Έχουμε διαβάσει 3028 βιβλία

ΠΕΣ ΜΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ

07.07.2016
facebook email
ΠΕΣ ΜΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ
Εκδοτικός Οίκος
ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Συγγραφέας
Μιχάλης Καστρινός
Κατηγορία
ISBN
978-618-03-0352-0
Σελίδες
392
                                                             Παιχνίδια εξουσίας

Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο –που το τελευταίο χρονικό διάστημα κάνουν άνοιγμα και στο ελληνικό αστυνομικό μυθιστόρημα– κυκλοφορεί η πρώτη συγγραφική δουλειά του Μιχάλη Καστρινού με τίτλο «Πες μου ποιος είναι ο εχθρός». Ο εκδοτικός οίκος το χαρακτηρίζει ελληνικό νουάρ, αλλά κατά την άποψή μας πρόκειται για ένα ξεκάθαρα πολιτικό-κατασκοπικό μυθιστόρημα.

Σε έναν έλεγχο διαβατηρίων στο αεροδρόμιο εντοπίζεται ένας άντρας με ύποπτο διαβατήριο. Ο αξιωματικός υπηρεσίας αναγκάζεται να τον παραδώσει σε ανώτερούς του και να θάψει την αναφορά του. Το ένστικτό του, όμως, του λέει ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει. Ο έμπιστος σύμβουλος του πρωθυπουργού ενημερώνεται για το συμβάν και αρχίζει να ψάχνει τι ακριβώς συμβαίνει. Μια μικρή μυστική ομάδα δημιουργείται με επικεφαλής έναν πρώην αξιωματικό της υπηρεσίας πληροφοριών. Όταν αρχίζουν να ερευνούν τα ύποπτα περιστατικά που μέχρι τότε είχαν αγνοηθεί, δεν μπορούν να φανταστούν πόσο βαθιά φτάνει αυτή η συνωμοσία και σε τι μεγάλη περιπέτεια μπορεί να παρασύρει ολόκληρη τη χώρα. Θα προλάβει άραγε η ομάδα να ξεσκεπάσει τους συνωμότες και να περιορίσει την όποια ζημιά έχει ήδη γίνει;

Ο συγγραφέας επιλέγει εύστοχα την αποστασιοποιημένη, τριτοπρόσωπη αφήγηση αλλάζοντας συχνά οπτική γωνία και εστιάζοντας σε διαφορετικούς παίκτες του επικίνδυνου αυτού παιχνιδιού, δημιουργώντας έτσι ένα σύνθετο παζλ που καλείται να λύσει ο αναγνώστης. Μέσα από σύντομα κεφάλαια και με έναν γρήγορο ρυθμό που διατηρείται σε όλο το μυθιστόρημα ξεδιπλώνει μια ιστορία πολιτικής συνωμοσίας, που σίγουρα ηχεί γνώριμη στον αναγνώστη. Δημιουργεί διαφορετικούς χαρακτήρες, απόλυτα πιστευτούς, από τον απόστρατο αξιωματικό που καλείται να λύσει την υπόθεση μέχρι τον νεαρό νομικό που βρέθηκε κατά λάθος στην ομάδα και βρίσκεται αντιμέτωπος όχι μόνο με μια δύσκολη υπόθεση, αλλά και με μια προσωπική κρίση αξιών, όταν συνειδητοποιεί ότι όλα αυτά τα οποία καλείται να εκτελέσει αντιτίθενται σε όσα τόσα χρόνια πίστευε.

Με γρήγορο ρυθμό, καλά δομημένη υπόθεση και ανατροπές που διατηρούνται μέχρι το τέλος, το πρώτο μυθιστόρημα του Μιχάλη Καστρινού είναι ένα αξιόλογο κατασκοπικό μυθιστόρημα, ιδανικό ανάγνωσμα για το καλοκαίρι.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με την Αγγελική Ράδου

Η Αγγελική Ράδου μιλάει στην Αφροδίτη Δημοπούλου και το Diavasame.gr με αφορμή το τελευταίο της βιβλίο "Φάντασμα στο χιόνι" (εκδόσεις Momentum).
26.04.2020
Περισσότερα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ