Έχουμε διαβάσει 3025 βιβλία

ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ

01.05.2014
Συντάκτης: Ελένη Κίτσου
facebook email
ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ
Εκδοτικός Οίκος
ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Συγγραφέας
Κατηγορία
ISBN
978-618-01-0505-6
Σελίδες
308

Διαπράττοντας τον τέλειο φόνο…

Αφετηρία ένας φόνος –της μάνας, Ερατώς Θεοφάνους– και η αφορμή ν’ αρχίσουν όλα… Τις ημέρες που ακολουθούν, κατά την προανακριτική εξέταση, θα κληθούν για μια «συζήτηση» όλα τα οικεία πρόσωπα της θανούσης. Ποια ήταν τελικά η Ερατώ και ποια η σχέση της με την κόρη και την εγγονή της; Θα δοθούν πολλές εκδοχές όσες και τα πρόσωπα που θα μιλήσουν ή απλά θα θυμηθούν αργότερα κατά μόνας. Τι έκρυβε στην ψυχή της και τι μυστικά είχε;

Ένα μυθιστόρημα μυστηρίου από την ανάποδη είναι οι «Τρεις μέρες μετά» της Μάρως Κερασιώτη. Όλα διαδραματίζονται σε χρόνο παρελθόντα. Ξεκινώντας από το τώρα, το παρόν του φόνου, που όλα τα τερματίζει, αφηγείται μια ιστορία που ξεδιπλώνεται προς τα πίσω. Με διαρκείς αναδρομές φωτίζεται το παρελθόν και σκιαγραφούνται με ανατριχιαστική λεπτομέρεια οι χαρακτήρες των ηρώων που εμπλέκονται άμεσα με το γεγονός, αλλά και όσων απλά είναι υποχρεωμένοι να εμπλακούν. Ανάμεσα σε αυτούς και οι δολοφόνοι. Ο αναγνώστης γνωρίζει εξαρχής την ταυτότητα των τελευταίων, δεν αγωνιά για την αποκάλυψή τους. Αυτό που έχει σημασία είναι τα πώς και τα γιατί, τι τους ώθησε στη μακάβρια πράξη.

Οι ήρωες μιλούν, σκέφτονται, αναλύουν, ενεργούν ανθρώπινα, παίρνουν σάρκα και οστά. Η Κερασιώτη με εργαλεία της τον εσωτερικό μονόλογο, τη συνειρμική αφήγηση και ένα διαρκές πίσω μπρος –που ωστόσο δεν κουράζει τον αναγνώστη, αντιθέτως ανανεώνει το ενδιαφέρον του– δε μένει στο «φαίνεσθαι», εισχωρεί στα άδυτα των ψυχών τους αποκαλύπτοντας τις μύχιες σκέψεις τους, τους φόβους και τις αδυναμίες τους, τα «θέλω» τους, πριν αλλά και μετά το μοιραίο.

Ταυτόχρονα η συγγραφέας κρατάει απόσταση από τα όσα διηγείται. Χωρίς να παρασύρεται από προσωπικά συναισθήματα, περιγράφει τα ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα των ηρώων στεγνά και αποστασιοποιημένα δίνοντας μια αντικειμενική εικόνα του τι πραγματικά συνέβη. Ποτέ και για κανέναν λόγο δεν παίρνει θέση, απλά αφηγείται.

Πρώτο σκαλοπάτι για να πατήσει γερά πάνω του το «Τρεις μέρες μετά» αποτελεί η σύγχρονη οικονομική κρίση. Αλλά αυτό τελικά αποδεικνύεται η επίφαση, ισχύει για κάποιους μόνο που ονειρεύονταν να κληρονομήσουν περιουσίες. Αλλά καλά κρυμμένα μυστικά θα ανατρέψουν τα σχέδιά τους.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με την Αγγελική Ράδου

Η Αγγελική Ράδου μιλάει στην Αφροδίτη Δημοπούλου και το Diavasame.gr με αφορμή το τελευταίο της βιβλίο "Φάντασμα στο χιόνι" (εκδόσεις Momentum).
26.04.2020
Περισσότερα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ