Έχουμε διαβάσει 3028 βιβλία

ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΟΥ ΣΚΑΝΤΖΟΧΟΙΡΟΥ

11.05.2016
Συντάκτης: Ελένη Κίτσου
facebook email
ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΟΥ ΣΚΑΝΤΖΟΧΟΙΡΟΥ
Εκδοτικός Οίκος
ΩΚΕΑΝΙΔΑ
Συγγραφέας
Ελένη Τσαγκά
Κατηγορία
ISBN
978-960-410-773-5
Σελίδες
464
                                                            Άουτς! Πονάει…

Είτε για να ζεσταθούν είτε για να ζευγαρώσουν, οι σκαντζόχοιροι όταν πλησιάζουν ο ένας τον άλλο πληγώνονται από τα αγκάθια του συντρόφου τους. Πονάνε. Το ίδιο συμβαίνει συχνά και με τους εραστές. H υπερβολική οικειότητα κάποια στιγμή τραυματίζει κι απογοητεύει.

Η Γεωργία, μια κοπέλα γύρω στα τριάντα plus, ραδιοφωνική παραγωγός στον μεγαλύτερο σταθμό της πόλης, ζει μια συνηθισμένη ζωή. Με τα αναμενόμενα προβλήματα. Προσπαθεί να βρει άντρα, αλλά δεν τα καταφέρνει και τόσο καλά, καθώς τα αρσενικά τη σήμερον ημέρα είναι ή προβληματικοί ή γκέι ή… Κύριος οίδε. Δίπλα της έχει τις δύο κολλητές της να την πλαισιώνουν και να τη συμβουλεύουν. Μόνο που είναι η μέρα με τη νύχτα. Εκ διαμέτρου αντίθετες στις απόψεις. Κάτι σαν δικηγόροι του διαβόλου. Σαν λογική και παρόρμηση. Και στη μέση η Γεωργία, μόνιμος διαιτητής, να εξισορροπεί τη ζυγαριά. Η ζωή της όμως ανήκει μόνο στην ίδια και εκείνη εντέλει αποφασίζει γι’ αυτή.

Αυτό που επιθυμεί είναι να νιώθει ηρεμία και ασφάλεια στην αγκαλιά ενός άντρα. Έχοντας χωρίσει, ύστερα από πολλά χρόνια, από τον εφηβικό της έρωτα, αποφασίζει να γευτεί τη ζωή με το μπουρί της σόμπας, ενώ ταυτόχρονα αναζητά τον μεγάλο έρωτα. Απογοητεύεται, πληγώνεται, αλλά και πληγώνει. Και πάλι από την αρχή.

Τι γίνεται όμως όταν ένας άγνωστος, ψυχάκιας, αρχίζει να την παρενοχλεί με σημειώματα, ανθοδέσμες και μήλα, που αφήνει έξω από την πόρτα του διαμερίσματός της; Ποιος είναι και ως πού είναι ικανός να φτάσει; Η Γεωργία κινδυνεύει;

«Το δίλημμα του σκαντζόχοιρου» είναι ένα βιβλίο γυναικών που κύριο θέμα έχει τους άντρες και τα καμώματά τους. Τρεις γυναίκες, τρεις φίλες, συζητούν το μείζον αυτό θέμα, αστειεύονται, ανησυχούν, σκέφτονται. Περί αντρών γενικά, περί γκομενικών ειδικά, περί πριγκίπων και άσπρων αλόγων. Αλλά άκρη δε βγάζουν.

Ανάλαφρο, ευχάριστο, με χιούμορ, θέτει επί τάπητος τη σύγχρονη πραγματικότητα όσον αφορά τις σχέσεις γυναικών-αντρών, αλλά και αυτές μεταξύ φίλων. Με έξυπνους διαλόγους, που προωθούν την εξέλιξη, και με άμεση αφήγηση που ορισμένες φορές κλείνει το μάτι στους αναγνώστες, αποσκοπώντας να τους κάνει φίλους, κάτι που πετυχαίνει με ευκολία.

Και στο τέλος τίθεται το ερώτημα: Τελικά υπάρχουν πρίγκιπες; Η απάντηση στις σελίδες του εν λόγω βιβλίου διά χειρός Ελένης Τσαγκά.

Καλή ανάγνωση!

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με την Αγγελική Ράδου

Η Αγγελική Ράδου μιλάει στην Αφροδίτη Δημοπούλου και το Diavasame.gr με αφορμή το τελευταίο της βιβλίο "Φάντασμα στο χιόνι" (εκδόσεις Momentum).
26.04.2020
Περισσότερα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ