Έχουμε διαβάσει 2962 βιβλία

ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΑΝΟΙΞΗ

25.07.2014
facebook email
ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΑΝΟΙΞΗ
Εκδοτικός Οίκος
ΠΑΤΑΚΗΣ
Συγγραφέας
Κατηγορία
ISBN
978-960-16-5440-9
Σελίδες
408

Αναζητώντας την επιθυμία

Υπάρχουν συγγραφείς που δεν χρειάζονται συστάσεις. Τους έχεις διαβάσεις ξανά και ξανά ή κάποιος σου έχει μιλήσει για αυτούς και σκοπεύεις κάποια στιγμή να διαβάσεις κάτι δικό τους. Μία τέτοια περίπτωση είναι και ο Μάνος Κοντολέων: παιδική λογοτεχνία, εφηβική (τα «Γεύση πικραμύγδαλου» και «Μάσκα στο φεγγάρι» είναι αγαπημένα βιβλία της εφηβείας μου), μυθιστορήματα για ενήλικες.

Το τελευταίο του μυθιστόρημα είναι μία ερωτική ιστορία που ξεκινάει το φθινόπωρο του 1986, όταν η νεαρή Ανθή γνωρίζει σε ένα πάρτι της σχολής της τον Δημήτρη. Οι δυο τους θα ερωτευτούν και μία αναπάντεχη εγκυμοσύνη οδηγεί σε έναν εσπευσμένο γάμο. Ο Δημήτρης αρχίζει να δημιουργεί σπουδαία πράγματα στη δουλειά του και η Ανθή φροντίζει την οικογένειά τους – έχουν αποκτήσει ακόμα ένα παιδί. Η μαγεία, όμως, της σχέσης τους έχει χαθεί και κάποια στιγμή η Ανθή ανακαλύπτει ότι ο άντρας της έχει ερωμένη. Οι ισορροπίες στο γάμο διαταράσσονται. Και λίγο αργότερα, η Ανθή θα προσπαθήσει να ικανοποιήσει τις δικές της επιθυμίες: να δημιουργήσει, να εργαστεί, να νιώσει ποθητή. Και… θα ερωτευτεί ξανά, έναν άντρα γεμάτο ταξίδια και θάλασσα, τον φωτογράφο Μανουήλ, αλλά όταν θα έρθει η ώρα δεν θα τον ακολουθήσει. Επιλέγει να μείνει με την οικογένειά της στην οποία θα προστεθεί ένα τρίτο παιδί, ένα κορίτσι. Ο χρόνος περνά, αλλά οι συνέπειες των επιθυμιών δεν χάνονται. Οι τρεις πρωταγωνιστές θα συναντηθούν ξανά δώδεκα χρόνια αργότερα για να σώσουν τη ζωή ενός παιδιού που κινδυνεύει.

Μία ερωτική ιστορία, λοιπόν. Ένα ερωτικό τρίγωνο που μπορεί να έχουμε συναντήσει κι αλλού, μία ιστορία με πρωταγωνιστές ανθρώπους απλούς, συνηθισμένους. Κι όμως, δεν είναι κοινότυπη, δεν είναι βαρετή. Η μουσικότητα της γλώσσας, η γνησιότητα των χαρακτήρων και αγωνία για την έκβαση της ιστορίας καθηλώνουν τον αναγνώστη. Μα πάνω από όλα νομίζω ότι αξίζει να διαβαστεί για την προσοχή που δίνει ο συγγραφέας στον κεντρικό χαρακτήρα του, την Ανθή. Με κατανόηση και τρυφερότητα ακολουθεί τα μονοπάτια που εκείνη διαλέγει και παρουσιάζει ως απαραίτητη την ανάγκη της να γνωρίσει τον εαυτό της, να καλύψει τις ανάγκες της και να κυνηγήσει τις επιθυμίες της. Δεν τη λυπάται, δεν την κρίνει, τη σέβεται.

Το «Δύο φορές άνοιξη» είναι, εκτός από μία ιστορία αγάπης, και μία ιστορία για τα όνειρα και τις επιθυμίες. Διαβάζεται με μία ανάσα και όταν τελειώνει σου αφήνει μία γλυκόπικρη γεύση…

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με τη Νίτσα Μανωλά

Η Νίτσα Μανωλά με αφορμή το δίγλωσσο παραμύθι «Ο Συννεφούλης ταξιδεύει στην Ελλάδα», που έγραψε παρέα με τρεις ακόμα συγγραφείς και που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
17.11.2019
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The Dutch House

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The Dutch House
10.11.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με την Ειρήνη Δερμιτζάκη

Η Ειρήνη Δερμιτζάκη, με αφορμή το βιβλίο της «Γεννημένος Λούζερ» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εύμαρος, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
20.10.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ