Έχουμε διαβάσει 2668 βιβλία

Read for Greece

                                                                    Read for Greece

                         362 βιβλία έχουν συγκεντρωθεί για την πρωτοβουλία Read for Greece

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία δωρεάς βιβλίων, μέχρι τις 30/9 οι συμμετοχές

Αθήνα, 4η Σεπτεμβρίου 2018 – Η δράση Read for Greece (#readforGreece), μια σύμπραξη αναγνωστών και συγγραφέων που στόχο έχει την οικονομική ενίσχυση των πληγέντων από τις τραγικές πυρκαγιές της Αττικής, συνεχίζει να δέχεται συμμετοχές μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου 2018. Μια πρωτοβουλία της βιβλιοφιλικής κοινότητας somuchreading και του online περιοδικού για την λογοτεχνία & τέχνη του τρόμου και φανταστικού Nyctophilia.gr, δημιουργήθηκε από μια ανάγκη για δράση στον απόηχο της μεγάλης καταστροφής και το κοινό έχει ανταποκριθεί ενεργά στο κάλεσμα του κόσμου του βιβλίου.

Στις 31 Αυγούστου ολοκληρώθηκε η διαδικασία δωρεάς βιβλίων για την κλήρωση από συγγραφείς, κομίστες, εκδοτικούς οίκους αλλά και αναγνώστες. Οι 131 δωρητές συγκέντρωσαν συνολικά 362 βιβλία και βιβλιοφιλικά αντικείμενα για το Read for Greece, τα οποία θα κληρωθούν στους συμμετέχοντες.

Οι συμμετέχοντες προσφέρουν χρήματα απευθείας στους επίσημους τραπεζικούς λογαριασμούς της Ελληνικής Κυβέρνησης και του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου για την ενίσχυση των πληγέντων από τις πυρκαγιές που έπληξαν την Αττική στο τέλος του περασμένου Ιουλίου. Το ποσό που έχει συγκεντρωθεί όσο καιρό είναι ενεργή η δράση έχει ξεπεράσει τα €1000, ενώ οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία με το πέρας της δράσης να κερδίσουν βιβλία και κόμικς, τα περισσότερα υπογεγραμμένα από τους δημιουργούς τους, αλλά και βιβλιοφιλικά αντικείμενα. Οι συμμετοχές για τη δράση θα κλείσουν στις 30 Σεπτεμβρίου.

Πώς λειτουργεί η δράση

Το κοινό θα μπορεί να συμμετέχει στη δράση έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2018,με χρηματικές δωρεές στους επίσημους τραπεζικούς λογαριασμούς για την ενίσχυση των πυρόπληκτων. Κάθε δωρεά αξίας3€ είτε στον ειδικό λογαριασμό της ΤτΕ, είτε στον λογαριασμό του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου ισούται με 1 συμμετοχή στην κλήρωση, με μόνη προϋπόθεση την αποστολή του αποδεικτικού της κατάθεσης μέσα από το readforgreece.com.

Για περισσότερες πληροφορίες

Επισκεφτείτε το site του #readforGreece https://www.readforgreece.com και τη σελίδα στο Facebook https://www.facebook.com/readforGreece/

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Λογοτεχνικά νέα από τον κόσμο / Ιούλιος-Αύγουστος 2018

Λογοτεχνικά νέα από τον κόσμο. Γράφει η Αφροδίτη Δημοπούλου.
16.09.2018
Περισσότερα

Read for Greece

Read for Greece. 362 βιβλία έχουν συγκεντρωθεί για την πρωτοβουλία Read for Greece.
09.09.2018
Περισσότερα

Συνέντευξη με τον Μάριο Μιχαηλίδη

Ο Μάριος Μιχαηλίδης μιλάει στον Στέφανο Ξένο και το Diavasame.gr για το ταξίδι στον λογοτεχνικό χώρο για 30 και πλέον χρόνια.
15.07.2018
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ