Έχουμε διαβάσει 2920 βιβλία

ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ

18.07.2015
ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ
Εκδοτικός Οίκος
ΙΩΛΚΟΣ
Συγγραφέας
Γαβριήλ Αλεξάνδρου
Κατηγορία
ISBN
978-960-426-792-7
Σελίδες
333
Ένα βιογραφικό μυθιστόρημα που προκαλεί θαυμασμό για τη γραφή, την πλοκή, τη ροή και τη δυνατή εικόνα που έχει. Το ήθος, η ευγένεια, η χαρά, η αγωνία, η ανατροπή, η ανακούφιση, η προσμονή και η δύναμη του πεπρωμένου είναι στοιχεία που μας συνεπαίρνουν διαβάζοντας ένα καλό βιβλίο.

Διαβάζω και νιώθω πως βρίσκομαι σε έναν θερινό κινηματογράφο, κάθομαι αναπαυτικά με απλωμένα τα πόδια, τρώω ποπ κορν, μόλις που έχει σουρουπώσει και εγώ –η μοναδική θεατής εκεί μέσα!– βλέπω μια ασπρόμαυρη ταινία ενός μεταμοντέρνου σκηνοθέτη.

Η αβίαστη γραφή του δεν κουράζει καθόλου, κυλάει απίστευτα γρήγορα και ευχάριστα. Συνέχεια πλανάται μια ανεπαίσθητη υποψία πως κάτι θα γίνει. Κάτι ανατρεπτικό που θα "αλλάξει" τον νεαρό, κάτι που θα επιδράσει καταλυτικά στο εξαιρετικό ήθος του...

Στη γραφή του Γαβριήλ υπάρχει μια ευγένεια, ένα βάθος και ένα ήθος στο γράψιμο που με σκλαβώνει. Δε μπορώ να ταυτιστώ με κανέναν πρωταγωνιστή (όχι μόνο δικό του, αλλά γενικότερα), όμως ταυτίζομαι με αυτόν που κρατάει την πένα. Αν "συντονιστώ" με το βιβλίο, νιώθω τις αγωνίες του, τις σιωπές του, τις αδυναμίες του. Αν ο δημιουργός μάς επιτρέψει μέσα από την πένα του να κρυφοκοιτάξουμε λιγάκι μέσα στην ψυχή του.

Κατά καιρούς στον κόσμο γεννιούνται άνθρωποι χαρισματικοί, με ένα επιπλέον εξωτερικό στρώμα δέρματος στο κορμί τους. Διαφανές, ανεξίτηλο και αδιάβροχο. Προστατεύει τον κάτοχο από την κακία, το κακότυχο πεπρωμένο, το "ελαττωματικό" προγονικό DNA, την ασχήμια, τη ζήλια και τη μικρότητα του κόσμου. Οι εκλεκτοί προσελκύουν τις ευεργετικές "ακτίνες" των ανθρώπων και απωθούν εκείνες των τοξικών. Αυτό συμβαίνει, γιατί απερίσπαστα ΠΡΕΠΕΙ να οδηγηθούν εκεί ψηλά που είναι προορισμένοι να φτάσουν… Ευτυχώς, κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από αυτό που είναι! Ο πρωταγωνιστής του, ο συγγραφέας, είναι σίγουρα από αυτούς τους χαρισματικούς...

                                                                                                 Μαρία Φουσταλιεράκη

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Αφιέρωμα στην ελληνική λογοτεχνία

Αφιέρωμα του Diavasame.gr στην ελληνική λογοτεχνία. Για 13η συνεχή χρονιά, η συντακτική ομάδα του Diavasame.gr θα επιλέξει και θα παρουσιάσει κριτικές βιβλίων από Έλληνες συγγραφείς από τις 15/7 έως και την 29/7.
10.07.2019
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/12/2018-31/5/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/12/2018 έως 31/5/2019.
03.06.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με την Ευτυχία Γιαννάκη και τους Πιτσιμπουίνους της

Η Ευτυχία Γιαννάκη, με αφορμή την κυκλοφορία της πρώτης περιπέτειας των Πιτσιμπουίνων «Μυστήριο στη Λίμνη Λαμπίκο» από τις εκδόσεις Ίκαρος, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
02.06.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ