Έχουμε διαβάσει 2644 βιβλία

Comic Corner / Black Clover

                                                                       Comic Corner
                                                      από τη Λαμπρινή Καραθανάση

                                                                       Black Clover


Ένα από τα πιο αγαπημένα και κλασικά πλέον anime, το “Black Clover”, ήρθε κοντά μας το 2017 με τα πολυ-αναμενόμενα επεισόδιά του. Οι φαν του είδους μπορούν να δουν τα επεισόδια Online πλέον στην παρακάτω διεύθυνση www.1.blackcloveranime.net/.

Επεισόδια: 51
Πρώτη προβολή: 3 Οκτωβρίου 2017 προς 2018
Πρωταγωνιστές: Gakuto Kajiwara, Nobunaga Shimazaki, Kana Yuuki
Παραγωγοί: TV Tokyo, Avex Pictures, Shueisha
Studios: Studio Pierrot
Διάρκεια: 23 λεπτά ανά επεισόδιο
Κατάλληλο: PG-13

Κριτική
Ο Asta και ο Yuno εγκαταλείφθηκαν στην ίδια εκκλησία την ίδια μέρα. Μεγαλώνοντας μαζί ως παιδιά, έμαθαν σχετικά με τον "Wizard King", έναν τίτλο που δίνεται στους πιο δυνατούς μάγους του βασιλείου και υποσχέθηκαν να αγωνιστούν ο ένας απέναντι στον άλλο για τον τίτλο. Παρόλα αυτά καθώς μεγαλώνουν, γίνεται φανερή η διαφορά μεταξύ τους. Ενώ ο Yuno μπορεί να χειριστεί την μαγεία με απίστευτη δύναμη και έλεγχο, ο Asta δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει μαγεία καθόλου και προσπαθεί να ξυπνήσει την δύναμη μέσα του προπονώντας τον εαυτό του σωματικά.

Όταν φτάνουν την ηλικία των 15, ο Yuno παίρνει ένα πανέμορφο μενταγιόν στο σχήμα ενός τετράφυλλου τριφυλλιού, ενώ ο Asta δεν παίρνει τίποτα. Όταν όμως στην συνέχεια ο Yuno δέχεται επίθεση από ένα άτομο λεγόμενο Lebuty του οποίου ο σκοπός είναι να κλέψει το μενταγιόν του Yuno ο Asta παλεύει να τον σώσει. Απελευθερώνοντας την οργή του ο Asta δέχεται ένα πεντάφυλλο τριφύλλι, ένα “Black Clover”, που του δίνει την δύναμη να νικήσει τον Lebuty. Μερικές μέρες μετά οι δυο φίλοι αρχίζουν το ταξίδι τους με τον ίδιο σκοπό, να γίνουν ο επόμενος Wizard King!

Η ενδιαφέρουσα σχέση που μοιράζονται οι δυο πρωταγωνιστές είναι η ραχοκοκαλιά της ιστορίας. Από την μια ο φωνακλάς Άστα, που όμως έχει ένα όνειρο και παλεύει γι’ αυτό και από την άλλη ο πιο χαλαρός και φυσικά προικισμένος Yuno. Υποστηρίζουν ο ένας τον άλλο, είναι αποφασισμένοι να πετύχουν και η φυσική αντιπαλότητα που γεννιέται θα κρατήσει το ενδιαφέρον μας. Ο κόσμος στον οποίο παίρνει μέρος η ιστορία αυτή είναι αρκετά καλοφτιαγμένος και δεν λείπει το χιούμορ και η ατελείωτη δράση.

Μην το χάσετε !

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με τον Μάριο Μιχαηλίδη

Ο Μάριος Μιχαηλίδης μιλάει στον Στέφανο Ξένο και το Diavasame.gr για το ταξίδι στον λογοτεχνικό χώρο για 30 και πλέον χρόνια.
15.07.2018
Περισσότερα

Λογοτεχνικά νέα από τον κόσμο / Ιούνιος 2018

Λογοτεχνικά νέα από τον κόσμο. Γράφει η Αφροδίτη Δημοπούλου.
08.07.2018
Περισσότερα

Αφιέρωμα στην ελληνική λογοτεχνία

Αφιέρωμα του Diavasame.gr στην ελληνική λογοτεχνία. Για δωδέκατη συνεχή χρονιά, η συντακτική ομάδα του Diavasame.gr θα επιλέξει και θα παρουσιάσει κριτικές βιβλίων από Έλληνες συγγραφείς από τις 9/7 έως και την 30/7.
01.07.2018
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ