Έχουμε διαβάσει 3025 βιβλία

Η ΑΓΑΠΗ ΣΟΥ ΜΟΥ FHTAGN

16.02.2017
Συντάκτης: Στέφανος Ξένος
facebook twitter linkedin email
Η ΑΓΑΠΗ ΣΟΥ ΜΟΥ FHTAGN
Εκδοτικός Οίκος
NIGHTREAD
Συγγραφέας
Ανδρέας Μιχαηλίδης
Κατηγορία
ISBN
978-960-9773-03-4
Σελίδες
70
                                                           Μια απόκοσμη ιστορία

Κάποια στιγμή βρέθηκα στην παρουσίαση ενός βιβλίου. Εντάξει, όχι τόσο σπάνιο για κάποιον που ασχολείται με τα βιβλία. Μετά τον πρώτο ομιλητή, σηκώθηκε ο Ανδρέας –τον οποίο δεν γνώριζα μέχρι τότε– που καθόταν στο κοινό και όρθιος άρχισε να αφηγείται με μοναδικό τρόπο μια ιστορία από το βιβλίο που παρουσιαζόταν. Το ύφος του με μάγεψε, περιπλανήθηκα στον κόσμο του βιβλίου, είδα τους χαρακτήρες και τις σκηνές ολοζώντανα μπροστά μου. Όταν τελείωσε, έψαξα εναγωνίως να αγοράσω το βιβλίο.

Μετά τη μικρή αναφορά στις αφηγηματικές ικανότητες του Ανδρέα Μιχαηλίδη, ας επικεντρωθούμε στη συγγραφική του ιδιότητα και συγκεκριμένα στο πρώτο βιβλίο της σειράς με τον υπέρτιτλο «Ο εθισμός του Κριστιάν Αμπρόζ» και τον ευφάνταστο πρώτο τόμο «Η αγάπη σου μου Fhtagn». Ο Κριστιάν Αμπρόζ είναι ένα πλάσμα βγαλμένο από τα σωθικά της Ιστορίας, αυλακωμένο από τους αιώνες που έχει αφήσει πίσω του, φρέσκο από τις σκοτεινές ορέξεις για όσα είναι ανομολόγητα στα στόματα του κόσμου και ακροβατούν πολύ πέρα από το ανθρώπινο στοιχείο.

Νέα Ορλεάνη, 2010. Μια απόκοσμη παρουσία έχει κάνει την εμφάνισή της. Ο Κριστιάν Αμπρόζ και ο συνεργάτης του Ζαν-Μπατίστ, ο μαύρος γίγαντας, καλούνται να επισκεφθούν τον τόπο μιας δολοφονίας. Όχι μιας κλασικής δολοφονίας από ανθρώπινο χέρι, δεν θα τους καλούσαν για κάτι τέτοιο, αλλά ενός σκηνικού αναδυόμενου από τα πιο σκοτεινά κατάστιχα της κόλασης. Ο Κριστιάν αντιλαμβάνεται ότι πρόκειται για μια σκοτεινή παρουσία, για την οποία είχε να ακούσει πάρα πολύ καιρό.

Ο Ανδρέας Μιχαηλίδης διαθέτει ταλέντο και στη συγγραφή. Ο λόγος του ελλειπτικός, η γλώσσα διαθέτει την ευφάνταστη ποικιλότητα με την οποία μαγεύει και στις προφορικές αφηγήσεις. Το κείμενο είναι γραμμένο σε τριτοπρόσωπη αφήγηση, οι χαρακτήρες είναι στιβαροί και οι διάλογοι πειστικοί. Από τα πιο θετικά στοιχεία του βιβλίου είναι η ατμόσφαιρα, άκρως σκοτεινή, μαγνητίζει εξ αρχής τον αναγνώστη. Χαρακτηριστικό είναι επίσης, ότι, παρά τις λίγες σελίδες του, ο συγγραφέας έχει κάνει μεγάλη έρευνα σχετικά με την υπόθεση και το τοπίο της Νέας Ορλεάνης.

Ήδη έχει κυκλοφορήσει και το δεύτερο βιβλίο της σειράς, ενώ κατά την προσδοκία του συγγραφέα θα ακολουθήσουν τουλάχιστον άλλα τρία. Τέλος, θα ήθελα να αναφερθώ και στην εξαιρετική εικονογράφηση του Άρη Λάμπου που συνοδεύει ιδανικά το κείμενο του βιβλίου.

Όπου πετύχετε τον Ανδρέα Μιχαηλίδη να αφηγείται, παρακολουθείστε τον επιμελώς. Μέχρι τότε όμως, μπορείτε να διαβάσετε τα βιβλία του, που θα σας δώσουν μια πρώτη γεύση από το αφηγηματικό χάρισμα του Ανδρέα.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με την Αγγελική Ράδου

Η Αγγελική Ράδου μιλάει στην Αφροδίτη Δημοπούλου και το Diavasame.gr με αφορμή το τελευταίο της βιβλίο "Φάντασμα στο χιόνι" (εκδόσεις Momentum).
26.04.2020
Περισσότερα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ