Έχουμε διαβάσει 2998 βιβλία

Ο ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΗΣ - Η ΜΑΣΚΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

05.04.2017
facebook email
Ο ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΗΣ - Η ΜΑΣΚΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ
Εκδοτικός Οίκος
MOMENTUM
Συγγραφέας
Σπύρος Παπαδόπουλος
Κατηγορία
ISBN
978-960-9796-76-7
Σελίδες
684
Η λογοτεχνία του φανταστικού είχε πάντα πιστούς αναγνώστες στη χώρα μας. Με τη δημοτικότητα που γνωρίζει τα τελευταία χρόνια –παγκοσμίως, οφείλουμε να ομολογήσουμε– είναι αισιόδοξο το ότι έχει αρχίσει να αποκτά και νέες συγγραφικές φωνές. Ένας νέος συγγραφέας είναι και ο Σπύρος Παπαδόπουλος (γεν. 1991) που με το πρώτο του μυθιστόρημα μας ξεναγεί στη μυθική Κατρανική χερσόνησο και στους πολέμους που τη βασανίζουν.

Το Νόρμαντ, ένα από τα βασίλεια της Κατρανικής χερσονήσου, βρίσκεται εδώ και είκοσι χρόνια σε πόλεμο με το γειτονικό βασίλειο του Γκράντεθ. Αν και ο λαός πολεμά με όλες του τις δυνάμεις, κανείς δεν γνωρίζει ποια είναι η πραγματική αιτία του πολέμου, καθώς ο βασιλιάς Ρέιχαρτ αρνείται να την αποκαλύψει. Ο Άλχων, γιος του βασιλιά και γεννημένος με την έναρξη του πολέμου, θυμωμένος με τον πατέρα του ψάχνει να βρει τα πραγματικά αίτια αυτής της σύγκρουσης. Με τη βοήθεια των τριών πιστών του φίλων αρχίζουν να αναζητούν στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στην αλήθεια. Η αναζήτησή τους θα τους οδηγήσει σε ένα αρχαίο κειμήλιο, με υπερφυσικές δυνάμεις που αν πέσει στα λάθος χέρια μπορεί να οδηγήσει στον απόλυτο τρόμο. Στην πορεία τους συναντούν γρίφους, κρυμμένα κουτιά, μυστικά ποτάμια, μάγους αλλά και έναν επικίνδυνο κουκουλοφόρο που στέκεται εμπόδιο στις προσπάθειές τους, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που φαίνεται να ξέρει περισσότερα από αυτούς.

Ο συγγραφέας φαίνεται να γνωρίζει καλά τους κώδικες του είδους με το οποίο επιλέγει να κάνει το συγγραφικό του ντεμπούτο• δημιουργεί έναν ολόκληρο κόσμο, με τα βασίλειά του, τις συνήθειές του και τα προβλήματά του. Οδηγεί τον κεντρικό ήρωα σε μια επίπονη αναζήτηση και του προσφέρει μια συντροφιά από πιστούς συνοδοιπόρους. Φροντίζει να ρίξει στον δρόμο τους αναποδιές, δυσκολίες και προδοσίες, γιατί η αλήθεια πρέπει να κερδηθεί όχι απλά να αποκαλυφθεί. Με πολύ ωραίο τρόπο εξελίσσει τον ήρωα του, από έναν ελαφρώς κακομαθημένο νεαρό που οργίζεται επειδή ο πατέρας του δεν μοιράζεται το μυστικό μαζί του σε έναν ηρωικό νέο που έχει αποκτήσει τη γνώση του πότε πρέπει να συγκρατηθεί, να πολεμήσει ή ακόμα και να θυσιαστεί για το καλό του λαού που αγαπά. Παράλληλα, αξίζει να γίνει αναφορά στις εντυπωσιακά όμορφα σχεδιασμένες σκηνές των μαχών που είναι τόσο παραστατικά δοσμένες ώστε ο αναγνώστης να αισθάνεται ότι τις παρακολουθεί από κοντά.

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος με το πρώτο του δείγμα γραφής δίνει πολλές υποσχέσεις για μελλοντικές δουλειές σε ένα άκρως απαιτητικό είδος λογοτεχνίας.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με τη Νίτσα Μανωλά

Η Νίτσα Μανωλά με αφορμή το δίγλωσσο παραμύθι «Ο Συννεφούλης ταξιδεύει στην Ελλάδα», που έγραψε παρέα με τρεις ακόμα συγγραφείς και που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
17.11.2019
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The Dutch House

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The Dutch House
10.11.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ