Έχουμε διαβάσει 3025 βιβλία

Ο ΨΙΘΥΡΟΣ ΤΗΣ ΕΥΔΟΚΙΑΣ

30.07.2015
Συντάκτης: Βασιλική Χρίστη
email
Ο ΨΙΘΥΡΟΣ ΤΗΣ ΕΥΔΟΚΙΑΣ
Εκδοτικός Οίκος
ΠΟΛΙΣ
Συγγραφέας
Χριστίνα Καράμπελα
Κατηγορία
ISBN
978-960-435-480-1
Σελίδες
180
Το δεύτερο βιβλίο της Χριστίνας Καράμπελα ξεκινά ως αστυνομική ιστορία: ο διοικητής του Α.Τ. Αμπελοκήπων αναθέτει στην 25χρονη αστυνομικό Ελισάβετ Ξένου να διερευνήσει την εξαφάνιση της Ευδοκίας Δημουλίδου, την οποία κατήγγειλαν τρεις ετεροθαλείς –από την ίδια μητέρα και διαφορετικό πατέρα– αδελφές. Σύντομα θ’ αποκαλυφθεί πως οι τρεις ηλικιωμένες είχαν ως αποκούμπι τη νεότερη Ευδοκία, η οποία ήταν κι αυτή αδελφή τους, αλλά από διαφορετικό πατέρα και μητέρα. Έτσι θα πλεχτεί μια ιστορία για τη σχέση μητέρας και κόρης, που ήταν στο επίκεντρο και του πρώτου μυθιστορήματος της συγγραφέα («Καιροί τέσσερεις», 2014), παράλληλα με την ιστορία του αστυνομικού διοικητή, που υπέφερε από μία καταπιεστική μητέρα η οποία απέδιδε μεγάλη σημασία στο φαγητό. Υπάρχει τέλος και η ιστορία, σαν παραμύθι, μιας κόρης που βυθίστηκε στον ύπνο και δεν ξυπνούσε και η οποία είχε κι αυτή τρεις αδελφές, έναν «πατέρα καπνό και μια μητριά από καιρό ταξίδι» (σελ. 8). Η ιστορία της θα λειτουργήσει αντιστικτικά προς την αστυνομική ιστορία, που καταφέρνει να κρατήσει το ενδιαφέρον του αναγνώστη μέχρι το τέλος, επιτρέποντας στην Καράμπελα να εισαγάγει και άλλα στοιχεία που εμπλουτίζουν το μυθιστόρημα. Έτσι, η νεαρή αστυνομικός, που εμπιστεύεται περισσότερο τη διαίσθηση και τα όνειρά της από το μυαλό της, θα φθάσει στη λύση του μυστηρίου.

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι δεν πρόκειται για ένα καθαρόαιμο αστυνομικό μυθιστόρημα, καθώς, και με τη συνδρομή του παραμυθιού, δημιουργείται μία ατμόσφαιρα, ας πούμε, «μαγικού ρεαλισμού» στην οποία βοηθά και η ποιητική, ενίοτε, γλώσσα. Στο δεύτερο βιβλίο της η Χριστίνα Καράμπελα κινείται στις ράγες του πρώτου δοκιμάζοντας, μάλλον με επιτυχία, τις ικανότητές της στον χειρισμό δύσκολων θεμάτων σε μια διαφορετική φόρμα.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με την Αγγελική Ράδου

Η Αγγελική Ράδου μιλάει στην Αφροδίτη Δημοπούλου και το Diavasame.gr με αφορμή το τελευταίο της βιβλίο "Φάντασμα στο χιόνι" (εκδόσεις Momentum).
26.04.2020
Περισσότερα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ