραφέας
Ανδρέας Μιχαηλίδης
Κατηγορία
ISBN
978-960-9773-05-8
Σελίδες
78
                                                    Ο Κριστιάν Αμπρόζ επιστρέφει

Μετά την πρώτη ιστορία για τον Κριστιάν Αμπρόζ με τίτλο «Η αγάπη σου μου fhtagn», ο Ανδρέας Μιχαηλίδης επιστρέφει με τη δεύτερη υπόθεση της σειράς με υπέρτιτλο «Ο εθισμός του Κριστιάν Αμπρόζ». Ο Κριστιάν ερευνά υποθέσεις περίεργες, αλλόκοτες, που δεν ανήκουν στη σφαίρα της ανθρώπινης ύπαρξης. Ο ίδιος είναι ένα πλάσμα που κρύβεται στις σκιές, συνοδοιπορεί με το άγγιγμα του σκότους, ισορροπεί από την ίδια του την τρέλα.

Μια κοπέλα, που διαβιεί εντόνως και ελευθέρως, δέχεται κάποιες περίεργες επισκέψεις. Η κατάστασή της αγγίζει τα όρια της υστερίας, το σκοτάδι φωλιάζει μέσα της, ενώ η μουσική παίζει διαρκώς στο μυαλό της. Ένας οικογενειακός φίλος βρίσκει τον Κριστιάν και του ζητάει να λυτρώσει την κοπέλα, ανακαλύπτοντας ποιος κρύβεται πίσω από τις επισκέψεις και τα απόκοσμα δώρα που της αφήνει στο δωμάτιό της. Ο Κριστιάν από τη στιγμή που επισκέπτεται το σπίτι αντιλαμβάνεται ότι κάποια μη ανθρώπινη παρουσία κρύβεται πίσω απ’ όλα αυτά. Στήνει την παγίδα του και περιμένει τον δράστη να επιστρέψει.

Στο δεύτερο βιβλίο με πρωταγωνιστή τον Κριστιάν Αμπρόζ, ο Ανδρέας Μιχαηλίδης εμβαθύνει ακόμα περισσότερο στην προσωπικότητα του ήρωά του, αφιερώνοντας μεγάλο μέρος του βιβλίου, σχηματοποιώντας πιο άρτια την εικόνα του Κριστιάν. Η πλοκή της υπόθεσης λαμβάνει μέρος (εναλλακτική διατύπωση: ξεδιπλώνεται) στο δεύτερο μισό, έχοντας ωστόσο θέσει νωρίτερα ο συγγραφέας τα στοιχεία και τα σκηνικά που διαμορφώνουν τη σκοτεινή ατμόσφαιρα του κειμένου.

Θετικό στοιχείο επίσης, είναι η απεικόνιση της Νέας Ορλεάνης των αρχών του 20ού αιώνα, διαμορφώνοντας εξαιρετικά το φόντο για την εξέλιξη της ιστορίας. Το κείμενο είναι γραμμένο σε τριτοπρόσωπη αφήγηση, ενώ οι διάλογοι είναι λιτοί και μεστοί. Η απεικόνιση του Κριστιάν ως μιας φυσιογνωμίας εξωανθρώπινης βιολογικά, αλλά με έντονα ανθρώπινα χαρακτηριστικά επιτυγχάνεται ιδανικά από τον συγγραφέα. Η πλοκή του δεύτερου βιβλίου αναδεικνύει τη φαντασία του Ανδρέα Μιχαηλίδη σε επίπεδο θεματολογίας, ενώ το ύφος του συγγραφέα ακολουθεί τρόπον τινά την προσωπικότητα του πρωταγωνιστή του. Έξοχη συνέχεια της σειράς, αναμένοντας το τρίτο βιβλίο με μια ιδιαίτερη ακόμα υπόθεση για τον Κριστιάν Αμπρόζ.

Και το δεύτερο μέρος της σειράς συνοδεύεται από την εξαιρετική εικονογράφηση του Άρη Λάμπου.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με την Ειρήνη Δερμιτζάκη

Η Ειρήνη Δερμιτζάκη, με αφορμή το βιβλίο της «Γεννημένος Λούζερ» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εύμαρος, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
20.10.2019
Περισσότερα

Αφιέρωμα στην ελληνική λογοτεχνία

Αφιέρωμα του Diavasame.gr στην ελληνική λογοτεχνία. Για 13η συνεχή χρονιά, η συντακτική ομάδα του Diavasame.gr θα επιλέξει και θα παρουσιάσει κριτικές βιβλίων από Έλληνες συγγραφείς από τις 15/7 έως και την 29/7.
10.07.2019
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/12/2018-31/5/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/12/2018 έως 31/5/2019.
03.06.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ