Έχουμε διαβάσει 3001 βιβλία

ΔΕΙΠΝΟ ΓΙΑ 12

16.12.2014
Συντάκτης: Αγγέλα Γαβρίλη
facebook email
ΔΕΙΠΝΟ ΓΙΑ 12
Εκδοτικός Οίκος
MOMENTUM
Συγγραφέας
Κατηγορία
ISBN
978-960-9796-45-3
Σελίδες
122

Γύρω από ένα τραπέζι...

Δώσε σε μια ομάδα συγγραφέων την ίδια λέξη, την ίδια ιδέα, το ίδιο θέμα και απλά περίμενε να διαβάσεις εντελώς διαφορετικές ιστορίες, οπτικές και ερμηνείες, που καμία δεν συμπίπτει με την άλλη... Αυτό συμβαίνει πάντα όταν η φαντασία ενεργοποιεί το ταλέντο της γραφής, και ακριβώς αυτό συμβαίνει και στις δώδεκα ιστορίες από διαφορετικούς συγγραφείς, πρωτοεμφανιζόμενους και μη, που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό που διοργάνωσε το Diavasame.gr, σε συνεργασία με το ιταλικό εστιατόριο Da Bruno, με θέμα «Το δείπνο» και εκδόθηκαν σε έναν τόμο από τις εκδόσεις Momentum.

Από ένα δείπνο στην πρώτη γραμμή (πρώτο βραβείο: Δημήτρης Μποσκαΐνος, «Δείπνο στο μέτωπο») έως ένα δείπνο σε ένα «σκοτεινό» εστιατόριο στη μέση του πουθενά (δεύτερο βραβείο: Αχιλλέας Τζορμακλιώτης, «Argus»), κι από ένα δείπνο-καθρέφτη μιας ερωτικής σχέσης (τρίτο βραβείο: Μηλέβα Αναστασιάδου, «Η σημασία των γεύσεων στα παραμύθια που τελειώνουν») έως ένα δείπνο που διακόπτεται πάντα στις οκτώ (βραβείο κοινού: Αναστάσιος Μπογιάρης, «Το ρολόι χτυπάει πάντα στις οχτώ»), ο τόμος περιέχει ιστορίες δραματικές, σκοτεινές, χιουμοριστικές, αιματηρές ή με μια λοξή ματιά σε γνωστές αφηγήσεις που ο συγγραφέας τους χειρίζεται πρωτότυπα.

Κοινό χαρακτηριστικό των δώδεκα διηγημάτων είναι η δημιουργική φαντασία, η καλή γραφή και η έκπληξη ή η ανατροπή στο κλείσιμό τους, που άλλοτε συγκινεί, άλλοτε θέτει ερωτήματα κι άλλοτε χαρίζει ένα χαμόγελο στον αναγνώστη. Σε κάθε περίπτωση, όλες οι ιστορίες αξίζει να διαβαστούν, η καθεμία για έναν διαφορετικό λόγο, και όλες μαζί ως συλλογική δουλειά με ενδιαφέρουσες, φρέσκιες ιδέες από ελπιδοφόρες πένες. Και είμαι σίγουρη ότι οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες σε αυτόν τον τόμο έχουν μπροστά τους ανοιχτό δρόμο στην ελληνική λογοτεχνία...

Η συλλογή των διηγημάτων «Δείπνο για 12» κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία και περιλαμβάνει, με αλφαβητική σειρά, τα διηγήματα:
«Η σημασία των γεύσεων στα παραμύθια που τελειώνουν», Μηλέβα Αναστασιάδου
«Φρίκη!», Παναγιώτης Καναβός
«Το δείπνο του ποιητή», Νικόλαος Καρακάσης
«Κάθε Σάββατο βράδυ, κάποιος», Μάτα Καστρησίου
«Μια νύχτα στο Μasqué», Φίλιππος Μηλιώρης
«Το ρολόι χτυπάει πάντα στις 8», Αναστάσιος Μπογιάρης
«Δείπνο στo μέτωπο», Δημήτρης Μποσκαΐνος
«Ένα αξέχαστο δείπνο», Χρήστος (Κίτσος) Ορφανόπουλος
«Oρφέας και Ευριδίκη», Θέμης Παρλαβάντζας
«Βουβό δείπνο», Χαρά Σιώμου
«Argus», Αχιλλέας Τζορμακλιώτης
«Η μηλόπιτα», Βάλια Τσιριγώτη

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με τη Νίτσα Μανωλά

Η Νίτσα Μανωλά με αφορμή το δίγλωσσο παραμύθι «Ο Συννεφούλης ταξιδεύει στην Ελλάδα», που έγραψε παρέα με τρεις ακόμα συγγραφείς και που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
17.11.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ