Έχουμε διαβάσει 2956 βιβλία

ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

03.07.2014
Συντάκτης: Ελένη Κίτσου
facebook email
ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Εκδοτικός Οίκος
ΔΥΑΣ
Συγγραφέας
Άρια Σωκράτους
Κατηγορία
ISBN
978-618-80058-7-7
Σελίδες
432

Όταν οι άνθρωποι κάνουν σχέδια, η μοίρα ξεκαρδίζεται

Ευγενία, Μαρλέν, Μάικ. Τρεις πρωταγωνιστές που ακολουθούν ξεχωριστούς δρόμους στη ζωή χωρίς φαινομενικά να τους συνδέει τίποτα. Ο χώρος της μόδας και η show biz θα τους φέρουν κοντά, θα συνεργαστούν επαγγελματικά και οι συνθήκες της ζωής τους θα αλλάξουν προς το καλύτερο βγάζοντάς τους από το τέλμα που είχαν πέσει. Κανείς τους όμως δεν έχει λάβει υπόψη του τη μοίρα που αποφασίζει διαφορετικά γι’ αυτούς…

Το «Της μοίρας παιχνίδια» της πρωτοεμφανιζόμενης Άριας Σωκράτους είναι ένα σύγχρονο μυθιστόρημα που ακολουθεί τον παλμό της εποχής. Εισχωρεί στα άδυτα της show biz και δίνει το παρασκήνιο που περιλαμβάνει ναρκωτικά, πληρωμένο έρωτα, υποχωρήσεις και εξευτελισμό με αντάλλαγμα την εφήμερη δόξα και τον πρόσκαιρο πλουτισμό. Το αστέρι λάμπει για λίγο. Και μετά; Από την άλλη είναι οι ήρωες που με νύχια και με δόντια παλεύουν καθημερινά για τον επιούσιο και κάποιοι άλλοι που προσπαθώντας να θάψουν το παρελθόν και να αμυνθούν, βγάζουν έναν τελείως απάνθρωπο εαυτό πληγώνοντας τους πάντες γύρω τους. Όλοι έχουν επτασφράγιστα μυστικά που όταν βγαίνουν στην επιφάνεια, οι ανατροπές διαδέχονται η μία την άλλη και η μοίρα αναλαμβάνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η Άρια Σωκράτους δεν αφηγείται απλά τα γεγονότα. Ενώ αρχικά δίνει μόνο τις πράξεις των ηρώων χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις και ο αναγνώστης αναρωτιέται τι γίνεται, στη συνέχεια, σε ανύποπτο χρόνο, με αφηγηματικές αναδρομές και εσωτερικούς μονολόγους, τους βάζει να θυμηθούν το παρελθόν τους –ναι, αυτό που θέλουν να ξεχάσουν αλλά πονάει ακόμα– δίνοντας έτσι τους λόγους που τους ωθούν να ενεργήσουν με αυτόν τον τρόπο.

Το μυθιστόρημα είναι γραμμένο με απλές κατανοητές λέξεις, απευθύνεται στους περισσότερους, διαθέτει αμεσότητα, δεν αφήνει κανέναν παραπονεμένο. Ιδιαίτερα τις γυναίκες, γιατί έχω την αίσθηση ότι γι’ αυτές κατά βάση γράφτηκε, θα το λατρέψουν. Μέσα σε αυτό κάποιες θα βρουν τη χρυσόσκονη μιας ζωής που τόσο λαχταρούν κι οι ίδιες, αλλά δεν έχουν τον τρόπο να την αποκτήσουν, ενώ κάποιες άλλες θα ανακαλύψουν κομμάτια της δικής τους ζωής.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The Dutch House

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The Dutch House
10.11.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με την Ειρήνη Δερμιτζάκη

Η Ειρήνη Δερμιτζάκη, με αφορμή το βιβλίο της «Γεννημένος Λούζερ» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εύμαρος, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
20.10.2019
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/12/2018-31/5/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/12/2018 έως 31/5/2019.
03.06.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ