Έχουμε διαβάσει 2962 βιβλία

ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΚΟΣΜΟ

04.11.2014
Συντάκτης: Στέφανος Ξένος
facebook twitter linkedin email
ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΚΟΣΜΟ
Εκδοτικός Οίκος
ΠΑΡΡΗΣΙΑ
Συγγραφέας
Δήμητρα Πυργελή
Κατηγορία
ISBN
978-960-696-169-4
Σελίδες
43

Παραμύθια για μεγάλους (και για το μικρό μας κόσμο)

Ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων που μαγεύονται από ωραίες παραμυθένιες ιστορίες, φανταστικούς μύθους που άπτονται του πραγματικού κόσμου στα καλά στοιχεία και στα happy end, επικούς θρύλους σφυρηλατημένους από ηρωικές ψυχές. Η εξωπραγματική μαγεία των παραμυθιών που ζωντανεύει τις φανταστικές χορδές του νου και της ψυχής τις οποίες έχουμε θάψει από καιρό.

Στο βιβλίο της Δήμητρας Πυργελή παρουσιάζονται ιστορίες για έναν κόσμο που ενυπάρχει στο δικό μας, λέξεις και έννοιες που στέκονται αγέρωχες να εκφράζουν αυτό που στ’ αλήθεια είναι, όπως Σοφία, Αγάπη, Γνώση (οι ηρωίδες της δεύτερης ιστορίας). Λέξεις, όπως το Χωρίζω που υλοποιεί την έννοια της «υπόστασής» του (από την πρώτη ιστορία). Σημεία στίξης, όπως η Τελεία, η οποία ελπίζει σ’ ένα καλύτερο αύριο (από την τρίτη ιστορία) και τελικά, το Εγώ, η ποικιλόμορφη έννοια που εν αντιθέσει με τους ήρωες των υπόλοιπων ιστοριών, είναι η μόνη που διαφοροποιείται ανάλογα με το πρόσωπο που την προφέρει και το οποίο θέλει να συναντήσει τον Θεό (από την τέταρτη ιστορία).

Στο βιβλίο της Δήμητρας Πυργελή συναντούμε ήρωες που όλοι, ανεξαρτήτου ηλικίας, γνωρίζουμε. Λέξεις και έννοιες που χρησιμοποιούμε συχνά και που σπάνια συνειδητοποιούμε τη σημασία τους, αλλά και πραγματικά πώς θα ήταν αν είχαν ζωή.

Πρόκειται για ένα βιβλίο που απευθύνεται σε μεγάλους και μικρούς, γραμμένο με σαφήνεια και πλούσιο συναισθηματισμό, δίνοντας στον αναγνώστη μια βροχή αλήθειας που πιθανόν αρκετοί έχουμε θάψει στα κιτάπια της προσωπικής μας διαδρομής.

Πραγματικά θα ήθελα στο βιβλίο να περιέχονται και άλλες ιστορίες, με αντίστοιχους ήρωες, με την ωραία γραφή της Δήμητρας Πυργελή. Η εικονογράφηση της Δήμητρας Ψυχογυιού είναι απαράμιλλης ομορφιάς.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με τη Νίτσα Μανωλά

Η Νίτσα Μανωλά με αφορμή το δίγλωσσο παραμύθι «Ο Συννεφούλης ταξιδεύει στην Ελλάδα», που έγραψε παρέα με τρεις ακόμα συγγραφείς και που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
17.11.2019
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The Dutch House

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The Dutch House
10.11.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με την Ειρήνη Δερμιτζάκη

Η Ειρήνη Δερμιτζάκη, με αφορμή το βιβλίο της «Γεννημένος Λούζερ» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εύμαρος, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
20.10.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ