Έχουμε διαβάσει 2998 βιβλία

Η ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΑΡΡΩΣΤΙΑΣ

04.12.2012
Η ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΑΡΡΩΣΤΙΑΣ
Εκδοτικός Οίκος
ΗΛΕΚΤΡΑ
Συγγραφέας
Κατηγορία
ISBN
978-960-6627-57-6
Σελίδες
214

"Η βία ως μια μορφή επιδημίας"

Το μυθιστόρημα τρόμου ίσως να μην είναι και τόσο διαδεδομένο στην Ελλάδα και σίγουρα δεν είναι πολλοί οι Έλληνες συγγραφείς που έχουν ασχοληθεί με αυτό το λογοτεχνικό είδος. Το μυθιστόρημα του Γιώργου Κοσκινά ανήκει σε αυτό το είδος γραφής και είναι μια επιτυχημένη απόπειρα. Η Εποχή της Αρρώστιας είναι το δεύτερο μυθιστόρημα του συγγραφέας, ο οποίος είναι γεννημένος το 1976.
 
Το μυθιστόρημα είναι γραμμένο σε επιστολική μορφή: ένας νεαρός φοιτητής σε μια επαρχιακή πόλη στέλνει γράμματα στην κοπέλα του και της μιλάει για την καθημερινότητα του και για μια γρίπη που ταλαιπωρεί όλοι την πόλη. Μόλις η επιδημία περάσει αρχίζουν να γίνονται περίεργοι φόνοι, και δεν περνάει πολύς καιρός προτού ο αποστολέας των γραμμάτων αρχίζει να διαπράττει φόνους για τους οποίους γράφει στην κοπέλα του. Η πραγματική επιδημία τώρα αρχίζει, τώρα που το δολοφονικό ένστικτο έχει κυριαρχήσει και οι κάτοικοι- όχι μόνο αυτής της πόλης, αλλά όλης της χώρας- αλληλοεξοντώνονται.
 
Ο Κοσκινάς γράφει ένα μυθιστόρημα που έχει στον πυρήνα του δυο αντίθετα συναισθήματα: τη βία και την αγάπη. Η βία παρουσιάζεται με τη μορφή επιδημίας και κανένας δεν φαίνεται να μπορεί να ξεφύγει. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του και αποφασίζει αν θα είναι το θύμα ή ο θύτης. Το μόνο πράγμα που αντισταθμίζει τη βίαιη πραγματικότητα που περιγράφεται στο μυθιστόρημα είναι  η αγάπη του νεαρού πρωταγωνιστή για την κοπέλα του. Δεν σταματάει να τη σκέφτεται και να περιμένει να έρθει. Κι όταν καταλαβαίνει ότι ο έλεγχος έχει πια χαθεί, αποφασίζει να εξαφανιστεί ώστε να μην μπει στον πειρασμό να τη σκοτώσει.
 
Η Εποχή της Αρρώστιας είναι ένα μυθιστόρημα με πολλά στοιχεία τρόμου και με γρήγορο ρυθμό. Η γλώσσα που χρησιμοποιεί ο Κοσκινάς είναι κοφτή, σκληρή και πολλές φορές έχει την ταχύτητα του καθημερινού λόγου, γεγονός που αυξάνει το αίσθημα αγωνίας του αναγνώστη. Συνολικά, πρόκειται για ένα μυθιστόρημα που διατηρεί το ενδιαφέρον του αναγνώστη αμείωτο, ενώ το τέλος του κρύβει μια απροσδόκητη τρυφερότητα, δίνοντας έτσι μια νότα αισιοδοξίας.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με τη Νίτσα Μανωλά

Η Νίτσα Μανωλά με αφορμή το δίγλωσσο παραμύθι «Ο Συννεφούλης ταξιδεύει στην Ελλάδα», που έγραψε παρέα με τρεις ακόμα συγγραφείς και που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
17.11.2019
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The Dutch House

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The Dutch House
10.11.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ