Έχουμε διαβάσει 2962 βιβλία

PIS ALLER

21.07.2015
email
PIS ALLER
Εκδοτικός Οίκος
ΤΟ ΑΝΩΝΥΜΟ ΒΙΒΛΙΟ
Συγγραφέας
Αναστασία Παπαδάκη
Κατηγορία
ISBN
978-618-5097-10-3
Σελίδες
226
Pis Aller, «Ύστατη κίνηση»… Μια καλαίσθητη έκδοση από τις εκδόσεις «Το ανώνυμο βιβλίο», είναι το πρώτο μυθιστόρημα της Αναστασίας Παπαδάκη, το οποίο συγκαταλέγεται στην τριλογία της «Grotesque». Το 2014 κέρδισε την πρώτη θέση στην κατηγορία «Μεγάλη ποιητική συλλογή ερωτικής ποίησης» στον πανελλήνιο διαγωνισμό «Σικελιανά».

Το Pis Aller είναι ένα βιβλίο φανταστικής λογοτεχνίας, στο οποίο η συγγραφέας με άνεση στη σύνθεση μιας μυθοπλασίας προσφέρει στον αναγνώστη αισθήματα προς τέρψη της ανάγνωσης, σε ένα ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και απρόσμενα γεγονότα που διαδραματίζονται σε μια άλλη διάσταση, όπου ο χωροχρόνος μετράει σε εξώκοσμα επίπεδα. Ρέουσα η γραφή της συγγαφέως κάνει το κείμενο ευκολοδιάβαστο, με περιγραφές δοσμένες με όμορφο και γλαφυρό τρόπο αποδεικνύοντας τη μεγάλη δυναμική της και στην πρόζα, εκτός από την ποίηση… τόσο που με έκανε να βιώσω νοερά σε όσα αναφερόταν και περιέγραφε με λεπτομέρεια κάθε φορά μεταφέροντάς με σε έναν κόσμο φαντασίας και ονειροπόλησης. Πολλά σημεία γεννούσαν εικόνες, έμοιαζαν να είναι κινηματογραφικά δοσμένα με πολλές κορυφώσεις συναισθηματικές όσο και με το αποκορύφωμα της ιστορίας στο τέλος κάθε κεφαλαίου, αφήνοντας ένα ερωτηματικό για τη συνέχεια, με ένα υπονοούμενο ύφος ως δόλωμα, από τις περιγραφές ή από τις πρακτικές των χαρακτήρων, εντείνοντας την περιέργεια για την εξέλιξη του μύθου.

Το Pis Aller, είναι έξυπνο, σκοτεινό, μαγευτικό. Ένα μυθιστόρημα που εναλλάσσεται διαρκώς μεταξύ τρόμου και ομορφιάς. Όταν ξεκίνησα να το διαβάζω μεταφέρθηκα σε έναν σκληρό τόπο, ένα συνονθύλευμα σκοταδιού χωρίς να ξεφεύγει από τις αισθήσεις μου η πολύτιμη ελπίδα που ο κάθε ήρωας του βιβλίου κουβαλάει και κρατιέται από αυτήν. Συναρπαστικό και δυνατό, ξεδιπλώνει μέσα απ’ την ανάγνωση, επιλογές που έχουν παρθεί, αποφάσεις και τιμωρίες που έχουν δοθεί με κίνητρο την αγάπη. Ένα συναίσθημα που από τις πρώτες σελίδες του βιβλίου γίνεται σαφές ότι θα παίξει καθοριστικό ρόλο για τους ήρωες. Η ιστορία εκτυλίσσεται και το πάθος και το μυστήριο κυριαρχούν μέχρι τις τελευταίες σελίδες.

Περιγραφική και άμεση γραφή, εκτυλίσσει την ιστορία με ραγδαίο ρυθμό που σε απορροφά. Η συναρπαστική πλοκή σε κάνει να αναζητάς τη συνέχεια. Στο άκουσμα της λέξης άγγελος το μυαλό όλων πηγαίνει στο φως, στο όμορφο, στο αιθέριο. Στις σελίδες αυτού του βιβλίου ανακαλύπτουμε ότι οι άγγελοι μπορεί να είναι όμορφοι, άσχημοι, καλοί, κακοί, συναισθηματικοί, εφιαλτικοί, ουράνιοι, χαρούμενοι ή θυμωμένοι. Στο βιβλίο αυτό, η φιλία, ο έρωτας και η αγάπη σε κάνουν κοινωνό στα θέλω των ηρώων σε όλη τη διάρκεια της ανάγνωσης.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με τη Νίτσα Μανωλά

Η Νίτσα Μανωλά με αφορμή το δίγλωσσο παραμύθι «Ο Συννεφούλης ταξιδεύει στην Ελλάδα», που έγραψε παρέα με τρεις ακόμα συγγραφείς και που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
17.11.2019
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The Dutch House

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The Dutch House
10.11.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με την Ειρήνη Δερμιτζάκη

Η Ειρήνη Δερμιτζάκη, με αφορμή το βιβλίο της «Γεννημένος Λούζερ» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εύμαρος, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
20.10.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ