Έχουμε διαβάσει 2998 βιβλία

Ο ΚΡΥΦΟΣ ΠΥΡΗΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΥΘΡΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΙΩΝ

24.07.2016
facebook email
Ο ΚΡΥΦΟΣ ΠΥΡΗΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΥΘΡΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΙΩΝ
Εκδοτικός Οίκος
ΚΕΔΡΟΣ
Συγγραφέας
Κατηγορία
ISBN
978-960-04-4691-3
Σελίδες
552
                                             Σκιές ενός τρομοκρατικού παρελθόντος

Εννέα χρόνια μετά τη δημοσίευση της «Χαμένης βιβλιοθήκης του Δημητρίου Μόστρα», ο Δημήτρης Μαμαλούκας εκδίδει το νέο του αστυνομικό μυθιστόρημα με πρωταγωνιστές τον ερασιτέχνη ντετέκτιβ Γκαμπριέλε Αμπάτι και τον φίλο του Νικόλα Μιλάνο. Αυτή τη φορά οι περιπέτειες στις οποίες θα μπλεχτούν οι δύο φίλοι σχετίζονται με το όχι και τόσο μακρινό, αλλά απόλυτα σκοτεινό παρελθόν της Ιταλίας.

Το μυθιστόρημα ανοίγει με μια απόπειρα απαγωγής. Μιλάνο, 1979. Τα μέλη του πυρήνα «Φραντσέσκο Λορούσο» των Ερυθρών Ταξιαρχιών σχεδιάζουν την απαγωγή του βιομηχάνου Ντε Σάντις. Η επιχείρηση αποτυγχάνει, ο βιομήχανος, η αστυνομική του συνοδεία και δύο τρομοκράτες σκοτώνονται. Μπολόνια, 2007. Ο νεαρός φοιτητής Αλεσάντρο Φοντάνα εξαφανίζεται και η μητέρα του ζητάει τη βοήθεια ενός παλιού γνωστού της, του Γκαμπριέλε, για να ανακαλύψει τι απέγινε το παιδί της. Ο Γκαμπριέλε και ο Νικόλα αναλαμβάνουν διστακτικά την υπόθεση. Δεν είναι, όμως, οι μόνοι που αναζητούν τον νεαρό φοιτητή, καθώς άτομα με ύποπτο παρελθόν προσπαθούν να τον εντοπίσουν. Η έκδοση ενός αστυνομικού μυθιστορήματος ενός γνωστού συγγραφέα περιπλέκει ακόμα περισσότερο τα πράγματα, αφού φαίνεται να απευθύνεται άμεσα σε άτομα που με κάποιο τρόπο σχετίζονται με τον εξαφανισμένο Αλεσάντρο.

Το μυθιστόρημα δημιουργεί από τις πρώτες σελίδες ερωτήματα: Τι σχέση έχει η απόπειρα απαγωγής του Ντε Σάντις με την εξαφάνιση του Αλεσάντρο; Μήπως ο νεαρός είχε ανακαλύψει κάτι για τα μέλη του πυρήνα που δεν πιάστηκαν ποτέ; Και γιατί τόσος κόσμος ξαφνικά αναζητά τον νεαρό; Τέλος, τι σχέση μπορεί να έχει ένας συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων με την υπόθεση; Όλα αυτά τα ερωτήματα θέτουν σε εγρήγορση τον αναγνώστη από το ξεκίνημα της ιστορίας, καθώς ο συγγραφέας αρχίζει σταδιακά να ξεδιπλώνει μυστικά του παρελθόντος και του παρόντος. Η ιστορία μετακινείται από πόλη σε πόλη και από εποχή σε εποχή σε μια Ιταλία μουντή, βροχερή, σκοτεινή και γεμάτη ένοχα μυστικά. Γιατί μυστικά έχουν όλοι, μα όλοι οι χαρακτήρες της ιστορίας. Προσπαθούν να κρύψουν το παρελθόν τους, τις σκέψεις τους ή τις ενέργειές τους, αλλά τίποτα δεν μπορεί να μείνει κρυφό για πολύ όταν το παρελθόν έρχεται στο προσκήνιο με εκδικητική μανία.

Συνεχόμενες ανατροπές και απρόσμενες εξελίξεις αλλάζουν κάθε λίγο την εικόνα που έχει σχηματίσει ο αναγνώστης στο μυαλό του. Ήρωες γεμάτοι ατέλειες και επιρρεπείς σε λανθασμένες αποφάσεις, σκοτεινά μπαρ με ύποπτους θαμώνες και ιδιοκτήτες, δευτερεύοντες χαρακτήρες που αναπτύσσονται με ακρίβεια μέσα σε ελάχιστες γραμμές και μια ιστορία που σκαλίζει λάθη του παρελθόντος δημιουργούν ένα πραγματικά ενδιαφέρον αστυνομικό μυθιστόρημα, ίσως από τα καλύτερα που έχουμε διαβάσει τα τελευταία χρόνια.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με τη Νίτσα Μανωλά

Η Νίτσα Μανωλά με αφορμή το δίγλωσσο παραμύθι «Ο Συννεφούλης ταξιδεύει στην Ελλάδα», που έγραψε παρέα με τρεις ακόμα συγγραφείς και που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
17.11.2019
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The Dutch House

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The Dutch House
10.11.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ