Έχουμε διαβάσει 2956 βιβλία

ΤΟ ΝΗΣΙ ΓΑΜΑ

21.02.2017
Συντάκτης: Ελένη Κίτσου
facebook email
ΤΟ ΝΗΣΙ ΓΑΜΑ
Εκδοτικός Οίκος
ΩΚΕΑΝΙΔΑ
Συγγραφέας
Παρασκευάς Ακαμάτης
Κατηγορία
ISBN
978-960-410-793-3
Σελίδες
304
                                                 «Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΡΧΙΔΕΙ!»

Ο Παρασκευάς Ακαμάτης εκτός από συγγραφέας του βιβλίου «Το νησί Γάμα», κρατάει και τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό και αφηγείται σε πρώτο πρόσωπο τις περιπέτειές του.

Oι αναγνώστες παρακολουθούν τον Παρασκευά-ήρωα, o οποίος κινείται με αξιοθαύμαστη άνεση μέσα στο ιδιαίτερο σύμπαν που ο ίδιος έχει εφεύρει, από τη στιγμή που, σε ένα όχι και τόσο μακρινό μέλλον, συλλαμβάνεται –επειδή κάλυψε με γκράφιτι και συνθήματα τους τοίχους ενός υπουργείου– και στέλνεται στο πλαίσιο ενός πρωτοποριακού προγράμματος αναγκαστικής εργασίας στο νησί «γάμμα» για να εκτίσει την ποινή του. Σε ένα αλλόκοτο μέρος όπου όλα φαίνονται παράξενα και τελείως ανορθόδοξα – ακόμα και οι κάτοικοί του που όλοι τους είναι κρατούμενοι, όπως ο Παρασκευάς. Εκεί, ο ήρωας θα βιώσει την πιο παράξενη σουρεάλ περιπέτεια της ζωής του, αρκετές φορές θα βρεθεί σε αμηχανία και θα αναρωτηθεί τι συμβαίνει.

Χρησιμοποιώντας κυρίως λέξεις της μόδας, αργκό, και με διάθεση για χιούμορ, ο συγγραφέας «κλείνει το μάτι» στους αναγνώστες του και τους παραδίδει ένα έξυπνο, χιουμοριστικό και με ιδιαίτερο πνεύμα κείμενο.

Ένα μυθιστόρημα που μοιάζει να έρχεται από το μέλλον και κινείται σαν σε ένα παράλληλο, φανταστικό σύμπαν. Δεν τέμνεται ούτε στο ελάχιστο με την πραγματική πραγματικότητα και απέχει πολύ από τον ρεαλισμό. Ένα κείμενο-παρωδία, κωμικοτραγικό, με στοιχεία αυτοσαρκασμού, που προσφέρει άφθονο γέλιο, αλλά ταυτόχρονα δίνει και τροφή για σκέψη. Καθώς, σε ανύποπτο χρόνο, μέσα από τους ατελείωτους εσωτερικούς μονολόγους του ήρωα ξεπηδούν καίρια και σημαντικά ερωτήματα. Περί απονομής δικαιοσύνης, διπλοπροσωπίας κ.ά., αλλά και περί σύγχρονων κοινωνικών ζητημάτων, όλα δοσμένα με καυστικό τρόπο.

Παίρνοντας κάποιος το συγκεκριμένο βιβλίο στα χέρια του ένα είναι σίγουρο. Ή θα το λατρέψει ή θα το πετάξει μακριά από τις πρώτες αράδες.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με τη Νίτσα Μανωλά

Η Νίτσα Μανωλά με αφορμή το δίγλωσσο παραμύθι «Ο Συννεφούλης ταξιδεύει στην Ελλάδα», που έγραψε παρέα με τρεις ακόμα συγγραφείς και που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
17.11.2019
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The Dutch House

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The Dutch House
10.11.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με την Ειρήνη Δερμιτζάκη

Η Ειρήνη Δερμιτζάκη, με αφορμή το βιβλίο της «Γεννημένος Λούζερ» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εύμαρος, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
20.10.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ