Έχουμε διαβάσει 3013 βιβλία

ΜΕ ΜΙΑ ΧΙΛΙΑΡΑ ΚΑΒΑΣΑΚΙ

02.11.2016
Συντάκτης: Ελένη Κίτσου
facebook email
ΜΕ ΜΙΑ ΧΙΛΙΑΡΑ ΚΑΒΑΣΑΚΙ
Εκδοτικός Οίκος
ΠΟΛΙΣ
Συγγραφέας
Βαγγέλης Σιαφάκας
Κατηγορία
ISBN
978-960-435-522-8
Σελίδες
280
                                                  Ιστορίες αλλοτινών καιρών

Από τα πρώτα ερωτικά σκιρτήματα, τις φαντασιώσεις, τους εφηβικούς αγνούς έρωτες και τα μπανιστήρια των αγοριών, στα φοιτητικά χρόνια, στις πολιτικές οργανώσεις και τις ατελείωτες συζητήσεις, στην αλληλεγγύη των μελών τους. Δεκαοχτώ ιστορίες με ήρωες παρμένους κυρίως από τη φτωχολογιά της Ελλάδας, ταλαιπωρημένους τόσο από τη φτώχεια, τις κακουχίες και τον καθημερινό αγώνα για επιβίωση, όσο και από την εξορία, τα βασανιστήρια, τις ανακρίσεις.

Δεκαοχτώ ιστορίες, που η αφήγησή τους κυλάει ορμητική, σαν «μια χιλιάρα καβασάκι», διατρέχοντας την εποχή της δικτατορίας, της Μεταπολίτευσης και της αντιπαροχής. Τότε που το ελληνικό τοπίο άλλαζε με δραματικούς ρυθμούς και που όλα ήταν πρωτόγνωρα για τους ανθρώπους της. Μια εποχή που πλέον έχει χαθεί στο βάθος του χρόνου.

Όλα τα διηγήματα, που περιλαμβάνονται στο νέο βιβλίο του Βαγγέλη Σιαφάκα, λαμβάνουν χώρα στα Ιωάννινα και στις γύρω περιοχές, ό,τι όμως εξιστορείται αντικατοπτρίζει ολόκληρη την Ελλάδα, δημιουργώντας ουσιαστικά μια τοιχογραφία της ελληνικής πραγματικότητας. Αλλά και μια τοιχογραφία των βασικών χαρακτήρων ενός τόπου. Και έπειτα ο τόπος αναφοράς των διηγημάτων μεταφέρεται στη Φλωρεντία και τη Μαδρίτη.

Μέσα σε κάθε ιστορία ο χρόνος μεταπηδά από το παρελθόν στο παρόν και πάλι πίσω. Το παρελθόν –τα παιδικά και εφηβικά χρόνια– είναι αναμνήσεις του παρόντος, τώρα που οι ήρωες διανύουν τα πρώτα ή δεύτερα -ήντα.

Ιστορίες-αναμνήσεις, ιστορίες αστείες, σοβαρές, πικρές, που πλημμυρίζουν από μυρωδιά αλλοτινής εποχής, που εκπέμπουν ατμόσφαιρα αλλοτινών καιρών.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ