Έχουμε διαβάσει 2938 βιβλία

ΟΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΦΟΝΟ

23.07.2013
Συντάκτης: Αγγέλα Γαβρίλη
facebook email
ΟΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΦΟΝΟ
Εκδοτικός Οίκος
ΜΕΛΑΝΙ
Συγγραφέας
Κατηγορία
ISBN
978-960-9530-52-1
Σελίδες
264

Όποιος γράφει για φόνους μπορεί και να τους διαπράξει;

Το αστυνομικό μυθιστόρημα είναι το κατεξοχήν καλοκαιρινό ανάγνωσμα για το ευρύ αναγνωστικό κοινό: μερικά καλά αστυνομικά θα «ταξιδέψουν» απαραιτήτως στη βαλίτσα των διακοπών για τις ώρες της καλοκαιρινής ραστώνης. Ανάμεσά τους σας προτείνω και το βιβλίο της πρωτοεμφανιζόμενης Ανθής Λεκάτη.

Δύο φόνοι γυναικών με διαφορά αρκετών ετών, ο ένας στην Αθήνα και ο άλλος στην ελληνική επαρχία: ένας επιτυχημένος συγγραφέας αστυνομικών είναι ο βασικός ύποπτος αφού είχε σχέση και με τις δύο γυναίκες, ενώ ένας διαταραγμένος ψυχολογικά νεαρός θα προσπαθήσει να τον εκδικηθεί θεωρώντας τον υπεύθυνο για την ψυχολογική ταλαιπωρία της αδερφής του. Την υπόθεση αναλαμβάνει ένας μονήρης αστυνομικός, βγαλμένος σχεδόν από κλασική ταινία νουάρ, που θα προσπαθήσει πεισματικά και θα καταφέρει να εξιχνιάσει τα εγκλήματα.

Η βασική ιδέα της πλοκής θέτει το ερώτημα αν κάποιος που γράφει για φόνους είναι σε θέση και να τους διαπράξει. Το ερώτημα αυτό κρατάει σε αγωνία τον αναγνώστη μέχρι το τέλος, καθώς τα στοιχεία που απαντούν και θετικά και αρνητικά είναι μοιρασμένα ισόποσα και στις δύο απαντήσεις: τα μισά δείχνουν ως δολοφόνο τον συγγραφέα, τα άλλα μισά απομακρύνουν την πιθανότητα. Καθώς ο αστυνομικός προσπαθεί να βρει το στοιχείο εκείνο που δεν ανατρέπεται από το επόμενο και θα δώσει την οριστική απάντηση, πλαισιώνεται από μια σειρά γυναικείων χαρακτήρων, ενώ τον βασανίζει το σκοτεινό παρασκήνιο που πάει πολλά χρόνια πίσω, όταν μια δημοσιογράφος κάνει μια έρευνα για την εφημερίδα της. Παράλληλα, η ναρκισσιστική προσωπικότητα του συγγραφέα κυριαρχεί σε όλη την εξέλιξη της υπόθεσης: ουσιαστικά πρόκειται για μια σύγκρουση χαρακτήρων και θελήσεων, που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι όλοι μπορούν κάνουν φόνο, αλλά υπάρχουν πάντα σοβαροί λόγοι που κάποιοι γίνονται δολοφόνοι, ενώ άλλοι δεν προχωρούν σε μια τόσο ακραία πράξη.

Παρά κάποιες αδυναμίες, που είναι αναμενόμενες στο πρώτο βιβλίο ενός συγγραφέα, το κείμενο είναι καλογραμμένο και «γρήγορο» στη δράση του και θα σας κρατήσει καλή συντροφιά φέτος το καλοκαίρι.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Αφιέρωμα στην ελληνική λογοτεχνία

Αφιέρωμα του Diavasame.gr στην ελληνική λογοτεχνία. Για 13η συνεχή χρονιά, η συντακτική ομάδα του Diavasame.gr θα επιλέξει και θα παρουσιάσει κριτικές βιβλίων από Έλληνες συγγραφείς από τις 15/7 έως και την 29/7.
10.07.2019
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/12/2018-31/5/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/12/2018 έως 31/5/2019.
03.06.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με την Ευτυχία Γιαννάκη και τους Πιτσιμπουίνους της

Η Ευτυχία Γιαννάκη, με αφορμή την κυκλοφορία της πρώτης περιπέτειας των Πιτσιμπουίνων «Μυστήριο στη Λίμνη Λαμπίκο» από τις εκδόσεις Ίκαρος, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
02.06.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ