Έχουμε διαβάσει 3025 βιβλία

ΗΛΕΚΤΡΑ

18.11.2007
Συντάκτης: Ευμορφία Ζήση
facebook email
ΗΛΕΚΤΡΑ
Εκδοτικός Οίκος
ΛΙΒΑΝΗΣ
Συγγραφέας
Κατηγορία
ISBN
978-960-14-1605-2
Σελίδες
736
"Μια παράσταση ζωής....."

Η Βίκυ Στουφή γεννήθηκε στα Γιάννενα, αλλά, λόγω του επαγγέλματος του πατέρα της που ήταν στρατιωτικός, πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της παιδικής της ηλικίας σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και όταν επέστρεψε στην Ελλάδα εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, όπου διαμένει έκτοτε. Με την ΄΄Ηλέκτρα΄΄ κάνει μια θεαματική είσοδο στο λογοτεχνικό προσκήνιο.

Ο τίτλος του διηγήματος δεν είναι τυχαίος. Η συγγραφέας ονομάτισε το βιβλίο της ΄΄Ηλέκτρα΄΄, διότι η ηρωίδα της έχει πολλά κοινά στοιχεία με την αρχαία τραγική ηρωίδα του Σοφοκλή και του Ευριπίδη. Αξιοσημείωτο είναι ότι και η μητέρα της Ηλέκτρας της Βίκυς Στουφή, δεν έδωσε τυχαία το όνομα αυτό στην κόρη της.

Η Ηλέκτρα της Βίκυς Στουφή είναι μια πολύ όμορφη και συνάμα πλούσια γυναίκα. Η γοητεία της είναι ένα όπλο που έχει μάθει να το χρησιμοποιεί για να πετυχαίνει τους στόχους της. Η αντρική παρουσία δεν της έχει λείψει ποτέ. Αντιθέτως, της έχει λείψει η αγάπη. Τα βιώματα της παιδικής της ηλικίας την έχουν μετατρέψει σε ένα ψυχρό και αδιάφορο πλάσμα. Δεν έχει νιώσει ποτέ τη στοργή, τη σταθερότητα και την ασφάλεια που μπορεί μια οικογένεια να προσφέρει στα μέλη της. Η ημέρα που δολοφονείται η μητέρα της και εκείνη θεωρείται ύποπτη για το φόνο της, είναι η αρχή της αλλαγής στη ζωή της. Την υπόθεση αναλαμβάνει να εξιχνιάσει ο υπαστυνόμος Στέφανος Κάραλης, ο οποίος θα είναι ο άνθρωπος που θα συγκινήσει την Ηλέκτρα και θα της χαρίσει πρωτόγνωρα γι΄ αυτήν συναισθήματα. Η Ηλέκτρα, ο Στέφανος και τα άτομα που τους πλαισιώνουν, θα είναι οι πρωταγωνιστές μιας αστυνομικής ιστορίας. Όλοι οι ήρωες εμπλέκονται σε μια μεγάλη υπόθεση αρχαιοκαπηλίας, στην οποία ένας μυστηριώδης βαρόνος σκοπεύει να κλέψει τα ανεκτίμητα κειμήλια των μοναστηριών του Αγίου Όρους.

Η Βίκυ Στουφή συνθέτει μια περιπέτεια με πολλούς ήρωες που η ζωή του καθενός αποτελεί μια μικρή ιστορία. Οι μικρές αυτές ιστορίες είναι ‘’δεμένες’’ μεταξύ τους και έχουν ένα κοινό στοιχείο. Η επιτυχία του βιβλίου έγκειται στη γρήγορη και σφιχτή πλοκή, χωρίς υπερβολικές λεπτομέρειες και πισωγυρίσματα, που συνήθως γίνονται κουραστικά. Ο αναγνώστης, ακόμα και αν αυτό ακούγεται υπερβολικό, παρά τον όγκο του βιβλίου, δε νιώθει ούτε για μια στιγμή ότι χάνει το ενδιαφέρον του για την εξέλιξη της ιστορίας. Οι συνεχείς ανατροπές και η επιταχυνόμενη ροή της αφήγησης κρατούν τις αισθήσεις του ζωντανές και μεγαλώνουν συνεχώς την επιθυμία του να φτάσει ως το τέλος της ιστορίας. Οι διάλογοι και η απλή γλώσσα το καθιστούν ευκολοδιάβαστο παρά το πλήθος των σελίδων. Η ανάγνωση μοιάζει με παρακολούθηση κινηματογραφικής ταινίας. Η Βίκυ Στουφή πετυχαίνει με τη δική της συμβολή να καταρρίψει το μύθο που θέλει τα ογκώδη βιβλία να στερούνται σφιχτής πλοκής και αμείωτου ενδιαφέροντος κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης.
 

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με την Αγγελική Ράδου

Η Αγγελική Ράδου μιλάει στην Αφροδίτη Δημοπούλου και το Diavasame.gr με αφορμή το τελευταίο της βιβλίο "Φάντασμα στο χιόνι" (εκδόσεις Momentum).
26.04.2020
Περισσότερα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ