Έχουμε διαβάσει 3001 βιβλία

ΔΑΙΜΟΝΙΟΣ ΒΑΚΧΟΣ

07.06.2016
email
ΔΑΙΜΟΝΙΟΣ ΒΑΚΧΟΣ
Εκδοτικός Οίκος
POLARIS
Συγγραφέας
Αγγελική Ράδου,Αντώνης Αντωνιάδης
Κατηγορία
ISBN
978-960-6829-57-4
Σελίδες
328
Ο «Δαιμόνιος Βάκχος» είναι το αποτέλεσμα της συγγραφικής συνεργασίας του Αντώνη Αντωνιάδη και της Αγγελικής Ράδου. Οι δύο συγγραφείς αντλούν τον θεματικό τους πυρήνα από τις λαϊκές παραδόσεις της Θράκης (πατρίδας του Αντωνιάδη), από τα αρχαία κατάλοιπα των παγανιστικών διονυσιακών εορτών, που επιβιώνουν ακόμη στην περιοχή, εμποτίζοντας τη σύγχρονη αστυνομική ιστορία τους μ' ένα ρεύμα μαγείας και μεταφυσικής ανησυχίας.

Όλα ξεκινούν στην παλαιά εθνική οδό, στην Ανατολική Μακεδονία, όταν ένας ολόγυμνος άντρας βγαίνει ξαφνικά στον δρόμο και πέφτει στις ρόδες ενός διερχόμενου αυτοκινήτου. Η νεαρή οδηγός θα διαπιστώσει πως ο άντρας είναι ήδη αιμόφυρτος και... φρικτά ευνουχισμένος. Την περίεργη υπόθεση αναλαμβάνει ο αστυνόμος Φάνης Βασιλείου μαζί με τους συνεργάτες του, ο οποίος ενημερώνει και τον σύνδεσμο του στο τοπικό τηλεοπτικό κανάλι, οπότε η νεαρή δημοσιογράφος Αθηνά Σγουρού ξεκινά τη δική της παράλληλη έρευνα. Και καθώς τα αλλόκοτα στοιχεία της υπόθεσης θα αρχίσουν να αναδεικνύονται, όλο και περισσότερα πρόσωπα θα εμπλέκονται σε αυτήν – ο ιατροδικαστής που θα εξετάσει το πτώμα, η ψυχολόγος πρώην ερωμένη του Βασιλείου, ένας τοπικός λαογράφος και συγγραφέας, ένας Βρετανός αρχαιολόγος και μία τοπική εκδότρια με το περίεργο όνομα Διονυσία Θεοφάνους...

Ο «Δαιμόνιος Βάκχος» είναι ένα από τα καλύτερα ελληνικά μυθιστορήματα που διαβάσαμε φέτος. Η ομαλή και παραστατική αφήγηση, η άρτια διαγραφή και ολοκλήρωση των προσώπων, η δημιουργία της κατάλληλης ατμόσφαιρας όπου χρειάζεται, το επιτυχημένο δέσιμο της πλοκής σε μια ενδιαφέρουσα ιστορία που κρατά τον αναγνώστη μέχρι το τέλος, είναι τα βασικά του προτερήματα. Οι συγγραφείς καταφέρνουν να συνδυάσουν μαεστρικά στον καμβά της ιστορίας τους τους παγανιστικούς απόηχους μιας αρχαίας μητριαρχικής κοινωνίας, όπου οι γυναίκες-ιέρειες ήταν πιο ισχυρές από τους άντρες, με ένα σύγχρονο νοητό ταξίδι στην πόλη και στα χωριά της Θράκης, δίνοντας έτσι στο μυθιστόρημά τους ένα ιδιαίτερο στίγμα.

Από την άλλη, ένα από τα μεγαλύτερα χαρίσματα του βιβλίου είναι η άνεση με την οποία μεταφέρονται στον αναγνώστη οι σκέψεις και τα συναισθήματα των ηρώων του. Η πλοκή διαπλέκεται επιτυχημένα με τη βιοθεωρία και τον εσωτερικό κόσμο των χαρακτήρων, στοιχείο που δημιουργεί αληθινές σχέσεις ανάμεσα στα πρόσωπα, ζωντάνια και ρεαλισμό. Οι εκπλήξεις και τα απρόοπτα –ένα ιδιαίτερα πραγματικά απρόσμενο, όπως συχνά συμβαίνει στη ζωή– ικανοποιούν επίσης τον αναγνώστη.

Κλείνοντας, ας αναφερθούμε στη φροντισμένη έκδοση που κάνει το βιβλίο ακόμη πιο ελκυστικό. Η σχεδόν ανάγλυφη ζωγραφιά του εξωφύλλου, που μαγνητίζει το βλέμμα, είναι σαν ένας ζωγραφικός πίνακας να αγκαλιάζει τις σελίδες. Ο «Δαιμόνιος Βάκχος» είναι ένα βιβλίο με εξωτερική ομορφιά και προκλητικό περιεχόμενο, που σε καλεί να το γνωρίσεις καλύτερα. Μην το φοβηθείτε, διαβάστε το!

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με τη Νίτσα Μανωλά

Η Νίτσα Μανωλά με αφορμή το δίγλωσσο παραμύθι «Ο Συννεφούλης ταξιδεύει στην Ελλάδα», που έγραψε παρέα με τρεις ακόμα συγγραφείς και που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
17.11.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ