Έχουμε διαβάσει 2998 βιβλία

ΛΕΥΚΗ ΡΕΒΑΝΣ

28.09.2013
facebook email
ΛΕΥΚΗ ΡΕΒΑΝΣ
Εκδοτικός Οίκος
ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Συγγραφέας
Κατηγορία
ISBN
978-618-01-0030-3
Σελίδες
408

Ένας λαβύρινθος γεμάτος θύματα και θύτες

Η Αργυρώ Μαντόγλου πρωτοεμφανίστηκε στον λογοτεχνικό χώρο το 1992 με την ποιητική συλλογή «Κατήχηση της άνοιξης». Εκτός από τη συγγραφή ασχολείται με τη μετάφραση και την κριτική, ενώ είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων και της κριτικής επιτροπής για τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνικής Μετάφρασης.

Η Πολυτίμη εργάζεται ως γραμματέας στο ιατρείο μιας πλαστικής χειρουργού. Δεν έχει ξεπεράσει ακόμα τον θάνατο της αδερφής της, όταν τυχαία βρίσκει στο μετρό έναν φάκελο που μπορεί να παραπέμπει στον δολοφόνο της. Η Ευρυδίκη εργάζεται σε ένα τουριστικό γραφείο και βιώνει μία απρόβλεπτη ερωτική ιστορία με έναν μυστηριώδη άντρα. Ο Σωτήρης έχει χάσει τη δουλειά του και κάθε βράδυ ψάχνει τα σκουπίδια της Ευρυδίκης προσπαθώντας να βρει στοιχεία για τον μυστηριώδη άντρα. Η Αντιγόνη, η πλαστική χειρουργός, νιώθει το μυστικό του παρελθόντος να την κυνηγά και αποφασίζει πως έχει έρθει η ώρα να πετάξει. Και ο μυστηριώδης άνδρας πλησιάζει τον έρωτα στο Λονδίνο, κατατάσσεται στη Λεγεώνα των Ξένων και επιστρέφει στην Αθήνα για να εκπληρώσει το χρέος που –θεωρεί ότι– έχει στον νεκρό πατέρα του. Τι μπορεί να ενώνει αυτούς τους ανθρώπους; Ένα έγκλημα στο μακρινό παρελθόν και τέσσερις φόνοι στο πρόσφατο. Ποιος και για ποιο λόγο έχει βάλει στόχο τις οικογένειές τους;

Πολυπρόσωπο μυθιστόρημα, πολλές διαφορετικές οπτικές και αφήγηση που εναλλάσσεται ανάμεσα στην πρωτοπρόσωπη και την τριτοπρόσωπη. Μια ιστορία που έχει την ατμόσφαιρα και τη δομή ενός μυστηριώδους αναγνώσματος, αλλά αυτός δεν είναι ο βασικός του άξονας – αν και η ιστορία είναι έξυπνα στημένη, τα στοιχεία παρουσιάζονται σταδιακά, και η τελική αποκάλυψη συνιστά ουσιαστική και όχι φαινομενική ανατροπή. Η συγγραφέας εστιάζει στον ψυχισμό του κάθε προσώπου ξεχωριστά. Δεν υπάρχει χαρακτήρας στο μυθιστόρημα που να μην αναλύεται, να μην αιτιολογεί τις πράξεις του, να μην παρουσιάζεται γυμνός από το προσωπείο της καθημερινότητας, ακόμα και αυτός του δολοφόνου. Πρόσωπα στερημένα από την πατρική φιγούρα και με ουσιαστικά απούσα και τη μητέρα, χαρακτήρες ανασφαλείς και συχνά συμβιβασμένοι με την πραγματικότητά τους, κυκλοφορούν μέσα στην Αθήνα των ταραχών και της κρίσης ψάχνοντας απαντήσεις σε δύσκολα και επώδυνα ερωτήματα.

Τις περισσότερες φορές είμαι συγκρατημένη με τις εκτιμήσεις μου όταν πρόκειται για ελληνικά μυθιστορήματα, αλλά η «Λευκή ρεβάνς» είναι ένα εξαιρετικό, πρωτότυπο, πολυεπίπεδο μυθιστόρημα, πραγματικά απολαυστικό, που αξίζει να διαβαστεί.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με τη Νίτσα Μανωλά

Η Νίτσα Μανωλά με αφορμή το δίγλωσσο παραμύθι «Ο Συννεφούλης ταξιδεύει στην Ελλάδα», που έγραψε παρέα με τρεις ακόμα συγγραφείς και που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
17.11.2019
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The Dutch House

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The Dutch House
10.11.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ