Έχουμε διαβάσει 2662 βιβλία

Κόμικς που έγιναν σειρές / Cloak and Dagger

                                                              Κόμικς που έγιναν σειρές
                                                        από τη Λαμπρινή Καραθανάση

                                                              Cloak and Dagger (2018)


Πρωταγωνιστούν: Olivia Holt, Aubrey Joseph, Gloria Reuben

Περίληψη: Νέα Ορλεάνη. Αν και έρχονται από διαφορετικούς κόσμους, η Tandy Bowen (Olivia Holt) και ο Tyrone Johnson (Aubrey Joseph) συναντιούνται και ανακαλύπτουν ότι οι υπερ-δυνάμεις τους συνδέονται κάπως μεταξύ τους. Οι ζωές τους θα μπλεχτούν ακόμα περισσότερο, καθώς αναπτύσσονται αισθήματα μεταξύ τους, σε αυτό το δράμα ενηλικίωσης και δράσης.

Είδος: Δράση, Περιπέτεια, Δράμα

Κριτική
Μια από τις καλύτερες νεανικές σειρές της Marvel, το πολυ-αναμενόμενο Cloak and Dagger, είναι επιτέλους εδώ. Η ιστορία ακολουθεί δύο νεαρά άτομα, την Tandy και τον Tyrone, οι οποίοι ζουν σε διαφορετικούς κόσμους. Ο Tyrone ένας πολύ καλός μαθητής και παίκτης μπάσκετ πηγαίνει σε ένα ιδιωτικό καθολικό σχολείο. Η Tandy από την άλλη πλευρά κλέβει πλουσιόπαιδα, καθώς αυτή και η μητέρα της έχασαν τα πάντα μετά τον θάνατο του πατέρα της, όταν η εταιρεία για την οποία δούλευε έριξε το φταίξιμο για μια έκρηξη πάνω του.

Και τους δύο τους στοιχειώνουν τα άτομα που έχασαν, η Tandy τον πατέρα της και ο Tyrone τον μεγάλο του αδελφό τον οποίο δολοφόνησε ένας αστυνομικός και φοβούνται για το μέλλον τους. Όταν θα συναντηθούν τυχαία κάτι θα ενεργοποιήσει τις δυνάμεις μέσα τους, αφήνοντας τους άφωνους και μπερδεμένους. Ο Tyrone και η Tandy έχουν βάθος σαν χαρακτήρες, με το δικό του φορτίο ο καθένας και η σκοτεινή ατμόσφαιρα που έχει δώσει ο σκηνοθέτης δένει άψογα με αυτό το στυλ αφήγησης. Η πιο ανάλαφρη αλλά πιο έμπειρη Tandy, είναι ιδανική για να εξισορροπήσει τον πιο ντροπαλό Tyrone, ο οποίος ακόμα και τώρα νιώθει ενοχές για τον θάνατο του αδελφού του.

Το δυνατό σημείο της σειράς είναι η απλότητά του. Αφήνει την πλοκή να ξετυλιχτεί αργά, έτσι ώστε να μάθουμε την ιστορία των δυο πρωταγωνιστών. Η σειρά ασχολείται με θέματα αρκετά επίκαιρα και στην εποχή μας όπως η αστυνομική βία κατά των μαύρων ή θέματα σχετικά με τις κοινωνικές κάστες και όχι μόνο με δράση. Μέσα από την καθημερινότητα των δυο πρωταγωνιστών βλέπουμε πως έφτασαν να είναι τα πράγματα όπως είναι και επίσης μαθαίνουμε και την πηγή των δυνάμεών τους. Η δράση είναι κάτι που οι παραγωγοί της σειράς έχουν αφήσει για μετά τα πρώτα επεισόδια.

Για τους φαν του κόμικ αλλά και το νεανικό κοινό, μια σειρά που ασχολείται περισσότερο με την πλοκή και θέματα που απασχολούν τους νέους και όχι μόνο με υπερ-δυνάμεις.

Βαθμολογία: 68/100

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Λογοτεχνικά νέα από τον κόσμο / Ιούλιος-Αύγουστος 2018

Λογοτεχνικά νέα από τον κόσμο. Γράφει η Αφροδίτη Δημοπούλου.
16.09.2018
Περισσότερα

Read for Greece

Read for Greece. 362 βιβλία έχουν συγκεντρωθεί για την πρωτοβουλία Read for Greece.
09.09.2018
Περισσότερα

Συνέντευξη με τον Μάριο Μιχαηλίδη

Ο Μάριος Μιχαηλίδης μιλάει στον Στέφανο Ξένο και το Diavasame.gr για το ταξίδι στον λογοτεχνικό χώρο για 30 και πλέον χρόνια.
15.07.2018
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ